Home Dezvăluiri În conducerea Black Cube figurează două „fantome” ale Armatei Israeliene

În conducerea Black Cube figurează două „fantome” ale Armatei Israeliene

DISTRIBUIŢI

Compania Black Cube, cu sedii la Tel Aviv, Londra și Paris se prezenta inițial ca „un grup select  al elitelor din unitățile israeliene de informații care este specializată în soluții adaptate la provocările de afaceri și litigii complexe”. Între timp au adăugat în prezentare cuvântul veterani.

Recent doi angajați ai acestei companii au fost arestați la București pentru activități de spionare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după cum am arătat AICI.

Compania a fost condusă de fostul general al Armatei Israeliene și fost șef al Mossad, Meir Dagan, decedat pe 17 martie 2016, după un transplant de ficat făcut în Belarus.
Conducerea companiei este realizată de un bord format din doi profesori universitari de economie Asher Tishler și Paul Reyniers, un expert în IT, Itiel Maayan, și trei ofițeri superiori în rezervă. Primul, locotenent-colonelul Golan Malka a fost Vicepreședinte de Marketing si Business Development la Nisa Systems, Divizia de Informații și Cyber. De-a lungul ultimilor cincisprezece ani, el a deținut funcții de conducere la mai multe companii tehnologice majore, inclusiv Azimut și Elbit, care conduc activitatea de afaceri pe scară largă atât pentru clienții corporativi și pentru guvern în domeniile apărării, securitate națională, de informații și cibernetice.
Ceilalți doi militari sunt două fantome ale armatei israeliene:
Locotenent-colonelul EJ, cu peste 25 de ani de experiență în forțele de informații ale IDF (forțele de apărare israeliene), cel mai recent, în calitate de șef al unității de elită HUMINT (human intelligence – culegere de informații de către și provenite de la oameni), responsabil de unele dintre operațiunile cele mai de succes în ultimii ani. EJ a urcat pe scara ierarhică prin diferite roluri în unitatea de operațiuni HUMINT și a fost responsabil pentru mulți recruți de succes. De la retragerea din IDF, EJ a servit ca director al afacerilor corporative într-unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Israel, lucrând în activitatea internațională și specific europeană a acestui grup.
A doua fantomă este generalul de brigadă, ML, câștigător al Premiului Apărării din Israel, are peste 27 de ani de experiență în IDF într-o varietate de roluri cheie. Pe parcursul carierei sale ML a comandat mai multe unități de Spearhead (vârf de lance – unități de elită din prima linie) și a fost responsabil pentru inițierea și punerea în aplicare în profunzime de schimbări organizatorice în IDF, precum și de redesign al metodelor de activitate operațională, procese strategice și structuri unitare. De la retragerea din IDF, ML a servit în mai multe roluri-cheie în industria high-tech israeliană.

Acum parcă citim în alt ton comunicatul Ambasadei Israelului la București prin care ne anunță pe noi, pe români că „autoritățile israeliene nu sunt implicate în acest caz” și „că ancheta îi vizează pe angajații unei companii private care nu are legătură cu vreo instituție de stat israeliană.”
Oare de ce îmi vin în minte filmele alea în care agenții secreți sunt trimiși pe teren și li se spune „dacă ești prins, ești pe cont propriu” (if you get caught you’re on your own).

CITEȘTE ȘI

Președintele Israelului: cumpărăm România. Kovesi, spionată de firma unui fost șef Mossad

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.