DISTRIBUIŢI

Autoritățile anunță că suspendă temporar măsura izolării la domiciliu și a carantinei instituționalizate, în conformitate cu decizia CCR dar recomandă persoanelor care vin din alte țări sau au luat contact cu cineva infectat să se autoizoleze pentru 14 zile.

La finalul adresei, Raed Arafat, Comandantul acțiunii le cere reprezentanților autorităților să anunțe toate persoanele că dacă în decursul celor 14 zile de la revenirea în țară sau de la ultimul contact cu un caz confirmat devin pozitive pentru virusul SARS-COV 2 riscă să intre sub incidența penală a articolului 352 din Codul Penal, zădărnicirea combaterii bolilor. Stupefiant este că Arafat, ca un milițian autentic, nici măcar nu mai face diferența între cei care se izolează voluntar 14 zile: ai venit în România, te-ai izolat, nu te-ai izolat, te-ai îmbolnăvit, Arafat te vrea la închisoare! Noroc că nu e el nici procuror și nici judecător.

Documentul poate fi citit integral AICI

Art. 352 din Codul penal: „(1) Nerespectarea măsurilor de carantină sau de spitalizare dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă fapta a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(3) Transmiterea, prin orice mijloace, a unei boli infectocontagioase de către o persoană care știe că suferă de această boală se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(4) Dacă fapta prevăzută în alin. (2) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(5) Dacă prin faptele prevăzute în alin. (1) și (2) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(6) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (3) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(7) Dacă prin fapta prevăzută în alin. (4) s-a produs vătămarea corporală a uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă s-a produs moartea uneia sau mai multor persoane, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

(8) Tentativa la infracțiunea prevăzută la alin. (3) se pedepsește.

(9) Prin carantină se înțelege restricția activităților și separarea de alte persoane, în spații special amenajate, a persoanelor bolnave sau care sunt suspecte de a fi bolnave, într-o manieră care să prevină posibila răspândire a infecției sau contaminării.”

5 ARII

  1. Mult mai potrivit ar fi sa sunati politia ca sa il interneze pe patronul tabloidului vostru, alaturi de jurnalagiul asta care pe bune, tare mi-ar place sa ajunga in spital si sa constate cum e cu traitul pe aparate. Conspiratie mondiala, ai ?!

    • De acord. Se rezolvă. Autorul se va duce rapid, din motive de dorință de libertate, ori pe Valea Prahovei, ori pe la Vama veche, adică acolo unde prețurile sunt mari și lumea ”bună”. Sper că nu are copii. Inconștiența trebuie plătită pe persoană fizică, nu prin membri de familie, nevinovați.

      • Dar de unde ați tras concluzia că e inconștient autorul? 🙂 Scrie undeva că e bine că nu se mai intră în izolare? Și dorința de libertate credeți că se manifestă exclusiv pe Valea Prahovei sau Vama Veche? Sunteți penibil cu membrii de familie și nu înțelegeți ce citiți. Puteți însă să emigrați în China, în Rusia dacă dorința de libertate vi se pare pedepsibilă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.