Home Dezvăluiri Firea n-aude-na-vede: lacuri, parcuri si licitație ilegală de 10 milioane de euro

Firea n-aude-na-vede: lacuri, parcuri si licitație ilegală de 10 milioane de euro

DISTRIBUIŢI

Cand primar al Capitalei era „Opresc-un 10%” se stia cum merge treaba: el lua 10%, restul pana la 30% se imparțea printre cei care „meritau”. Acum a venit la Primarie „Fire-ati ai naibii, nu-mi pasa decat de imaginea mea!” si 30% ii impart cei care merita.
Firea ne anunta serioasa saptamana trecuta ca „a dispus conducerii ALPAB sa inceteze toate asocierile pe care le are cu societatile comerciale care au construit restaurante si terase in Parcul Herastrau.” Ce s-a mai bucurat seful ALPAB ca respectivii deja nu mai puteau fi storsi, ei fiind „vamuiti” la asociere.
Dar Firea nu s-a gandit sa verifice si licitatiile aflate in desfasurare si nu va ganditi ca n-o duce capul ca doar atatia bucuresteni au votat-o considerand-o inteligenta (cei care n-au iesit la vot sa taca!). Pur si simplu Firea nu vrea sa strice niciun aranjament ramas de pe vremea lui „Opresc-un 10%” ca baietii aia sunt verificati.

 

Curtea de Conturi a României a constatat anul trecut că ALPAB a realizat achizitii inutile si supraevaluate, contracte umflate, dar decontate, inventarieri superficiale si plati fara acoperire legala. Tanase a refuzat sa duca la indeplinire mai multe măsuri dispuse de auditorii de conturi dar individul s-a bucurat de protectia „marelui” Gabriel Oprea care l-a si inventat.
Ia sa vedem ce putea Firea sa mai dispuna conducerii ALPAB sa faca dar n-a vrut: sa respecte legea achizitiilor publice.
Avand in vedere ca in conformitate cu noile norme legale imperative in materia achizitiilor publice orice autoritate din Romania este obligata sa publice doar in SEAP anunturile de licitatii, iata ca Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti se considera mai presus de lege si astfel, la data de 23 iunie 2016 publica un anunt la mica publicitate in ziarul National privind initierea unei proceduri pentru achizitii servicii de paza pentru obiectivele ALPAB in valoare 44.174.314 lei.
Mai mult decat atat, intr-un dispret total fata de lege, domnul director Bogdan Peter Tanase,  initiaza aceasta procedura de achizitii pe o lege abrogata de peste o luna de zile.
Astfel chiar daca noua lege il obliga pe directorul ALPAB sa asigure o transparenta totala si tuturor potentialilor ofertanti egalitatea de sanse, acesta se incapataneaza sa continue derularea ilegala a procedurii in cauza, mergand pana acolo incat induce in eroare inclusiv Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, prin furnizarea de informatii false privind data intierii procedurii in scopul de a obtine un punct de vedere favorabil din partea acestei institutii. Astfel desi domnul Bogdan Tanase a initiat procedura la data de 23 iunie 2016, in solicitarea catre ANAP acesta mentioneaza ca au initiat procedura inca din data de 5 mai 2016.
Conform prevederilor legale in vigoare data initierii procedurii de atribuire este data publicarii, respectiv 23.06.2016. Astfel autoritatea contractanta trebuia sa respecte prevederile legale in vigoare la acel moment, Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice, respectiv:
 “Art. 12. — Valoarea estimată a achiziției se determină înainte de inițierea procedurii de atribuire și este valabilă la momentul inițierii procedurii de atribuire. Inițierea procedurii de atribuire se realizează prin una dintre următoarele modalități:
a) transmiterea spre publicare a anunțului de participare;
b) în cazul achiziției de servicii sociale ori alte servicii specifice, prevăzute în anexa nr. 2, transmiterea spre publicare a anunțului de participare ori a anunțului de intenție care este valabil în mod continuu;
c) transmiterea invitației de participare la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.”
Desi este mai mult decat evident ca procedura derulata de ALPAB, „Servicii de pază si patrulare pentru obiectivelor aflate în administrarea A.L.P.A.B., loturile 1- 5” in valoare totala de 44.174.314 lei, se deruleaza cu incalcarea flagranta a legii, autoritatea continua nestingherita demersurile pentru a-si atinge scopurile si astfel, sa poate incheia contractul cu „compania lor de casa”, evident la un tarif exorbitant de 14,5 lei/h/post!
Iata ca din pacate pentru bucuresteni practicile marca Oprescu continua si dupa inlaturarea acestuia. Madam Firea, auzi? Ne dai o declaratie, ceva? Ca toata ziua esti pe la teveu si te faci ca muncesti.

Foto: AGERPRES.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.