Acasă Social Vezi cum poți fi amendat la mica publicitate cu 2000 lei

Vezi cum poți fi amendat la mica publicitate cu 2000 lei

DISTRIBUIȚI

Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în dată de 31.08.2016, a adoptat următoarea hotărâre:

 

Publicarea unor anunțuri, cum ar fi: ‘caut familie să mă întrețină… fără țigani și alte etnii’, ‘cumpăr apartament, curte comună, fără țigani’, ‘vând apartament…în curte nu sunt țigani’ reprezintă discriminare conform art.2 alin.1 coroborat cu art.2 alin.4 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și încalcă dreptul la demnitate, conform art.15 din aceeași ordonanță.

 

Colegiul director a aplicat publicației o amendă contravențională în cuantum de 14.000 lei (câte 2000 lei pentru fiecare anunț în parte), conform prevederilor art. 26 alin. 1 din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

Totodată, în conformitate cu prevederile art. 26 alin. (2) din O.G. nr. 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare, reclamata va publica pe propria pagină de internet un rezumat al hotărârii în speță.

 

Vot: în unanimitate a celor prezenți (6 voturi).

 

Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă caii de atac la instanță de contencios administrativ. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.