Acasă Auto Ford Ka între fiabilitate și disconfort

Ford Ka între fiabilitate și disconfort

DISTRIBUIȚI

Ford K are un design care sigur va atrage publicul larg.
Ford Ka are mai multe propulsoare, iar noi am testat modelul de 1,2 litri și 69 CP.
Forța motorului se simte abia la 5200 de rotații, în timp ce cuplul de 102 Nm se simte la 3500 de turații.
În timp ce este ideal pentru zonele aglomerate datorită dimensiunii, în afara localității prezintă un dezavantaj din punctul de vedere al poluării fonice datorită turației puternice a motorului.

Consumul
Ceea ce face diferența între Ford Ka și alte motoare ce utilizează drept combustibil benzina, o reprezintă consumul redus.
Am încercat să mergem la peste 5000 de turații și consumul a fost de 5,7 litri/100 de km, iar în specificațiile producătorului era trecut 4,4 litri/100 de km.
Consumul urban dat de producător este de 5,9 litri/100 de km, dar trebuie să ne așteptăm la un consum de peste 7,2 litri/100 de km.
Noul  Ford Ka poate intra în competiție cu celelalte modele de talia sa de pe piață, atât în ceea ce privește prețul de pornire, respectiv cel de 8700 de euro, cât și datorită altor caracteristici de interior, precum: utilizarea materialelor ecologice, afișajul ușor de citit, portbagajul spațios.
Ca dezavantaje, amintim poziția înaltă a șoferului, care devine incomodă la un drum mai lung, spațiul restrâns pentru  pasagerii din spate, oglinzile retrovizoare mici.
La  capitolul viteză, cea maximă este de 159 km/h, nefiind spectaculoasă, ci caracteristică unui motor de 1,2 litri.
Sistemul de frânare, capacitatea de stabilitate în viraje, direcția asistată electric, toate acestea sunt întrunite în noul Ford, indiferent de viteza utilizată.
Perfectă pentru conducerea de către o femeie, potrivită pentru o metropolă, dar și pentru drumurile lungi spre casă, noul Ford Ka va atrage privirile cu siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.