Acasă Dezvăluiri Concursul pentru postul de director al SGA Hunedoara a fost suspendat

Concursul pentru postul de director al SGA Hunedoara a fost suspendat

DISTRIBUIȚI

Într-un articol precedent dezvăluiam că se pregătește un nou concurs aranjat pentru un post de director la Apele Române. De data asta de un Vicepreședinte PSD pentru un Vicepreședinte UDMR . Era vorba de postul de director al SGA Hunedoara.
Telenovela concursului a început în 26 iulie 2017 cu primul episod, o erată la felul studiilor candidaților pentru ca și actualul director interimar, Burjan Grigore, vicepreședinte al UDMR să poată candida. Episodul al doilea are loc în data de 9 august când Secretarul Comisiei de concurs, Barbu Eva, specialist RU, anunță amânarea concursului. Episodul al treilea vine cu o nouă distribuție: actrița care interpretează rolul Secretarului este schimbată cu Domokos Maria care anunță amânarea concursului din 11 septembrie pe 8 septembrie. (nu, nu este o greșeală de tipar!)
Desigur că aceste concursuri nu se țin după cum se trezește dimineața vicele PSD Mureș, Cristian Bratanovici(foto) care este și director interimar al ABA Mureș, cum ar vrea el, ci așa cum spune HG 286/2011 unde scrie că secretarul și membrii comisiei, trei la număr, specialiști în domeniu, se numesc înainte de publicarea anunțului de scoatere a postului la concurs. Doar că Bratanovici a numit în jur de șase membri în comisie, la o lună de la anunț și nu toți cu pregătire şi experienţă profesională în domeniul postului, nelipsitul Relu Adam fiind economist, de exemplu. Președinte al comisiei a fost numit falsul profesor universitar Gheorghe-Constantin Rusu adus de la pensie de Tăriceanu și numit Director General Adjunct al ANAR

În cel mai recent episod al telenovelei, în mod neașteptat, se anunță sub semnătura indescifrabilă a unei persoane delegate în locul lui Bratanovici, „indisponibil”, suspendarea concursului. Conform aceleiași hotărâri de guvern, „în cazul în care, de la data anunţării concursului şi până la afişarea rezultatelor finale ale acestuia, conducătorul autorităţii ori instituţiei publice în al cărei stat de funcţii se găseşte postul pentru care se organizează concursul este sesizat cu privire la nerespectarea prevederilor legale privind organizarea şi desfăşurarea concursului, se va proceda la verificarea celor sesizate cu celeritate. În cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată. (2) Suspendarea se dispune de către conducătorul autorităţii ori instituţiei publice, după o verificare prealabilă, în regim de urgenţă, a situaţiei în fapt sesizate, dacă se constată existenţa unor deficienţe în respectarea prevederilor legale.” Păi vineri anunțase Bratanovici că totul este legal și doar oamenii răi îl critică nejustificat. Ce oameni răi în afară de câțiva jurnaliști îi tulbură aranjamentele politice?  Vom vedea, desigur, în episodul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.