Acasă Actualitate Absolvent de Oxford și vorbitor fluent a cinci limbi străine, MRU ar...

Absolvent de Oxford și vorbitor fluent a cinci limbi străine, MRU ar fi vizat pentru șefia viitorului FBI european

DISTRIBUIȚI

Șeful Partidului Popular European (PPE), germanul Manfred Weber, văzut drept următorul preşedinte al Comisiei Europene, a participat la Florența la o dezbatere despre „Starea Uniunii“ alături de ceilalţi trei candidaţi la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la şefia Comisiei Europene, Guy Verhofstadt (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa – ALDE), Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni – PSE) şi Ska Keller, liderul Verzilor. Weber a avansat ideea creării unui serviciu federal de investigaţie în UE după modelul FBI-ului american: „Garantarea securităţii este o provocare comună şi din acest motiv pledez pentru crearea unui fel de FBI pentru Uniunea Europeană, cu propriile prerogative de anchetare în interiorul UE“.
Conform estimărilor de vot, PPE va câștiga alegerile europarlamentare din 26 mai distribuția probabilă a mandatelor fiind:
Partidul Popular European (PPE) – 170 de mandate
Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor – 149 de mandate
Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa şi En Marche – 99 de mandate
partidele noi şi neafiliaţii – 75 de mandate
Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor (EAPN) a lui Matteo Salvini – 68 de mandate
Conservatorii şi Reformiştii Europeni – 63 mandate
Verzii/Alianţa Liberă Europeană – 56 mandate
Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică – 49 mandate
Surse politice europene au declarat pentru ziarul Curentul că unul dintre diplomații vizați pentru șefia viitorului serviciu de informații european este românul Mihai Răzvan Ungureanu, 50 de ani, profesor la Universitatea București. Ungureanu a fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012, ministru de Externe între 2004 și 2007 și fost director al Serviciului de Informații Externe al României între anii 2007-2012 și 2015-2016. Ungureanu a absolvit ca șef de promoție Liceul de matematică-fizică „Costache Negruzzi” din Iași, Facultatea de Istorie-Filozofie din cadrul Universității „Al. I. Cuza” din Iași și masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universității Oxford. Vorbește fluent limbile engleză, franceză, germană, ebraică și maghiară.

15 COMENTARII

    • Spune-i frate , că oamenii nu se prind că nu au cum ! Asta ar fi o recompensă , ca și în cazul L.C. Kovesi procuror european pt serviciile aduse străinilor !

  1. Poti sa ciripi in toate limbile pamantului,daca in metalimba inginerul rouman ,castiga in privat mai putin decat produce lapte o vaca/luna, ramai in rohalita un consumator de boi!-sana,,..sana,.tana!

  2. faptul ca este expert in studii ebraice cum il face calificat pentru munca de servicii secrete?sau servicii de tip FBI-interpol?nu cumva cineva planteaza o marioneta politica?

    • Pentru că această problemă este mai complicată, și pentru că ne privește direct, în cursul zilei de azi am să-mi fac timp pentru un comentariu, bazat pe surse deschise (în cazul de față, informații/contribuții publice).

    • MRU este un profesionist in managementul informatiilor, atat la nivel national cat si international. Uitati-va putin pe CV-ul domniei sale. Cu stima

  3. Nu ma pricep deloc, dar mi-a părut rău ca a trebuit sa-și dea demisia din funcția de ministru de Externe pt o gafa verbala, dar asra denota ca are onoare. Eu ii doresc succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.