DISTRIBUIŢI

Săptămâna trecută vă prezentam cazul de la Spitalul din Sighișoara unde, ca să câștige prietenul lui concursul de director financiar, managerul politician al spitalului, Dan Sîmpălean a respins o contracandidată pe motiv că nu a numerotat coperta proiectului și nu ar fi scris cu Times New Roman 14 niște cuvinte.

Spitalul din Sighișoara este condus de anul trecut de un PNL-ist plimbat politic din spital în spital, Dan Sîmpălean, care a încercat să devină manager și la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca dar a fost respins. Citește și Poliția Economică anchetează achizițiile supraevaluate de la Filantropia condus de Sîmpălean și presiunile asupra medicilor de a semna referatele de necesitate

Instalat la Spitalul din Sighișoara, proaspătul manager Sîmpălean a organizat concurs pentru ocuparea funcției de Director Financiar pentru prietenul său, Sorin Aurelian Pop, fost director economic la mai multe spitale pe care dl. Sîmpălean le-a condus.

Candidata respinsă pentru tehnoredactare a contestat decizia de respingere, însă comisia de contestații condusă de Sârbu Valentin de la Poliția locală, i-a respins contestația.

Fericiți, Sîmpălean și Pop se și vedeau aranjați, în tandem

Candidata neagreată nu s-a lăsat și l-a somat pe Sîmpălean să suspende concursul din două motive:

  1. Forma proiectului era motiv de depunctare conform metodologiei și nu de excludere
  2. Din Comisia de examen nu făcea parte și un membru CECCAR așa cum prevede HG 1336/2022 la art.19 aliniatul 7.

Sîmpălean a suspendat concursul.

Între timp, procesul verbal al comisiei de concurs privind respingerea candidaturii economistei fără pile a ajuns în posesia noastră și am constatat cu surprindere că deși pe site-ul spitalului fusese afișat că respingerea candidaturii era din cauza tehnoredactării, în document apărea și faptul că economista ar fi prezentat o adeverință care nu făcea dovada vechimii în specialitatea studiilor, deși femeia este angajata Spitalului din Sighișoara de mai mulți ani, fiind în trecut chiar și director financiar.

Procesul Verbal poartă semnătura președintelui comisiei care este chiar managerul Sîmpălean. Desigur că în graba lui de a scăpa de pușcărie, Sîmpălean a uitat că pe site-ul spitalului fusese afișat ca motiv al respingerii doar tehnoredactarea defectuoasă.

Nu avem informații conform cărora candidata ar fi depus plângere penală dar astăzi, Sîmpălean a anulat suspendarea concursului dând toată vina pe secretara comisiei de concurs, Ildico Toth, care ar fi indus în eroare membrii comisiei.

Sîmpălean spune că metodologia aprobată de el e greșită și o admite la concurs și pe candidata neagreată

Într-o decizie halucinantă de anulare a supendării, Sîmpălean constată următoarele:

  • Metodologia aprobată de el a fost greșită
  • Secretara comisiei a convocat ilegal comisia de concurs din care făcea parte și Sîmpălean
  • Membrii comisiei de concurs, printre care și Sîmpălean, au fost induși în eroare de secretara comisiei care le-a pus la dispoziție dosarele de concurs deși în metodologia greșită scria că dosarele trebuiau prezentate la proba scrisă
  • Procesele verbale de respingere a candidatei neagreate și de respingere a contestației acesteia sunt lipsie de efect și prin urmare, la concurs este primită și candidata respinsă. Asta deși tocmai Sîmpălean constatase că adeverința ei de vechime nu era bună.

Pe scurt, deși membrii comisiei trebuiau să știe pe de rost metodologia, Sîmpălean constată că vinovată este secretara comisiei care a indus în eroare membrii comisiei prin convocarea lor în vederea prezentării dosarelor candidaților. Desigur că Sîmpălean nu constată și că membrii comisiei, dacă ar fi citit măcar în fugă metodologia, nu trebuiau să se prezinte.

Norocul secretarei este că vinovățiile le stabilesc procurorii și le constată sau nu judecătorii, nu Sîmpălean și prietenul lui căruia îi este dedicat concursul.