Home Dezvăluiri Directorul General al ANAR încearcă disperat să facă pe placul PSD

Directorul General al ANAR încearcă disperat să facă pe placul PSD

DISTRIBUIŢI

După ce ieri v-am povestit despre situația fără ieșire în care s-au pus singuri cei din conducerea ANAR prin numirea interimară a unui cercetat disciplinar în funcția de director de ABA, astăzi am primit noi informații despre manevrele la care se recurge pentru a se mușamaliza abaterea disciplinară. Pe scurt, înainte de Crăciun, vicepreședintele PSD Mureș, Cristian Bratanovici aflat în pole-position pentru funcția de director al ABA Mureș a folosit ilegal o dubiță a instituției, mințindu-l pe directorul general de la București, Nicolae Bărbieru că a plătit utilizarea acesteia. Directorul de atunci al Administrației Bazinale a constituit o comisie disciplinară unde sunt cercetați Bratanovici, Stoian pus între timp interimar la conducerea ABA și șoferul. Pe larg în articolul Ce vrăji mai inventează trioul Bărbieru-Adam-Gherghe din fruntea Apelor Române?

Pe oricine altcineva ar fi numit interimar Bărbieru ar fi putut semna anularea comisiei dar Stoian nu poate iscăli niciun fel de act referitor la comisia în care este și el cercetat și care i-ar produce un avntaj direct sau indirect, exprimare foarte flexibilă, pentru că ar comite infracțiunea de conflict de interese. După ce au încercat mutarea comisiei la București, suspendare activității acesteia – acțiuni imposibile pentru că angajatorul celor trei este ABA Mureș și nu ANAR, astăzi au încercat iar marea cu degetul. Deși comisia a avut deja două ședințe la care Bratanovici nu s-a putut prezenta pe motiv de boală, acesta a cerut astăzi recuzarea câtorva membri dar lui Stoian îi e frică să semneze. Omul, inginer de meserie, a mai semnat pentru Bratanovici anul trecut niște documente care l-au băgat în comisie disciplinară și acum i-e frică. După cum scriam ieri mai bine sancționat disciplinar sau concediat decât încarcerat. Dar dacă Bratanovici va fi sancționat nu va mai putea fi uns ca director al ABA și omul e vice la județ la PSD.

Situația devine din ce în ce mai complicată. Ieri nu s-a ținut comisia fără vreun motiv temeinic, membrii neîntrunindu-se în urma unei solicitări ilegale de la București. Deși de la ANAR mi s-au promis răspunsuri la întrebările mele de luni nu le-am primit:

„1. Mâine urma să aibă loc audierea dlor Bratanovici și Stoian la Comisia de disciplină constituită prin decizia Directorului ABA Mureș. Este adevărat că activitatea acestei comisii s-a suspendat/ anulat?
2. Dacă da, decizia de suspendare/anulare a fost semnată de noul director interimar al ABA Mureș care e și cercetat disciplinar în cauză?
3. Dacă decizia de suspendare/anulare a fost semnată de altcineva care este baza legală a deciziei și cine este persoana care a semnat decizia?”

Și totul pentru că Bratanovici a vrut să economisească 20 de lei de taxi. Mare om, mare caracter! Dar nici șefii de la București nu-s mai breji.

„Atenție, doamna Lascăr”, mă avertiza în scris domnul Bratanovici în urmă cu patru luni. M-am conformat? Par mai atentă?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.