Home Dezvăluiri Angajat al Apelor Române dus cu forța la control psihiatric după ce...

Angajat al Apelor Române dus cu forța la control psihiatric după ce a refuzat să semneze o recepție

DISTRIBUIŢI

Abuzurile asupra angajaților din ANAR și din instituțiile subordonate nu mai sunt surprinzătoare. Astăzi vă prezentăm povestea unui angajat din Institutul Național de Hidrologie si Gospodărire a Apelor adus pe culmile disperării de șefii instituției după ce nu a vrut să semneze un proces verbal de recepție pentru o lucrare neterminată.

Angajat de 16 ani în sistemul Apelor Române, omul, cu studii medii, este numit printr-o decizie a directoarei INHGA, Rădulescu Daniela, Președintele comisiei de recepție pentru o lucrare de amenajări interioare. Acest mod de operare nu e inventat acum, de a numi pe anumite funcții persoane fără cunoștințe juridice sau economice așa cum a fost și cazul de vara trecută descoperit la Agenția Națională de Transplant unde șoferul era pus să semneze referate de necesitate de profil pentru a se justifica enormele cheltuieli angajate din bani publici. Într-una din zile, omului nostru i se cere să semneze un proces verbal de recepție a lucrării. Deși nu are cunoștințe juridice, omul refuză pur și simplu pentru că lucrarea nu era terminată și el a considerat că nu e corect să semneze un proces verbal mincinos. 
Urmează presiunile de rigoare ale șefilor dar omul rămâne ferm pe poziții și nu semnează. Cinci zile mai târziu se desemnează o altă comisie care semnează deși lucrarea tot nu fusese terminată.
Imediat după această poveste, omului și încă altor câțiva recalcitranți li se diminuează salariile, fără nicio explicație. Supărat acesta se duce în audiență la directorul general ANAR de atunci, Victor Sandu care trimite Corpul de Control iar Relu Adam, șeful de Resurse Umane din ANAR îi promite că salariul i se va întregi la loc. După câteva zile, tehnocrata Palmer îl demite pe Victor Sandu din funcție și-l numește pe Nicolae Bărbieru.
Directorul  economic al INHGA, Florin Cojocaru, îl avertizează pe om: “De ce nu stai cuminte, vrei să te dăm afară?”.
 
De aici poveste omului ia o turnură dramatică: „Timpul trece in defavoarea mea, in Institutie sunt haituit si considerat nebun de catre doamna director Radulescu Daniela. La sfarsitul lunii Mai 2016 sunt convocat in biroul doamnei directoare care in prezenta prietenei sale, doamna Revenco Anca,  fosta secretara actualmente promovata inspector Resurse Umnae si a domnului Presedinte de Sindicat Ghinescu, imi solicita rugamintea de a executa de urgenta un control psihiatric platit din buzunarul dumneaei, control care va fi organizat si indrumat sub comanda doamnei Revenco.” Omul se opune, spunând că tocmai a executat testarea psihologică prevăzută de legislație pentru funcțiile ocupate de el și are și controlul anual de Medicina Muncii efectuat, fiind declarat apt.
Directoarea insistă iar omul cedează și acceptă verificarea psihiatrică: „Insotit de doamna inspector Revenco Anca cat si de soferul doamnei director Emil P.. am plecat cu masina INHGA catre clinica Sanador la serviciul psihiatric unde la receptia clinicii din Baneasa, doamna Revenco plateste suma de 140 lei costul consultatiei apoi la camera 10 sunt evaluat de catre doamna doctor pshihiatru Ana Maria Trifan care in urma controlului de specialitate imi inmaneaza o adeverinta medicala cu mentiunea apt medical la momentul consultului”, povestește umilit omul.
Desigur că foaia cu concluzia medicului psihiatru nu a fost pe placul directoarei și atunci s-a trecut la planul doi: se anunță colegii că omul a fost supus unui control psihiatric și au început ironiile colegilor: „daca nu esti cuminte aducem duba si te ducem inapoi la nebuni“.
În paralel, directorul economic Florin Cojocaru pune un alt angajat să-i facă o reclamație omului nostru la conducere pentru că „a postat de Facebook imaginea INHGA și diverse aprecieri defavorabile unității legate de „teme de abuz și corupție” și se constituie o comisie de disciplină împotriva liberei exprimări. Să înțeleagă toți angajații care dezvăluie ilegalități: cine vorbește, o pățește iar libertatea de exprimare este dor un moft!

Omul se plânge la Nicolae Bărbieru dar corb la corb nu-și scoate ochii mai ales că directorul economic a plecat la Curtea de Conturi și cine știe când vine să-l controleze pe Bărbieru. Așa că nimănui, nici măcar sindicaliștilor, nu le pasă de un biet angajat, fără apărare, fără studii juridice, împotriva căruia s-a dezlănțuit răzbunarea gulerelor albe. Vom reveni cu alte dezvăluiri despre cum s-au cheltuit banii publici de către conducerea INHGA pentru că, ce să vezi, pe noi nu ne poate băga doamna Rădulescu în comisii de disciplină. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.