Home Dezvăluiri Alaa Dib, fostul ginere al „Măcelarului din Hama” – Rifaat al Assad,...

Alaa Dib, fostul ginere al „Măcelarului din Hama” – Rifaat al Assad, a construit în Herăstrău un bloc pentru nomenclatura siriană

DISTRIBUIŢI

Am văzut cum fostul ginere al lui „Măcelarului din Hama”, Rifaat al Assad, unchiul dictatorului sirian Bashar al Assad se ascunde în România într-un material anterior și am explicat cum se mișcă banii sirianului prin chitanțe de mână și acte făcute la notari penali. Acum vom analiza cum a reușit Alaa Dib să construiască un bloc fantomă pe Șoseaua Nordului, cea mai scumpă zonă din București.

Bloc de locuințe în Herăstrău pentru protipendada Damascului

Povestea a început în 2012 când o firmă spaniolă, Proderom a ajuns în faliment. Firma avea un credit de 4,8 milioane de euro la BCR și un teren în Herăstrău. Terenul a fost vândut cu aproape 2 milioane de euro către o firmă obscură la momentul respectiv, Sara Bela Invest.
La acel moment, în firmă fusese introdus cetățeanul român de origine siriană Tarek Khadra despre care am arătat deja că l-a ajutat pe Dib să introducă în țară diferite sume de bani și să achiziționeze terenuri, această din urmă operațiune fiind interzisă pentru cetățenii străini.
De la spanioli, Alaa Dib nu cumpărase numai terenul. El achiziționase un teren pe care exista din 2010 o autorizație de construcție pentru un bloc de 64 de locuințe cu un regim de înălțime 2S+P+4E+etajul 5 retras. Autorizația obținută de Proderom a expirat, iar Sara Bella Invest a fost nevoită să obțină altă autorizație în 2013.
Singura diferență dintre cele două autorizații era că la prima spaniolii calculaseră un deviz de 7,13 milioane de lei, iar sirianul a declarat că va construi clădirea cu 5,6 milioane de lei.   

Schema cu TVA-ul, varianta siriană

Sara Bella Invest investise aproape 2 milioane de euro în teren și 1.000.000 de euro ca avans pentru constructor. Era momentul pentru o restituire de TVA. Aceasta este o afacere la care multe firme românești așteaptă luni de zile și trec prin controale deosebit de riguroase.
Nu aceasta a fost situația ginerelui lui Rifaat al Assad. Deși acesta nu vânduse niciun apartament, deci implicit nu colectase TVA, inspectorii fiscului au decis că el poate să recupereze taxele aferente investiției în teren și avansului pentru constructor.
Rambursarea TVA este făcută atunci când o firmă cumpără ceva la un preț, adaugă plus-valoare și revinde la un preț mai mare. Firma sirianului nu vânduse nimic. Pentru a mima o activitate comercială sunt încheiate două acte notariale 273 și 274 prin care se notează două promisiuni de vânzare. Ambele se referă la familii de sirieni.  Raghfan Salah și soția sa Hairab Amal spuneau că vor cumpăra un apartament de două camere, iar Al Jourdi Ali și soția sa Habib Hinde semnau tot pentru un apartament de două camere.
Fiscul s-a prefăcut că îl crede pe Alaa Dib și a returnat o sumă importantă ca TVA. Bineînțeles că cele două promisiuni de vânare nu s-au mai concretizat.

Sarabanda sediilor sociale

Firma lui Alaa Dib s-a plimbat prin toată țara. Din Ilfov s-a mutat în Brașov. De acolo a plecat repede în Sectorul 5, de acolo a trecut repede prin Sectorul 6 pentru ca în prezent să ajungă în Sectorul 1.
Cea mai tare mutare a fost făcută prin Hotărârea nr. 1 din 29.05.2015 când sediul a fost mutat din mun. Brasov, Strada de Mijloc nr. 129, camera 3, judetul Brasov in mun. Bucuresti, strada Brasov nr. 9, bloc E14, scara A, etaj 1, apartamentul 8, camera 1, sectorul 6.
Concomitent cu mutările sediului, Alaa Dib iese din societate. Explicația sa a fost legată de o boală. Coincidență, în același timp în care el ceda părțile sociale ale Sara Bella Invest către a doua sa soție, Zainab Al Ansari, averea fostului socru Rifaat al Assad era confiscată în Spania și Franța de autorități. Dar despre asta vom scrie pe larg în articolele următoare.

1 COMENTARIU

  1. Unbelievable! The same scam, the same players but different territory!!! Once corrupted, always corrupted! That is why I don’t blame them as much as I blame the government control authorities! Suspicious transactions, money laundry, and other irregularities and nobody noticed!! Come on now, it is Shameful!!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.