Home Actualitate Bătrân internat de 9 luni la chirurgie fără a fi operat. Managerul...

Bătrân internat de 9 luni la chirurgie fără a fi operat. Managerul Strâmbu e senin: l-am internat si externat succesiv

DISTRIBUIŢI

Cazul șefei de secție de la spitalul din Iași, anchetată acum de procurori pentru delapidare și abuz în serviciu după ce și-a internat ambii părinți pentru a fi îngrijiți de personalul din secția pe care o conducea, se repetă la Spitalul de Nefrologie Carol Davila din Capitală, aflat în subordinea Primăriei Municipiului București și condus de managerul Strâmbu.

În Secția de Chirurgie a spitalului Carol Davila, modernizată cu 24 de milioane de lei din banii bucureștenilor, zace internat din luna martie un bătrân imobilizat cu numele de familie Tudose și care nu a suferit în această perioadă nicio intervenție chirurgicală.
L-am rugat pe managerul acestui spital, profesor universitar și decan în cadrul UMF Carol Davila, Dr. Victor Dan Eugen Strâmbu, nod de putere în UMF-istan, să ne explice de ce este acest bătrân imobilizat internat în secția de chirurgie din luna martie, care sunt costurile cu spitalizarea acestei persoane pentru perioada martie-noiembrie 2022 și care este durata medie de internare în secția de chirurgie a spitalului Carol Davila?

Senin, managerul Strâmbu ne-a răspuns în scris că „inițial, pacientul a fost internat pentru patologie chirurgicală, ce nu a necesitat intervenție chirurgicală, ci tratament conservator. Ulterior, demersurile repetate de externare ale pacientului nu au fost consimțite de către aparținători” și prin urmare, „pacientul în cauză, pensionar, a avut multiple internări în intervalul martie-noiembrie 2022”.

Managerul Strâmbu recunoaște că internările sunt simulate

În răspunsul către ziarul Curentul Strâmbu recunoaște că : „În esență, este vorba de un caz social, iar multiplele demersuri ale personalului medical de a externa pacientul au fost respinse de către familia acestuia, cu refuzul de a prelua bolnavul la domiciliu sau în alt serviciu de îngrijire. Din păcate, este o situație cu care ne-am mai confruntat și cu care se confruntă majoritatea spitalelor, circumstanță datorată statusului socio-economic actual. În consecință, nu putem externa un pacient ce nu se poate îngriji singur fără a avea certitudinea existenței unor condiții minime de îngrijire la domiciliu.”

Legea spune că acești bătrâni trebuie preluați de DGASPC-uri

În urma răspunsului halucinant al managerului Strâmbu care echivalează cu o recunoaștere a fraudării banilor publici, am revenit cu întrebări dar acestea au rămas fără răspuns:

„1. Ce înseamnă „a avut multiple internări” și „demersurile repetate de externare nu au fost consimțite de aparținători”?
Înțelegem că de fapt ați simulat internare/externare pentru acest pacient în perioada martie-noiembrie 2022 ca să păcăliți Casa de Sănătate?

2. Ați solicitat intervenția singurei instituții competente, Direcția de Asistență Socială din orașul în care are domiciliul pacientul, pentru a prelua acest caz social? Ce răspuns ați primit?

3. Ați informat Primăria Municipiului București sau ASSMB despre această situație?

4. Cum comentați situația ilegală prin care faceți caritate din bani publici sau de fapt achitați din propriile buzunare cheltuielile spitalului privindu-l pe acest pacient?

5. Care au fost sumele cheltuite ilegal pentru acest pacient?”

Am solicitat un punct de vedere și conducerii Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) în calitatea sa de ordonator secundar de credite și având în vedere obligațiile sale în această calitate, dar cum madam Sivache, adevărata șefă a instituției e plecată cu alai într-o excursie prelungită pe banii bucureștenilor la Paris, n-am primit răspuns. Surse din ASSMB ne-au declarat sub protecția anonimatului că adresele de e-mail de contact@assmb.ro și cea de la biroul de presă sunt gestionate chiar de Oana Sivache. De altfel și pagina de Facebook a instituției e înțesată cu fotografiile în diferite ipostaze ale acestei traseiste care se crede mare divă.

Cine sunt aparținătorii batrânului pacient Tudose, ce infracțiuni s-au comis în cele nouă luni în care acesta a stat internat fraudulos în secția de chirurgie a Spitalului de Nefrologie Carol Davila și care e prejudiciul adus statului urmează să stabilească organele abilitate care au fost deja sesizate de un avertizor de integritate din spital.

3 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.