Home Dezvăluiri AUDIO- Directorul General al ASSMB enervat de rezerviștii din SRI care vor...

AUDIO- Directorul General al ASSMB enervat de rezerviștii din SRI care vor să-l schimbe și de angajații care „demult nu-și mai fac treaba”

DISTRIBUIŢI

Pe 30 septembrie Directorul General interimar al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, JR Vasile Apostol, a organizat o ședință cu subordonații pe care i-a acuzat că de multă vreme nu-și mai fac treaba și că blochează activitatea. Cu un vocabular de 100 de cuvinte și cu multe îngăimeli, Apostol a ținut un monolog ca la ședințele tovărășești de partid de dinainte de 1989. O înregistrare a acestui monolog ne-a parvenit la redacție și poate fi ascultată la finalul articolului.
Monologul lui Apostol a avut ca scop intimidarea angajaților care îl reclamă pe el „la un anumit site” (desigur că se referea la ZIARUL CURENTUL) în timp ce restul presei îl apreciază și umilirea unei femei, singura înjosită în fața colegilor și pedepsită cu mutarea în funcția de consilier al directorului general. Dar grobianismul acestui personaj care acum două luni umilea pe Facebook o angajată că picase un examen e deja binecunoscut. Menționăm că însuși țopârlanul de Apostol a picat un concurs cu 4.40, VEZI AICI, chiar dacă acum se înfoaie în fața subalternilor cărora le înșiră stupizenii: „Eu îmi încep ziua la 7 și-un pic și o termin cât se poate de devreme sau de târziu”.

Principalele idei ale lui Apostol exprimate în cele 15 minute de monolog au fost:

– Unii colegi au înțeles că delegarea pentru procesul de vaccinare trebuie acționat în instanță. Evident că este dreptul domniei lor (sic!) dar instanța a spus că avem dreptate
– Nu știu dacă cineva din această structură a fost de mine hărțuit vreodată la serviciu. Chiar vă rog să-mi spuneți chestiunea asta. Dacă cineva a fost vreodată hărțuit de mine sau încurajat să facă altceva decât ceea ce trebuie să facem vă rog frumos să-mi spuneți aici și dacă nu, evident că sunteți liberi să faceți această chestiune în cu totul și cu totul alte părți. Este dreptul domniei voastre(sic!).
– Pentru unii dintre noi orele de lucru și orele de-acasă nu ne ajung pentru a rezolva probleme
– La serviciu venim să prestăm o activitate pentru care suntem plătiți din bani publici.
– Spun noi că așa am învățat la școală, la școala la care am învățat eu
– Avem o structură care nu face altceva de o mare perioadă de timp decât să blocheze activitate. Avem niște colegi care nu înțeleg decât să mă înjure pe mine. Este ultima mea problemă asta. Însă asta nu vă dreptul să nu vă faceți treaba!
– Pot să înțeleg că avem acest comportament deviant în raport cu obligațiile pe care le avem pentru că suntem în sedii separate
– Nu plec curând de aici.
– Avem o parte dintre dumneavoastră care înțeleg doar să blocheze activități.
– Înțeleg că niște băieți tre să-mi aducă o hârtie să am director la Direcția Tehnică, doamna Ioana Olteanu! Nu se va întâmpla asta niciodată. Ce băieți aveți dumneavoastră de care vorbiți eu nu-i cunosc. Că o să fiu schimbat de un rezervist de la SRI! Vă recomand să vă evaluați comportamentul și discursul.

Cum surse bine informate ne-au declarat că Apostol are două obsesii în prezent: că are microfoane puse în birou de procurorii DNA și că rezerviști din SRI care au avut în coordonare ca informatori angajați ai ASSMB, le-au cerut acestora să-l înregistreze, am trimis întrebări pe adresa Biroului de Presă al ASSMB, specificând că am intrat în posesia înregistrării ședinței:

1. La cati dintre subordonati va referiti ca nu-si fac treaba si ce masuri ati intreprins in afara de aceasta sedinta tovaraseasca dupa modelul de dinainte de 1989 dar la care vorbiti numai dvs.?
2. Din discursul dvs. rezulta ca intampinati o problema grava de autoritate si de lipsa de respect din partea subordonatilor la nivelul ASSMB. Considerati ca aceasta se datoreaza faptului ca v-ati adus toate neamurile si cunostintele din Dambovita in institutie?
3. De ce manifestati public atata dispret si ura fata de rezervistii din SRI?
4. Considerati, ca multi alti politicieni, ca SRI conduce de fapt DNA-ul care va ancheteaza sau aveti alt motiv?
5. Vorbiti in monologul dvs. despre ce ati invatat dvs. la o scoala. Va rugam sa specificati la ce scoala va referiti pentru ca pana acum ati refuzat sa faceti public CV-ul dvs. desi v-am solicitat in mod repetat.

În nemărginita-i inteligență, Apostol ne-a răspuns: „Referitor la solicitarea de presă adresată instituției noastre, în baza unei „înregistrări” depre care nu avem cunoștință, vă informăm că nu am reușit să identificăm care sunt informațiile de interes public pe care ni le solicitați. În consecință, nu vă putem oferi răspunsuri la întrebările transmise.”
Așadar nu ne rămâne decât să ne răspundem singuri la întrebările care sunt de interes public așa cum este orice persoană care folosește resurse publice precum și toate activitățile sale:
1. Apostol habar n-are câți subordonați nu-și fac treaba „de multă vreme” și nici nu a luat vreo măsură în acest sens deoarece scopul lui nu a fost să facă să funcționeze instituția, ci a fost să intimideze toți angajații pentru a nu mai comunica cu „un anumit site” și totodată aceștia să se simtă vizați de nemulțumirea „patronului” ASSMB care le poate face cercetări disciplinare după bunul său plac. E adevărat că ar putea câștiga în instanță dar chiar și așa, plătește ASSMB, doar nu dă el din încasările personale. Mare atenție, Apostol, doar ia, nu și dă!
2. Din monolog se vede clar că individul nu are nici cele mai elementare noțiuni de management și de menținere a unui mediu de lucru plăcut și sigur. Cel mai probabil Apostol consideră că doar neamurile și cunoștințele sale aduse din Dâmbovița își fac treaba, în timp ce ceilalți angajați ar trebui să plece și să elibereze locurile pentru alți veri și rubedenii de prin satul de baștină al lui Apostol, că-i tare frumos la București.
3. Apostol e atât de stresat că e înregistrat încât atunci când situația o cere, lasă telefoanele, al său și al interlocutorului, în birou, iese afară și vorbește în șoaptă. Probabil că se pot observa perioade de liniște pe eventualele înregistrări.
4. Până de curând, Apostol se lăuda că e omul unui ofițer din SRI București, menționându-i chiar și numele. Însă de când a fost pus sub acuzare de DNA, brusc pare că lui Apostol i-au murit susținătorii din sediul de lângă Piața Gemeni.
5. Lui Apostol îi e rușine cu școlile absolvite de el pentru că refuză sistematic să le dezvăluie. Ori dacă ar fi absolvit o universitate prestigioasă s-ar fi mândrit, desigur cu ea.

Acum vă lăsăm să vă minunați de modul în care se poate exprima un director general al unei instituții care are în coordonare mii de intelectuali din domeniul sanitar. Ni s-a promis pentru data viitoare și o înregistrare video pentru că Apostol cică și gesticulează foarte mult și e foarte amuzant.

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.