Acasă Actualitate Zegrean despre Greblă: Soluția e la dumnealui, dacă își dă demisia sau...

Zegrean despre Greblă: Soluția e la dumnealui, dacă își dă demisia sau nu

DISTRIBUIȚI

Președintele Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat marți că CCR nu poate să facă nimic în legătură cu situația judecătorului Toni Greblă și că soluția îi aparține acestuia, respectiv dacă își va da sau nu demisia.

„În cadrul CCR nu s-a schimbat nimic în situația lui, pentru că legea e aceeași de săptămâna trecută și de acum 23 de ani. Faptul că s-a cerut ridicarea imunității, de fapt încuviințarea arestării, nu schimbă situația, pentru că numai în cazul în care va fi trimis în judecată el va fi suspendat din funcția de judecător. (…) Nu avem ce să facem noi. Soluția este până la urmă la dumnealui, dacă își dă demisia sau nu.(…) Dumnealui este uimit și spune că nu a făcut ce se spune acolo”, a afirmat Zegrean la ieșire din sediul CCR.

El a precizat că Toni Greblă nu a anunțat că își dă demisia.

Întrebat dacă apreciază că Toni Greblă trebuie să demisioneze, șeful CCR a spus: ” Nu pot să știu. Dacă aș ști ce-a făcut, dacă aș fi eu în situația lui, aș putea să vă spun ce aș face. (…) Nu sunt în situația lui și sper să nu ajung”.

Referitor la procedura de urmat în cazul solicitării DNA, Zegrean a menționat că nu scrie nicăieri nici de raport al Comisiei juridice, nici de audierea lui, dar că practica în cazul celor pentru care s-a cerut ridicarea imunității a fost să fie audiați la comisie.

„Logic, după mintea mea, așa ar trebui să fie, pentru că orice om are dreptul să se apere”, a adăugat el.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut marți sesizarea Biroului permanent al Senatului pentru încuviințarea arestării preventive și a trimiterii în judecată în cazul judecătorului CCR Toni Greblă, urmărit penal pentru mai multe fapte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.