Acasă Dezvăluiri Ana Maria Pătru a încălcat condițiile controlului judiciar, vorbind chiar în tribunal...

Ana Maria Pătru a încălcat condițiile controlului judiciar, vorbind chiar în tribunal cu martorii ce așteptau să fie audiați

DISTRIBUIȚI

Luni, 16 octombrie, a avut loc la Tribunalul București un nou termen în procesul în care fosta președintă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru este judecată pentru 3 infracțiuni de trafic de influență și 2 de spălare a banilor. După ce la termenul anterior, zburdalnica fostă demnitară i-a declarat cu nonșalanță judecătoarei Tribunalului București că, nefericită fiind în căsnicie, a acceptat să-și înșele soțul cu omul de afaceri Mihai Cernăianu, în urma cadourilor scumpe și luxoase primite de la acesta, la termenul din 16 octombrie, Pătru prin avocatul său a cerut judecătoarei să declare nepublică ședința. Judecătoarea a respins cererea și atunci apărătorul i-a solicitat să scoată din sală reprezentanții presei pentru că va fi audiat unul dintre martorii cu care Pătru „urma să se căsătorească” și aceasta dorește ca viața sa privată să fie respectată. Menționăm că Pătru este și azi căsătorită cu Ștefan Florin Pătru cu care era căsătorită și atunci, doar amantul Cernăianu a fost schimbat cu tinerelul său fost consilier găsit de polițiști la 6 dimineața în casa doamnei președintă, în chiloței, prestând ore suplimentare. Cum s-a transformat amantlâcul recunoscut de Pătru la termenul din 18 septembrie într-o posibilă căsătorie la termenul din 16 octombrie numai ea știe. Ca să recapitulăm, poligamia se pedepsește cu închisoarea, adulterul și prostituția, nu!
Surprinzător, judecătoarea a acceptat ca la audierea lui Cernăianu cei trei ziariști prezenți să părăsească sala: o jurnalistă de la Antena 3, una de la România TV și unul de la Curentul. Eu am rămas de la început pe hol, în sală mergând un coleg de-al meu capabil să memoreze fără să noteze, înregistratul și mai nou și consemnatul fiind interzise în unele săli de judecată din România. Cei trei martori și Ana Maria Pătru nu mă cunoșteau așa că nu s-au ferit de mine, ei fiind cu ochii doar pe colegul care a intrat în sală. În timp ce martorul Ghiorghi Sadoveanu era audiat în sală, judecătoarea a acordat o pauză, suspendând ședința, moment în care Ana Maria Pătru a ieșit din sală și s-a îndreptat spre martorii Orest Robciuc și Mihai Dan Cernăianu care așteptau să intre să depună mărturie. Deși conform controlului judiciar stabilit în 6 februarie 2017 de Curtea de Apel în dosarul 47338/3/2016/a1.2 Pătru are obligația „să nu se apropie de martorii din cauză (propuşi spre a fi citaţi prin rechizitoriu) şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale” (Cernăianu și Robciuc erau propuși prin rechizitoriu) fosta președintă AEP le-a spus câteva cuvinte, cei doi părând ușor descumpăniți. Cu siguranță camerele de pe holurile tribunalului au surprins momentul.
Am verificat cu atenție pe portalul instanțelor și termenii controlului judiciar au fost schimbați doar de două ori: în iunie când TMB i-a permis lui Pătru să ia legătura cu soțul încornorat, martor și el în dosar și în septembrie când i s-a permis să părăsească țara, interdicția față de Robciuc și Cernăianu fiind în vigoare și astăzi. Conform Codului de Procedură Penală, în cazul încălcării obligațiilor din controlul judiciar, inculpatul poate fi arestat la domiciliu sau preventiv.
Nu știu ce le-a spus Pătru, dacă le-a făcut promisiuni sau i-a amenințat dar se pare că cei trei și-au susținut integral declarațiile de la urmărire penală. Amănuntele picante urmează să le aflăm în câteva luni la publicarea sentinței. Cine știe ce a mai inventat Pătru în încercarea de a scăpa de închisoare și a rămâne cu banii, în afară de a o plimba pe bunica de 87 de ani pe la televiziuni și de a se descrie pe sine în instanță ca o femeie ușoară, susținând că șpaga era pentru sex și nu pentru a-și trafica influența deși să recunoaștem că de 50.000 de Euro, Pătru ar fi trebuit să presteze la greu! Cât despre căsătoriile lui Pătru, ne îndoim că atunci când o să iasă din pușcărie după ce ispășește toate condamnările contopite o s-o mai ia cineva: o să aibă peste 50 de ani, toate proprietățile și banii sunt sechestrate și vor fi fost vândute de ANAF până atunci, tinerelul amant va plimba alte fete cu Mini Cooper-ul cu AMP la numărul de înmatriculare, aflat în proprietatea tatălui tânărului, iar soțul multiplu încornorat se va fi săturat de cât a râs lumea de el.

Citește și Ana Maria Pătru: bunica a muncit o viață ca să-i lase terenul mamei. Bunica: am fost casnică, n-am muncit nici pământul că eram bolnavă

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.