Home Dezvăluiri În disprețul legii și al eticii, unii inspectori școlari promovează anumite manuale

În disprețul legii și al eticii, unii inspectori școlari promovează anumite manuale

DISTRIBUIŢI

Inspirați de spectaculoasa activitate anticorupție ce se desfășoară de ceva timp încoace, câțiva cititori care sunt de meserie învățători ne-au semnalat două comportamente inadmisibile ale doi inspectori școlari: Ștefan Pacearcă, inspector școlar pentru Învățământul primar la Sectorul 4 și Viorica Preda, inspector general în Ministerul Educației pentru învățământul preșcolar. Aceștia, încălcând și legislația și etica, promovează printre învățători, cu nerușinare, din funcțiile lor sus-puse manuale, scrise de ei sau de prietenii lor, transformându-se în penibili negustori. Învățătorii, săracii, pe principiul „dacă-i ordin, cu plăcere”, se execută. Recomandă la clasă manualele indicate să dea bine la domnul inspector și /sau la doamna inspectoare.

Învățătorii sunt, așadar învăluiți: domnul pe sms, doamna pe e-mail.

În fotografie, vedeți mesajul trimis de pe telefonul mobil al inspectorului Pacearcă, autor de manuale pentru ciclul primar, la EDITURA INTUITEXT (am protejat două cifre din număr), cu textul:

“ Alege INTUITEXT pe ultima suta si primesti comision negociabil. Noi suntem cei mai buni! Stefan Pacearca”

Nu înțelegem în ce calitate oferă domnul inspector comisionul? E agent de vânzări al INTUITEXT? În timp ce e inspector școlar? E acționar la INTUITEXT, mascat, desigur că nu-și trece această calitate în cea mai recentă declarație de interese depusă la ANI.

Un alt învățător ne-a semnalat că „cei care promovează manualele, mai puternic decât orice campanie de marketing, mai puternic decât orice alți evaluatori sunt chiar inspectorii școlari” și ne-a transmis e-mailul primit de domnia sa (prin mai multe redirecționări) de la dna inspectoare Viorica Preda, marţi, 27 Ianuarie 2015 la ora 12:34:17, de pe adresa acesteia de yahoo:
„Buna ziua,
Nu cunosc alti colegi de la inv.primar si, de aceea, va inaintez acest mesaj cu rugamintea de a-l transmite mai departe celor interesati.
Cu aleasa pretuire,
Viorica Preda”

Mailul avea atașat un e-mail primit de doamna inspectoare PREDA de la buna ei prietenă, Mariana Norel, autoare de manual pentru clasa I. Mesajul avea data vineri, 23 ianuarie 2015, 3:26 PM, și era trimis de pe adresa de gmail.com a autoarei:
„Draga Viorica,
te rog, impartaseste cu alti colegi bucuria aparitiei manualului nostru de Comunicare in limba romana, clasa I, autori: Mariana Norel, Victoria Padureanu, Adriana Malureanu.
 A aparut la Editura Didactica si Pedagogica, iar varianta digitala a fost realizata de Ascendia Design.
Vezi detalii pe linkul: http://manuale.eduteca.ro/app/comunicare-in-limba-romana-clasa-i
M-as bucura sa ajunga la cat mai multi elevi.
Iti multumesc,
Mariana
Prof. univ. dr. Mariana Norel,
Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei,
Universitatea „Transilvania” din Brasov, Romania, Bd. Eroilor 29, 500036, Brasov, Romania, tel./ fax 0040 268 416185”

Și iată cum  se promovează cu entuziasm  manualul doamnei Mariana Norel, care este prietenă cu doamna inspector general din minister, Viorica Preda, care la rândul ei este șefă peste alți inspectori care și ei, la rândul lor sunt șefii directorilor din județe și care le transmit învățătorilor recomandarea.

Lantul slăbiciunilor, ce mai!

Aceste fapte ne fac să ne amintim cu și mai multă admirație de profesorii care nu numai că nu ne recomandau vreun manual, ci făceau copii diverselor culegeri pe banii lor, profesori care rămâneau peste program la școală gata oricând să ne lămurească lucrurile neînțelese și cărora le dădeam câte un buchet de flori la sfârșitul anului. Ce exemple oferă aceste persoane cu funcții înalte subalternilor lor care la rândul lor trebuie să educe viitoarele generații de adulți ai acestei țări? Așteptăm poziția Ministerului Educației în legătură cu acest subiect.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.