Acasă Bref Harța

Harța

DISTRIBUIȚI

Bugetul pe 2014 despre care dl. Tăriceanu a zis că-i „de supraviețuire” iar dl. Blaga că-i „nociv” a fost votat în două zile – ceea ce pentru un element nociv reprezintă un record. De obicei acționează mai lent. Textul a fost însoțit la prezentare și de o hartă cu multe linii colorate despre care premierul Ponta pretinde că vor fi autostrăzi. Seara, pe site-ul guvernului, harta suferise câteva modificări și liniile se mai schimbaseră – semn că guvernanții nu „urăsc mișcările care deplasează liniile” precum poeții. De altfel, de acolo dispăruseră și toate guvernele României anterioare dlui Ponta astfel că oficial istoria instituției începe odată cu descălecarea sa în 8 mai 2012. Dar cronicarii nu trebuie să-și facă griji. Astăzi știm că nicio autostradă nu va trece  peste liniile colorate. Să zicem mersi dacă apucăm măcar celebrul coridor IV european – căci el a pălit în fața baronilor locali care au vrut fiecare câte-o autostradă până la voevodatul lor. De regulă când un premier sau ministru vine cu o hartă sau un grafic e clar că vrea să păcălească asistența într-un mod pe care-l crede convingător.
?ê?£i dl. Dragnea a umblat cu harta regionalizării utilizând toate culorile și numerele de la 1-12 dar până la urmă tot s-a rătăcit și a pierdut regionalizarea. Degeaba ai hartă dacă n-ai busolă: „cine cere autostrada Pitești-Sibiu e populist” a decretat dl. Ponta. O cer în primul rând cei de la Automobile Dacia care amenință că pleacă din țară. ?ê?£i nu sunt populiști deloc. Dar nimeni nu știe ce înțelege dl. Ponta prin populism căci el are darul de a nu înțelege despre ce vorbește. Imediat după ce-a trecut bugetul prin parlament ca gâsca prin apă, dl. Ponta a anunțat înființarea celebrei comisii Călărași unde vreo 12 parlamentari vor lucra ca argați pe terenul Ioanei Băsescu de la Nana unde Ioan Adam și-a propus să analizeze „fluxul terenurilor și fluxul actelor”. ?ê?£i refluxul? Probabil vor analiza fluxul de la Adam încoace – ceea ce nu e rău. Succes și recoltă bogată! Totul e ca onor Comisia Nana să nu facă nani ca și celelelate comisii adormite (Roșia Montana) printr-un simplu ordin după două luni de zvârcoliri.
Ca șef la Nana, Crin îl propusese pe dl. Ilie Sârbu dar dl. Ponta nu l-a lăsat știind pesemne că socrul său suferă cumplit de bolile altora – motiv pentru care un lider PDL l-a numit „om bătrân și fără minte” adăugând că „părul alb nu înseamnă întotdeauna înțelepciune”. Nici când e vopsit. Vezi cazul lui Petre Roman: s-a vopsit liberal dar tot pesedist a rămas.

Tia ?ê?£erbănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.