Acasă Comunicate Încheierea primului stagiu de practică – Proiect ”Carieră de succes în...

Încheierea primului stagiu de practică – Proiect ”Carieră de succes în ştiinţele inginereşti”

DISTRIBUIȚI

 București, octombrie 2014,

 Universitatea POLITEHNICA din București

 

 Începând cu 5 mai 2014, în Universitatea POLITEHNICA din București se derulează proiectul Carieră de succes în ştiinţele inginereşti, Contract POSDRU/161/2.1/G/136211.

 

La primul stagiu de practică au participat 37 de studenți. În prima parte a acestuia, stagiul de proiectare CAD a fost asigurat de partenerul industrial din proiect, SC VEGRA Info SRL. Pe durata stagiului au fost parcurse mai multe module de proiectare asistată (Fig.1). Activitățile au fost stuctuarte astfel încât teoria să fie îmbinată cu aplicațiile, iar ritmul derulării să fie adaptat nevoilor și nivelului de cunoștințe al grupului țintă, format din studenţi aflaţi în anul III de studiu.

 

 

În următoarele două luni, studenții practicanți și-au continuat stagiul la partenerii organizatori de practică implicați în proiect (Fig.2). Repartizarea studenților la aceste companii s-a făcut funcție de opțiunile acestora, de media de absolvire a anului II de studii și de rezultatele obținute la evaluările din perioada stagiului de proiectare.

 

 

 În luna septembrie a avut loc evaluarea cunoștințelor și abilităților dobândite de studenți la încheierea stagiului de practică. Celor cu rezultate foarte bune li s-au acordat premii.

 

 

Proiectul ”Carieră de succes în ştiinţele inginereşti” este cofinanțat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007 – 2013, se înscrie pe Axa prioritară: 2. „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” , domeniul major de intervenţie: 2.1. „Tranziția de la școală la viața activă”.

 

 

Expert comunicare

 

Luminița GEORGESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.