Home Dezvăluiri Firea a primit Steaua României pe un nume inexistent. Tokes poate rămâne...

Firea a primit Steaua României pe un nume inexistent. Tokes poate rămâne cu decorația

DISTRIBUIŢI

Avocatul Kincses Elod, care îl reprezintă pe europarlamentarul Tokes Laszlo, a anunțat recent la Târgu Mureș, chemarea în judecată a președintelui Klaus Iohannis și a premierului Dacian Cioloș, prin deschiderea unei acțiuni în contencios administrativ la Curtea de Apel București, pentru anularea decretului prezidențial de retragere a Ordinului Național Steaua României.

‘Expediez astăzi la Curtea de Apel București acțiunea în contencios administrativ. În cazul în care nu vom câștiga la Curtea de Apel, vom exercita calea de atac la ÎCCJ. Eu nutresc speranța că președintele trebuie să exercite calea de atac. Nu numai președintele este chemat în judecată, ci și primul ministru al României în calitate de contrasemnatar. Cer anularea Decretului Prezidențial numărul 290 din 04.03.2016 contrasemnat de primul ministru, publicat în Monitorul Oficial partea I numărul 168/04.03.2016, prin care s-a dispus retragerea Ordinului Național Steaua României în grad de cavaler, care i s-a acordat lui Tokes Laszlo prin Decretul Prezidențial nr. 1864/14.12.2009, publicat în Monitorul Oficial 884/2009’, a arătat avocatul într-o conferință de presă.

El a susținut că în acțiunea în contencios a ridicat excepția nulității absolute a Hotărârii Consiliului de Onoare pentru Ordinul Național Steaua României din data de 20 noiembrie 2013 pentru două motive: încălcarea dreptului la apărare în fața comisiei și incompatibilitatea celor două membre, „Gabriela Vrânceanu Firea și Ecaterina Andronescu, care au fost și denunțătoare și judecătoare”.

Problema nulității Hotărârii Consiliului de Onoare vine și din faptul că așa cum am mai arătat AICI și AICI, Gabriela Firea este o femeie inconștientă care a activat în Guvernul României în anul 2000 sub numele de scenă „Gabriela Vrânceanu Firea”, nume pentru care nu poseda buletin de identitate, pe ea nechemând-o vreodată astfel. Pe acest nume a fost emis și decretul nr. 550 din 1 decembrie 2000 privind acordarea unor decoraţii naţionale unor persoane
printre care și Ordinul naţional Steaua României în grad de Ofiţer pentru Gabriela Vranceanu Firea, secretar de stat.

Cum e roata vieții. Dacă instanțele române vor constata că Gabriela Firea, de fapt nu are Ordinul Steaua României și astfel o să rămână Laszlo Tokes cu decorația și Firea fără?

De când e senatoare, Firea folosește doar numele de Gabriela Firea pentru că atunci când și-a depus candidatura a trebuit să prezinte buletinul.
Firea susține că s-a căsătorit în 1993 cu Răsvan Firea, înainte de a se naște fiul lor Tudor Ștefan Firea care poartă numele de familie al tatălui. Conform Codului Familiei în vigoare la momentul căsătoriei din 1993, a articolului 27 „la încheierea căsătoriei, viitorii soţi vor declara, în faţa delegatului de stare civilă, numele pe care s-au învoit sa-l poarte în căsătorie. Sotii pot să-şi păstreze numele lor dinaintea căsătoriei, sa ia numele unuia sau altuia dintre ei sau numele lor reunite.” Prin urmare cei doi puteau să se numească ea Vrânceanu și el Firea sau amândoi Vrânceanu, Firea sau Vrânceanu-Firea. Având în vederea că fiul lor se numește Firea (așa cum reiese de pe site-ul edu.ro unde am verificat notele sub 2 luate de acesta la Bacalaureat) este evident că cei doi „s-au învoit la căsătorie” ca cel puțin soțul să rămână cu numele Firea. Conform Codului Familiei, Gabriela s-ar fi putut numi Gabriela Vrânceanu în continuare sau Gabriela Firea, cum se numește și astăzi. În consecință ambii soți au purtat după căsătorie numele de Firea.

În data de 20 ianuarie am rugat-o pe Gabriela Firea să aibă amabilitatea să ne comunice evoluția numelui de familie de-a lungul timpului, precizând și dacă și-a schimbat numele pe cale administrativă,  având în vedere că în anul 2000 a semnat acte cu numele Vrânceanu-Firea în calitate de secretar de stat, la Registrul Comerțului și la Senat a semnat acte cu numele Gabriela Firea și la TMB, în procesul pe care l-a intentat lui Cristian Boureanu în 29.06.2010, cu numărul  31606/3/2010 a semnat cu numele Gabriela Vrânceanu-Firea precum și la ÎCCJ în două procese deschise tot de ea sub numărul 1150/1/2003 și 1156/1/2003  unde a semnat tot cu numele Vrânceanu Firea Gabriela iar la TMB în dosarul  1379/3/2002 și la Curtea de Apel, în dosarul 151/2/2003 a semnat cu numele Gabriela Firea.

Doamna Firea a refuzat să ne răspundă. La urma urmei ce putea să zică? Da, am semnat în fals? Da, decorația e primită pe un nume inexistent?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.