Acasă Comunicate „Motanul încălţat” şi „Tosca” transmise online de Opera Naţională Bucureşti cu ocazia...

„Motanul încălţat” şi „Tosca” transmise online de Opera Naţională Bucureşti cu ocazia Sfântului Nicolae

DISTRIBUIȚI

Opera Naţională Bucureşti va transmite online spectacolele „Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu şi „Tosca” de Giacomo Puccini, cu ocazia zilei Sfântului Nicolae, în cadrul proiectului intitulat #DordeONB din seria Opera online.

Cele două lucrări celebre vor fi transmise online pe site-ul instituţiei, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ şi pe canalul de Youtube a Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB.

În aşteptarea lui Moş Nicolae, propunem copiilor o poveste cu tâlc şi îi invităm în lumea basmelor pentru a viziona împreună „Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu, sâmbătă, 5 decembrie, începând cu ora 17:00. Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

Opera Naţională Bucureşti rezervă seara de 6 decembrie, de la ora 19:00 unei creaţii muzicale cu parfum puccinian. Spectacolul „Tosca” de Giacomo Puccini, în regia lui Mario De Carlo, este o invitaţie lirică a uneia dintre cele mai pasionale şi tragice poveşti de dragoste. „Tosca” este una dintre cele mai îndrăgite opere din lume şi o poveste „roller coaster” în care iubirea, lăcomia, crima şi intriga politică se împletesc perfect. Această lucrare complexă, a cărei forţă Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu şi-a pierdut farmecul nici după mai bine de un secol de la premiera mondială.

Înregistrările vor fi disponibile în site-ul oficial al instituţiei, în link-ul https://operanb.ro/operaonline/ şi pe canalul de Youtube al Operei Naţionale Bucureşti, în link-ul https://www.youtube.com/OperaNationalaBucurestiONB; fiind accesibile publicului doar pe durata difuzării fiecărui spectacol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.