Acasă Dezvăluiri Hrebenciuc fals în declarația de avere. De frică

Hrebenciuc fals în declarația de avere. De frică

DISTRIBUIȚI

„Nu sunt tâmpit să vină DNA pe urmele mele“ explica Hrebenciuc felul în care se ferea el să vorbească la telefon, unor ziariști de la Cotidianul, prin 2008. Nici nu ne închipuiam că cel alintat duios de prieteni ”Javra” ar putea chiar fi prins ca orice ageamiu: Voicu, Vântu, Luca, Schwartzenberg ș.a.
Până în 2004, Hrebenciuc era împărat: cei care aveau intrare la el se duceau să-i scape de pușcărie. Dialogurile se purtau cam așa:
-Ce ai?
-Delapidare, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Până la 22 de ani.
-Cât e prejudiciul?
-400.000 de dollari
-Dai 500 și scapi.
-Cum 125%?
-Păi oricum tre să plătești prejudiciul și 25% e ca să nu stai 12-15 ani la pârnaie. Mă suni.
Asta se întâmpla deoarece premierul în funcție atunci, Adrian Năstase nu-l deranja cu nimic. Parchetul General condus de Ilie Botoș la fel. Iar PNA-ul condus de Amarie era o glumă sinistră(adică de stânga). Doar invers, Javra îl deranja pe premier: Hrebenciuc suna ziariștii partizani din presă și le spunea: ”și nu uita să adaugi, Adrian Năstase cel alintat duios Bombonel”.
Cea mai exactă caracterizare i-a făcut-o însă CTP-ul: „Jigania ce aparține speciei despre care Vintila deratizatorul, superbul personaj al lui Marin Preda, spunea că „sare la coaie și la piept“ este un guzgan rozaliu, alb în cap de câtă brânză de furat a-nfulecat. Răspunde la un nume de ființă umană, Viorel, numele de familie fiind cunoscut ca substantiv comun: hrebenciucul“.
În mod cu totul surprinzător, Hrebenciuc a scăpat până acum din toate dosarele în care a fost deranjat: „Apartamentul“, „Eterna și Fascinanta Românie“, „Privatizarea și devalizarea RAFO Onești“, „Traficul de armament disjuns de la Omar Hayssam“, „Sponso­rizările PSD“, „Mafia arabă“, ”Voicu-Costiniu” etc. Fostul ministru al justiției, Rodica Stănoiu, spunea despre Hrebenciuc, că acesta este „un mare păpușar din PSD, un lider important al acestui partid, cancerul politicii românești“.

Hrebenciuc cel mai sărac politician român.

După câștigarea alegerilor prezidențiale de către Traian Băsescu în decembrie 2004, Hrebenciuc și-a
adăpostit averea, devenind unul dintre cei mai săraci politicieni din România, statut pe care l-a păstrat până astăzi.
Prima declarație de avere depusă de Hrebenciuc la Camera Deputaților în 13.12.2004, chiar în dimineața în care încă nimeni nu credea că Băsescu l-a învins pe Năstase în turul al doilea desfășurat cu o zi înainte, ne dezvăluie un politician destul de avut: 52 de hectare de pământ cumpărate în 1999, o casă de 200 metri pătrați cumpărată în 1998 și 148.000 EURO în conturi.
În 6 mai 2005 Hrebenciuc sărăcește: casa și cele 52 hectare dispar fără ca la cap.III să fie declarată înstrăinarea așa cum cerea legea.  Noi nu putem crede că Hrebenciuc ar fi comis infracțiunea de fals prevăzută la art. 290 Cod Penal, prescrisă acum, ci credem că cele 52 de hectare și casa, ori le-a pierdut, ori s-au furat. Totodată dispar și 70.000 Euro din conturi, diferența fiind transformată în lire sterline și depusă la o bancă din Londra. Hrebenciuc își amintește că în 1991 a cumpărat 500 metri pătrați de teren forestier în Slănic Moldova și declară și controversata casă fostă proprietate a lui Jean Bart, pe care tati Viorel a cumpărat-o pe numele lui Andrei în 1999, pe când acesta avea 15 ani.
Toate declarațiile de avere ulterioare sunt neschimbate din punctul de vedere al bunurilor deținute, doar banii din conturi se împuținează simțitor ajungând în iunie 2014 ca Hrebenciuc să dețină doar 1402 Euro , două ceasuri, câteva tablouri și 500 metri pătrați de teren forestier cu o valoare de piață de aproximativ 100 EURO (tot terenul, nu metrul pătrat!).
Infracțiunea de fals în declarația din 2005 s-a prescris, într-adevăr, dar cea din declarațiile din 2009 și următoarele nu s-a prescris încă. Așa că, aviz ANI!

Fals în formă continuată în declarațiile de avere

Să detaliem: în declarațiile din 15.06.2009, 15.02.2010, 31.05.2010, 01.11.2010 Hrebenciuc îl declară pe fiul său Andrei(în vârste succesive de 25 și 26 de ani) ca fiind în întreținerea sa și prin urmare declară casa deținută de copil în declarația sa de avere. Ceea ce nu declară batrânul Viorel este BMW-ul seria 6 aflat în proprietatea juniorului și furat de două ori pe parcursul acestor declarații. Nu este nicio neînțelegere: BMW-ul aparținea lui Andrei Hrebenciuc pentru că hoții mașinii au primit pedepse grele de 12, 7 și 6 ani pentru furt. Acesta ar fi primul fals evident. Ce alte bunuri mai are Andrei și tati nu le-a declarat, nu știm dar vigilenții inspectori ANI nu sunt ziariști.
E suspectă totuși și declararea lui Andrei ca fiind încă în întreținerea tatălui atît timp cât acesta este lector la ASE și chiar membru în CA al SIF Moldova. Noi considerăm că Andrei nu mai poate fi la 29 de ani și cu asemenea poziție în întreținerea tatălui său iar declararea acestui fapt reprezintă un al doilea fals.
Dar să vedem cum falsifică Hrebenciuc până și veniturile din salarii. În declarațiile de avere se completează veniturile obținute în anul fiscal încheiat.  Adica perioada 01ianuarie-31decembrie a anului precedent celui în care se completează declarația. În anul 2006, Hrebenciuc depune două declarații de avere cu două rânduri de venituri.

Hrebenciuc cheltuie în fiecare zi peste 600 de lei!

Ceea ce este cel mai surprinzător în stilul de viață al lui Hrebenciuc este că acesta cheltuiește tot ce încasează el și cu soția, angajată la NuclearElectrica. Doamna Hrebenciuc încaseaza peste 12.000 de lei pe lună iar el peste 5000. Familia Hrebenciuc deși nu are locuință proprie nu economisește niciun leu și mai mult, începând cu 2009 și-a cheltuit și aproape toți banii din conturi.
Astfel, în anul 2009 Hrebenciuc a cheltuit fără a cumpăra nimic important 50.000 de EURO din conturi și 40.000 EURO din salarii adica o medie de 7500 Euro pe lună. În anul 2010 a cheltuit in medie 3500 euro pe lună, în 2011 peste 3700 Euro lunar și în anii următori peste 4000 de Euro pe lună.
Întrebate pe ce ar putea cheltui Hrebenciuc asemenea sume în fiecare zi, surse avizate din preajma sa ne-au declarat că acesta este de felul lui foarte zgârcit, că e imposibil să cheltuiasca asemenea sume și că de fapt, de frica sechestrelor pe care procurorii le aplică mărinimos în ultimii ani, păpușarul PSD și-a dosit și averea și absolut toți banii pe care îi câștigă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.