Acasă Bref Lambriuri

Lambriuri

DISTRIBUIȚI

Pregătiri de sărbători: creștinii au intrat în postul Crăciunului iar premierul, care ține aproape toate posturile tv, a renunțat la grăsimi scoțându-l pe Dan Mihalache din funcția de secretar general adj. al guvernului – dar nu pentru că era incompatibil ci din pricina unor declarații „antiamericane” pe care dl. Antonescu le-a considerat „nepotrivite”. Dl. Mihalache (Mahalache, cum i-a zis Mugur Mihăescu auzindu-l cum vorbește) declarase că-l „lasă rece” comentariile ambasadorului american și parteneriatul cu SUA dacă dl. Gitenstein ține cu ANI. Dl. Antonescu, care a făcut declarații antiamericane mult mai nepotrivite („mă tem numai de Departamentul de Stat al SUA”), a fost foarte ferm. Quod licet Jovi, non licet bovi.
Declarațiile nepotrivite sunt privilegiul conducătorilor. Așa că dl. Antonescu a considerat că dl. Băsescu „a defăimat” statul de drept și a tras conculziile dinainte stabilite: „dacă România nu e stat de drept, înseamnă că șeful statului e dictator”.
De fapt, dl. Băsescu n-a zis că nu suntem stat de drept ci că USL nu-l respectă iar „fostul președinte interimar n-a citit nici măcar Raportul CE pe justiție din vară”. Vara nu se prea citește iar lectura nu e domeniul forte al dlui Antonescu. De altfel, cea mai cunoscută piesă din mobilierul său nu e biblioteca ci „canapeaua lui Crin” unde fostul lider liberal Bălășescu s-a lăudat că a cunoscut-o  (biblic) pe dra Andreea Lambru (27 ani), cea care i-a luat locul dlui Mihalache după un stagiu de pregătire (de același tip) cu dl. Radu Stroe care a și promovat-o. Foarte serios, dl. Ponta a zis că nu comentează „asemenea cancanuri” – deși în SUA, șeful CIA tocmai a demisionat după o aventură extraconjugală. Hm, la noi după criteriul acesta nu mai rămânea nimeni în conducerea țării. Poate doar dl. Ciorbea – care are altă boală. Microbiștii au avut și ei o aventură extrasportivă: opt patroni și impresari din fotbal (între care frații Becali, Borcea, Copos, M.M. Stoica) au primit ani grei de închisoare pentru evaziune fiscală (10 mil. euro) din transferurile jucătorilor. Dacă mai erau trei, făceau o echipă de fotbal: FC Jilava. Trei dintre cei opt au primit doar câțiva ani cu suspendare. Mare brânză! Ca președinte jucător, dl. Băsescu a executat până acum 7 ani cu două suspendări! ?ê?£i s-ar putea să mai primească doi ani cu suspendare după alegeri dacă USL pune mâna și pe interesul național. Dar, apropo, la transferurile politicienilor dintr-un partid în altul cât o fi evaziunea fiscală?

Tia ?ê?£erbănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.