Home Dezvăluiri Arafat și bombele epidemiologice din TIR. Concediat a fost însă doar Vlăduț

Arafat și bombele epidemiologice din TIR. Concediat a fost însă doar Vlăduț

DISTRIBUIŢI

Unitățile mobile de terapie intensivă, cunoscute publicului ca și „TIR-urile lui Arafat” devoalează tăcut hoția și incompetența din achiziția și exploatarea acestora. Ziarul Curentul a dezvăluit în urmă cu  o lună că Arafat și-a numit pupilul, coordonator medical al activității Unității Mobile de Terapie Intensivă deși în 2020 acesta încă era student la Medicină dar nimeni nu a părut deranjat de această informație: nici premierul Cîțu, nici ministrul Bode. Astăzi sacrificat pentru incompetența și/sau inconștiența lui Arafat a fost demis Vlad Voiculescu. USR-PLUS promite însă că vor propune un ministru mai inabordabil decât Vlăduț, chiar unul mai pizdos (cuvânt introdus de Academia Română în dicționar în 2010) decât Drulă.

Aceste TIR-uri, prin decizia Arafatului, nu se supun regulilor normale și uzitate în sănătatea publica. TIR-urile, ca și cadoul otrăvit, alocat prin ordin către spitale ce oricum nu au resursă umană să le operaționalizeze, necesită o infrastuctură la care să se racordeze.

Ordinele de relocare pentru TIR-uri sunt ilegale
După cum am arătat în ordinul de relocare a TIR-ului de la Sf.Ioan (vezi AICI) lipsesc necesitățile tehnice pe care destinatarul „cadoului” trebuie să le îndeplinească (racordare la curent trifazic, siguranță de 63A, racordare la oxigen..etc) pe care unele spitale nu le pot îndeplini. Lipsesc mai presus de orice referiri la norma de timp în care ar trebui utilizate (câte ore pe zi, câte zile din săptămână, la ce regim de încărcare..etc). Din declarațiile Arafatului, care s-a manifestat ca o divă absolută și a carui interpretare a fost prezentatî de valetul Câțu, aflăm că Arafat știa și se așteptă ca erorile tehnice să apară (cunoscând lipsa de indicații a utilizării continue a TIR-ului) și o data cu acestea, pierderi de vieți omenești. În egală măsură TIR-urile, neaparținând spitalelor în curtea cărora sunt parcate, nu se supun calculelor de eficiență a utilizării paturilor sau a altor parametri de eficiență.
Din „cântecul ” disfonic al Arafatului aflam că mii de pacienți au fost salvați datorită TIR-urilor dar nu se spune câți pacienți au și murit acolo. Lipsește desigur și precizarea posibilității asigurării dezinfecției terminale (macar periodice) a întregului TIR. Spitalele sunt obligate să asigure și acest aspect clqdirilor sale ,foarte important pentru prevenirea infecțiilor nozocomiale, dar TIR-urilor nu. În fond nu poți scoate pacienții în curte să dezinfectezi. Arafatul însă tace și nu precizează la ce riscuri suplimentare sunt supuși pacienții și personalul din TIR-urile sale. Deși știe, la fel cum știa și de inerenta statistica a evenimentelor din TIR-ul de la Sp. Babeș.
Ne adresăm în egala măsură sponsorilor Fundației SMURD (LIDL, eOn..etc) ale căror nume sunt prezentate pe TIR-uri, cărora le-au fost risipiți banii și făcuți de rușine prin asociere cu astfel de persoane fizice și juridice girând astfel de achiziții dubioase. Reamintim că Arafatul ( prin Fundația ca și proprie, SMURD) a avizat achiziția TIR-urilor în configurația actuală. Producătorul (înțelegem că turc, desigur) i-a „îngrămădit” 12 paturi în interior și Arafatul a acceptat (și plătit desigur, din banii sponsorilor, cum altfel). Daca Arafatul era „ciobanul Ghiță” -reclama unei companii de telefonie- i-am fi înțeles nepriceperea în domeniu. Dar când pretinzi că ești doctor și ești comandantul acțiunii să nu cunoști rigorile legislației sanitare este dovada de prostie, neconcordanță cu postul ocupat sau mercantilism în achiziție.

Banii publici ajunși la Fundația SMURD au fost risipiți
Prin urmare, când numărul de paturi din TIR-uri a fost diminuat de către DSP (organ al statului roman și care trebuia consultat de Arafat înainte de achiziții) de la 12 la 8 paturi (adică o scădere cu 33%) macar sponsorii ar trebui să se întrebe de ce au fost risipiți bani cu 33% mai mult decât era voie în România? Reamintim doar că, daca sponsorizările ar fi fost făcute direct statului roman- prin orice direcție/minister, etc ale statului- ar fi fost achiziții conforme cu legislația sanitară și la un preț corect. Prin Fundația proprie (persoana juridica de drept privat) însă se fac achiziții directe dorite doar de comandantul suprem și de la furnizorii indicați de acesta. De data asta nu a mai fost Deltamed, ci Turcia. Și coafura lui Arafat încă rezistă.

1 COMENTARIU

  1. Asta avem acum in Romania la 30 de ani de la Revolutie, oameni inteligenti au fost alungati efectiv din institutiile publice sau au emigrat in masa, iar in locul acestora avem oameni incompetenti sau marionetele impuse cu ajutorul deloc dezinteresat al Binomului, iar rezultatul este catastrofal : nu mai exista fime romanesti sau capital autohton si treptat dar sigur ne-am transformat in colonie sau stat esuat.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.