Acasă Actualitate În timp ce Comisia Europeană constată dezastrul din sănătate, ministrul Pintea abia...

În timp ce Comisia Europeană constată dezastrul din sănătate, ministrul Pintea abia descoperă managementul defectuos din spitale

DISTRIBUIȚI

Nivelul de finanțare redus, utilizarea ineficientă a resurselor publice și lipsa reformelor, care limitează eficacitatea sistemului de sănătate, migrația continuă a personalului medical, infrastructura precară a sistemului sanitar sunt doar câteva dintre problemele pe care Comisia Europeană le-a constatat în cadrul ultimei analize semestriale realizate la Bruxelles, privind Programul de Reformă a României pentru anul 2019.

Autoritatea europeană a mai constatat că persoanele care locuiesc în zonele rurale și grupurile vulnerabile au acces limitat la serviciile de asistență medicală și că, pe ansamblu, sănătatea românilor rămâne sub media Uniunii Europene, la mai toți parametrii. În plus, oficialii europeni atrag atenția că sistemul sanitar nu va fi capabil, în următorii ani, să facă față îmbătrânirii rapide a populației.

Pe acest fond îngrijorător, ministrul Sorina Pintea constată, aproape cu surprindere, după doi ani de mandat și după sumedenia de vizite electorale făcute în spitalele României, că managementul sanitar este unul defectuos, atât în ceea ce privește resursele umane, cât și cele financiare. După anii de mandat petrecuți în fruntea Ministerului Sănătății, doamna ministru Pintea începe să vadă o realitate pe care românii care se confruntă cu tot felul de crize o reclamă de ani de zile.

În încercarea de a fugi de responsabilitate, doamna ministru Pintea propune acum un pact național pe sănătate. Dar cu timpul pierdut, cu deciziile strâmbe, cu lipsa de viziune și de programe, cu disprețul față de pacienți, cu fățărnicia declarațiilor, cum rămâne, doamna ministru? Ați vrea să ne faceți pe toți părtași la acest joc politicianist, care a ignorat pacientul și nevoile lui, deși ați spus, în mod ipocrit, că el s-ar afla în mijlocul sistemului? Ați vrea să plătim cu toții pentru că ați decapitat doar managerii de spitale care nu aveau carnet de PSD? Pentru că ați ignorat nereguli grave și deficiențe manageriale care au pus în pericol viața oamenilor? Pentru că v-a plăcut lumina reflectoarelor, și nu preocuparea pentru a schimba în mod onest lucrurile?

Stimată doamnă ministru, propunerea dumneavoastră este tardivă, lipsită de conținut și de credibilitate! Este o încercare de a acoperi lipsa deciziilor pe care ați fi putut să le luați și nu ați făcut-o! Pactul național nu ar aduce nicio reparație miilor de pacienți care, pe timpul mandatului dumneavoastră, au murit cu zile din cauza lipsei de personal, de medicamente, de materiale sanitare, de aparatură sau a infecțiilor nosocomiale din spitalele României!

Antoneta Ioniță

Deputat PNL

Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților

3 COMENTARII

  1. Ne pleaca unii dintre cei mai buni asistenti? Da! Pentru ca dincolo sunt respectati, remunerati si muncesc in conditii optime, fara a fi jigniti, amenintati, etc… Aici se prefera,, angajarea” cu nici salariul minim pe economie(PFA, PFI), in regim de sclavie. Spitatele nu au fonduri decat pentru necesitatile unora, nu si pentru cele reale. Managerii sunt pusi politic, neavand nici o legatura cu bunul mers al institutiilor. De ce?!? Pentru ca pot! Pentru ca sunt lasati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.