DISTRIBUIȚI

Vlad Cosma a denunțat zeci de oameni la DNA Ploiești, după cum am arătat AICI, deși pentru a beneficia de înjumătățirea limitelor de pedeapsă în dosarul de corupție în care a fost condamnat deja la 5 ani de închisoare cu executare la fond, era suficient un singur denunț. Se vede treaba că lui Vlad Cosma îi place să fie turnător și e bun la asta. Astăzi vă prezentăm o înregistrare audio a declarației dată de Vlad Cosma în fața procurorului DNA Lucian Onea în dosarul în care omul de afaceri ploieștean George Stanciu l-a reclamat pentru șantaj pe senatorul PSD Daniel Savu. La finalul articolului puteți asculta declarația transcrisă în continuare:

Grefier : Română?

Vlad Cosma : Da.

Grefier :Necăsătorit?

Vlad Cosma Da.

Grefier :Copii minori?

Vlad Cosma Nu.

Politist judiciar dna : 2.

Grefier :Stagiu militar?

Vlad Cosma Nu.

…(neinteligibil)…

Politist judiciar dna : 2, 2, 2 copii minori.

Grefier : Studii?

Vlad Cosma : Superioare.

Politist judiciar dna : Superioare.

Grefier :Profesie, ocupaţie?

Vlad Cosma : Deputat.

Grefier : Parlamentul României?

Vlad Cosma : Da.
Onea Lucian care statea langa grefiera : Zi asa !

Grefier : cu privire la..

Onea Lucian : cu privire la…..discuţia purtată în luna septembrie si senatorul Daniel Savu şi ……pusă la dispoziţia, nu remisa, pusă la dispoziţia ca să o folosească ( cu referire la o inregistrare audio din presa )el în dosar, asta e ideea, pusă la dispoziţia.

Vlad Cosma – nedumerit de ceea ce trbuia sa cunoasca sis a declare : Staţi ! Zic că i-am dat-o să o folosească în dosar sau îi zic …că ,i-am dat-o..
Onea Lucian : Nuuuu

Politist judiciar dna : I-ai dat-o ca să te creadă pe cuvânt că ăla l-a ameninţat.

Vlad Cosma – Aaa, ok.

Onea Lucian : Nu insistăm aici.

Onea dicteaza singur declaratia inventata :
Onea Lucian : În cursul lunii septembrie..

Onea Lucian : În cursul lunii septembrie…cum începem aici? (neinteligibil)…purtată între mine, senatorul Daniel Savu, Savu Daniel, astăzi, cu ocazia audierii, mi-a fost prezentată…(neinteligibil)…şi ascultând-.o, că aia e, şi ascultând-o şi acum ne justificăm …

Vlad Cosma catre Deaconu Giluela care deschide usa sa vada ce se intampla :Sărutmâna.

Onea Lucian : Arăt faptul că, întrucât cunoşteam comportamentul lui Savu Daniel care vrea să denatureze adevărul conversaţiilor, convorbirii, conversaţiilor,care obişnuia să denatureze adevărul conversaţiilor, aceasta şi în contextul în care, cu o săptămână înainte, cu o săptămâna înainte, la localul ….Cafe din Ploieşti, am asistat la o discuţie aprinsă între Savu Daniel şi Stanciu George……. Hai să o detaliem(detaliem intalnirea). Referitor la, referitorla discuţie arăt că mă aflam în local,…

Politist judiciar dna : la o masă împreună cu..

Onea Lucian : Arăt că mă aflam în local împreună cu mai multe persoane

Onea Lucian : Împreună cu mai multe persoane..

Onea Lucian : O discuţie între Stanciu George şi Savu Daniel pe care am perceput-o ca o altercaţie între cei doi, în care Savu Daniel îi solicita lui Stanciu
George să îl sprijine pentru a fi ales în funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Prahova şi ulterior al muncipiului Ploieşti……Stanciu George a refuzat să-i acorde ajutorul, a refuzat în mod expres să îi acorde vreun ajutor şi, reţin că, reţin că Savu Daniel i-a spus acestuia că o să regrete……Nu-mi amintesc alte detalii…sau cum

Politist judiciar dna : Da, alte detalii, în afară….aş vrea să punctăm şi partea aia că i-adat mesaj să vină la masa lui Savu şi ăsta a refuzat. că înainte de
această altercaţie..

Onea Lucian : Înainte de această altercaţie eu i-am dat un mesaj, un sms lui Stanciu George să vină la masa la care mă aflam împreună cu Savu Daniel pentru a purta o discuţie, la solicitarea….Deci, aşa, eu i-am dat un sms….înainte de această altercaţie, la solicitarea lui Savu Daniel, eu i-am dat un sms lui Stanciu George să vină la masa la care mă aflam împreună cu acesta pentru a purta o discuţie, însă Stanciu George a refuzat.
Onea Lucian se consulta cu politistul judiciar ce sa mai scrie in declaratie : si acum ?!

Onea Lucian :Nu mai avem ce..aşa…(neinteligibil)..

Onea Lucian : Ce se întâmplă la termenul de vineri? (cu referire la dosarul familie Cosma care se judeca pe fond la ICCJ ,dosar trimis chiar de Onea in judecata )

Vlad Cosma : Păi abia peste 2 săptămâni..

Onea Lucian : A făcut obiecţiuni ceva ? (cu referire daca expertul Dna a facut obiectiuni)

Vlad Cosma : A făcut DNA-ul obiecţiuni. Bănuiesc că le ştiţi, că dumneavoastră le faceţi… ( Onea fiind cel care a instrumentat dosarul)

Onea Lucian : Pe mine nu mă interesează.

Vlad Cosma : Păi nu le face Tulea (expertul dna Ploiesti)?

In timp ce Onea discuta cu Cosma ,grefiera dna si politistul dna completeaza si verifica declaratia ce urma sa fie semnata de vlad cosma.
Grefier : Atunci eu pusesem şi 15…(neinteligibil)..

Vlad Cosma : A! A pus 4 întrebări că, cât e prejudiciul că, acum să fim sinceri, niciunul din cei 3 experţi n-a găsit prejudiciul. Şi asta este una din întrebări, să spună expertul dacă e sau cât e, că n-a dedus din expertiză şi încă 2 întrebări tehnice. A, că de ce n-a fost expertul să vadă lucrarea, ceea ce am zis: „da, suntem de acord, expertul când face expertiza, trebuia să vină să vadă, e drumul, nu e drumul, e lat,nu e lat, să ia carote”. Şi asta, a solicitat să vină expertul.

Onea Lucian : De ce crezi că tot insistă pe chestia asta? Că n-are legătură expertiza cu ce dracu am reţinut noi în dosar?

Vlad Cosma : Are, pentru că Alexe prima oară a zis că cei 20%..(suplimentarea lucrarilor cu 20%)

Onea Lucian : Şi-i scotea din..

Vlad Cosma : Şi i-a scos că, de fapt, n-ar fi executat cei 20%. Dar realitatea e că sunt (lucrarile sunt reale) şi proiectantul a cerut o suplimentare de 35%, dar Consiliul n-a putut să-i dea 35% că n-ai cadru legal şi i-a dat doar 20.
Vlad Cosma ,resemnat : Aia e….

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.