Acasă Dezvăluiri EXCLUSIV: Nume noi pe lista oamenilor de afaceri șantajați de Voiculescu

EXCLUSIV: Nume noi pe lista oamenilor de afaceri șantajați de Voiculescu

DISTRIBUIȚI

După ce judecătorii CAB au luat marți, 1 iulie, împotriva familiei lui Dan Voiculescu măsura sechestrării întregii averi, Direcția Națională Anticorupție anunța joi printr-un comunicat că a dispus față de Dan Voiculescu măsura preventivă a controlului judiciar: ”procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014, față de inculpatul VOICULESCU DAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale).”
Conform ordonanței de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reținut în sarcina lui Voiculescu săvârșirea infracțiunii de șantaj prin ameninţarea directă, sau prin intermediari, a unor oameni de afaceri şi administratori a trei companii pentru a obține diverse sume de bani.
Sursele noastre susțin că procurorii anticorupție cercetează o lista mai amplă de oameni de afaceri care ar fi fost șantajați de Dan Voiculescu direct sau prin intermediul unor actuali și foști angajați și colaboratori ai săi.  Procurorii investighează modul în care Dan Voiculescu în cadrul unor ședințe cu subalternii săi, trasa personal sarcini referitoare la persoana care urma să fie șantajată și ce sume să i se ceară.
De asemenea se pare că pe lângă martorii din dosar există și probe audio-video, Voiculescu având obiceiul să supravegheze și să-și înregistreze subordonații.

Printre oamenii de afaceri ce urmează să fie audiați în acest dosar s-ar număra:

 

Puiu Popoviciu a fost șantajat și a plătit taxă de protecție de 200.000 EURO pe an,

 

Nelu Iordache a plătit 700.000 Euro către Antena 3 și Intact pentru primarul Pandele Florentin în campania electorală din 2008,

 

Octavian Crețu și Nicolae Palfi au fost șantajați și au achitat taxă de protecție de 1.000.000 EURO,

 

Dan Docan de la Compania Imprimeriile Naționale a fost șantajat și a achitat câte 100.000 Euro pe an taxa de protecție, contract cu Jurnalul Național,

 

Bogdan Buzăianu de la Energy Holding a fost șantajat și a achitat taxa de protecție de câte 1.000.000. Euro pe an și în  plus a și cedat contractul său cu ALRO către Grivco(4 milioane de Euro pe an – profit).

 

Dan Ioan Popescu – 2.000.000 Euro plătite de finul Bogdan Buzăianu pentru ca Antenele să dea știri pozitive în preziua termenelor proceselor acestuia.

 

Nicolae Cristea de la Loteria Română a fost șantajat. Suma nu a fost divulgată de sursele noastre.

 

Există informații că firmele omului de afaceri Nelu Iordache ar fi plătit către trustul lui Voiculescu în total 3.000.000 Euro taxe de protecție.

Deocamdată măsura preventivă dispusă față de Voiculescu ne asigură confortul că acesta nu va părăsi România înainte de pronunțarea în dosarul ICA, anchetă demarată de procurori având la bază un articol din ziarul Curentul din februarie 2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.