Home Dezvăluiri Corpul de Control al Ministerului Mediului a sesizat procurorii pentru angajare ilegală...

Corpul de Control al Ministerului Mediului a sesizat procurorii pentru angajare ilegală la Apele Române

DISTRIBUIŢI

În data de 10 septembrie 2015, când ministru al Mediului era Grațiela Gavrilescu am scris un articol în care dezvăluiam că fostul șef al ABA Prut – Bârlad, Corneliu Crețu, finul lui Relu Fenechiu, este angajat ilegal în instituție de la începutul lunii septembrie 2015. Nimeni nu a luat nicio măsură. Crețu a încasat câte 2000 de Euro pe lună liniștit. În 20 decembrie 2015 și 1 martie 2016, când funcția de ministru fusese preluată de Cristiana Palmer am semnalat din nou situația. Directorul General de la acel moment al Apelor Române, Victor Sandu ne-a transmis un drept la replică: „In legătură cu cazurile menṭionate în articol, precizăm că dl. Corneliu Crețu se află în relații contractuale legale cu instituția unde a fost director, înainte de pensionare”. Noi, fiind siguri că e o angajare ilegală am tot continuat să scriem până când în această vară, contractul de muncă a fost declarat nul după ce Sindicatul „Dreptate și adevăr” – SIDA Iași (condus de Roxana Chiruță foto dreapta), din instituție a sesizat Corpul de Control al Ministerului Mediului condus de procurorul Maricel David, detașat de la Parchetul General. În urma analizării angajării lui Crețu după pensionare, Corpul de Control a constatat că: „Angajarea cu contract individual de muncă a domnului Corneliu Crețu pe perioadă determinată de trei ani, de la 01.09.2015 până la 31.08.2018 a fost nelegală deoarece nu s-a efectuat prin concurs, încălcându-se prevederile art.30 din Codul Muncii, ale art.1 din Regulamentul-cadru aprobat prin HG nr.286/2011. Prin aceasta s-a creat un prejudiciu material instituției publice, constând în plata drepturilor salariale și a contribuțiilor aferente.” Adică, aproximativ 3700 de Euro lunar totalizând 44.400 de Euro bani pe care acum, la solicitarea procurorului David, șeful ANAR, Nicolae Bărbieru (foto stânga) va trebui să-i „recupereze de la cei vinovați” cu toate că acesta, îndurerat, le-a spus sindicaliștilor că Crețu e un bun prieten de-al lui.
Actuala conducere a ABA Prut-Bârlad a încercat să dreagă busuiocul făcând în septembrie 2016 o notă de constatare că la „încheierea contractului individual de muncă 572/31.08.2015 nu au fost respectate prevederile art.10 alin.(1) din CCM aplicabil” și prin urmare CIM-ul este lovit de nulitate absolută.
Doar că ceea ce scrie procurorul David în constatarea sa este chiar definiția abuzului în serviciu: legi încălcate urmate de prejudiciu.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.