Acasă Auto Prim contact Megane 3

Prim contact Megane 3

DISTRIBUIȚI

Prin amabilitatea Serus, unul dintre cei mai dinamici dealeri Renault, am avut placerea de a petrece cateva ore in compania celor mai noi vedete Renault, si anume Megane si Megane Coupe.

Motor/Performante

Am testat pe varianta Coupe motorul 1.9 Dci 130cp, iar pe Megane – motorul 1.5 Dci 105cp. M-a impresionat motorul 1.9 dci de pe Coupe. Este silentios si harnic, dar mai ales ECONOMIC!!!, si subliniez, si o sa observati in poze de ce am facut acest lucru. Rar mi s-a intamplat sa regasesc asa un consum la o masina de test drive ce cantareste 1300 kg si are la dispozitie 130cp. Recomand acest motor in favoarea celor de 1.5 dci. Motorizare de 1.5 diesel este mai zgomotoasa, mai lipsita de elasticitate si consuma mai mult, undeva la 8,5l/100km. Motoarele nu erau rodate si estimez ca in urma unui rodaj corect consumul va fi unul corect.

Design

Designul este unul din punctele forte ale noului Megane.Va atrage de partea sa in mod cert foarte multi tineri, si aici ma refer la varianta Coupe care arata extrem de bine. Varianta Megane in cinci usi arata bine este bine proportionata si reprezinta o oferta corecta in clasa compacta unde se simtea nevoia unui design nou, comparativ cu evolutia timida a noului Golf.

Siguranta/Tehnologie

Personal, consider ca Renault este producatorul ce a facut "siguranta" accesibila introducand toate inovatiile in materie intr-un pachet la un pret atractiv. Megane este cea mai sigura masina din clasa si urmeaza practic o traditie fireasca a gamei Megane. Tehnologie cat cuprinde, dar nimic iesit din comun, poate doar noul design al tabloului de bord.

Tinuta de drum

Noul Megane este orientat catre confort, nu te imbie la un regim sportiv, dar sa nu uitam deocamdata ca gama de motorizari este destul de restransa. Astept cu nerabdare variantele mai puternice. Megane 3 a castigat mult la capitolul tinuta de drum comparativ cu generatia precedenta. Directie mult mai buna, stabilitate generala mai buna. Totusi, dinamica nu se ridica la nivelul noului Golf sau Focus.

Raport Calitate / Pret

Noul Megane vine cu o oferta destul de corecta – 12.999 euro cu Tva pentru varianta Megane 1.6 benzina 110cp. Personal, recomand insa varianta 1.9 Dci in echiparea Privilege. Costa ceva mai mult, dar este varianta optima in opinia mea.

Impresie generala

Am petrecut putin timp in compania noului Megane, dar recunosc ca mi-a placut, nu m-a impresionat decat la capitolul consum, confort si design la varianta Coupe, dar afirm cu tarie ca Megane 3 este in sfarsit o masina corecta din toate punctele de vedere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.