DISTRIBUIŢI

Administrația Natională Apele Române este o instituție publică de interes național, aflată în coordonarea autoritătii publice centrale din domeniul apelor și finanțată de la bugetul de stat. Nu mai este un secret pentru nimeni că posturile în instituție se ocupă exclusiv pe criterii politice, fără legătură cu meritocrația. Când PSD a pierdut guvernarea, fostul director general Victor Sandu, angajat în instituție fără concurs, a zburat din funcție, locul său fiind luat de președintele PNL Mureș, Ervin Molnar (foto stânga). CV-ul lui Molnar nu este publicat pe pagina instituției probabil din lipsă de relevanță, singura calitate necesară fiind îndeplinită, adică cea de șef de filială în PNL.
Ajuns în cea mai mare funcție din ANAR, la începutul lunii ianuarie, Molnar a învățat rapid cum să profite de avantajele funcției și când directorul Administrației Bazinale Mureș, Cristian Bratanovici (PSD) a demisionat din funcție, în locul său a fost adus imediat prietenul său, vicepreședintele PNL Mureș, Cosmin Rareș Butiulcă (foto dreapta), fără niciun concurs sau examen și fără să fi lucrat vreo zi în ANAR.
În urmă cu doi ani, ziarul Curentul a relatat cum pesedistul Bratanovici a obținut printr-un concurs dubios funcția de director al ABA MUreș. Detalii AICI. Cine l-a făcut pe Bratanovici să demisioneze în 2020 este neclar, surse din instituție declarându-ne că dosarele de corupție în care este cercetat, cert este că Bratanovici a acționat în judecată instituția pe 18 martie pentru anularea demisiei.
Ca să fie sigur că va rămâne și după ce PNL va pierde guvernarea în ANAR, instituție unde salariile șmecherilor depășesc 1000 de Euro net, pe 26 martie, în plină stare de urgență, Butiulcă lansează printr-o decizie semnată de el în calitate de director, un concurs de ocupare a funcției de inginer la Serviciul ELH (exploatare lucrări hidrotehnice) din cadrul ABA Mureș.
Adică deși Codul Penal stabilește o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare pentru infracțiunea de conflict de interese, Butiulcă a semnat senin decizia de organizare a concursului la care intenționa să participe și el.
La concurs se înscriu patru persoane dintre care trei sunt respinse, fiind admis doar directorul Butiulcă Rareș Cosmin care trece proba scrisă și astfel își securizează un post călduț de inginer la stat, bine plătit, interviul urmând a fi o formalitate, din moment ce din comisia de concurs fac parte subalternii directorului care urmează să-l evalueze ca inginer. Oare își imaginează cineva că la interviu inginerii din comisie o să-l pice pe domnul director care imediat ar putea chiar și să-i concedieze?
Rămâne să vedem dacă a doua zi după ce va câștiga concursul, Cosmin Butiulcă va demisiona din funcția de director și va rămâne un simplu inginer, că doar era stringentă nevoie în timpul stării de urgență ca postul acesta tehnic să fie ocupat de vreme ce s-a organizat concursul.

Foto: Facebook

11 ARII

  1. Credeati ca se schimbă ceva? La Transelectrica in jur de 60 de pile a lui Carasol Marius Dănuț ăla cu diploma falsă si ale lui Rusu Adrian sunt bine mersi multe pe posturi de conducere. DNA, Procuratura Generală nu fac nimic.

  2. Gunoaie deșeuri în toate pâraiele pt. cănu-i organizată colectarea. Colectarea în război cu Groapa. Mediu nu se implică. Peste tot nu-i RESETAT NIMIC.

  3. In sfarsit de luni bune nu s-a mai scris NUMIC, despre aceasta institutie, parazitata de Mafiile politice care se perinda la conducerea ei!!!Se schimba peste tot de unde PNL poata sa colecteze bani pentru partid pentru functionarea lui!! Aceeasi fapte de coruptie se faceau identic si pe vremea PSD!! Salariatii care cunosc structurile mafiote ale PSD din acest organism distrus de coruptie, se intreaba cand,!! nu cand va fi anchetat si condamnat RELU ADAM de la MOINESTI, pentru potlogariile facute, ci cand va si dat afara de la conducerea institutiei??????????????Este clar o complicitate tacita intre diferitele tabere corupte ale PNL si PSD la diferite niveluri care treneaza de foarte mul timp!!Sunt adusi tot felul de incompetenti, unii dintre ei cu” Facultate” facuta la fele de fel de locatii aprobate politic de PSD, etc. care nu cunosc notiunile de baza cu care se ocupa adeasta Administratie !!Desi a primit foarte multe semnale direct la cobinetul ministerial acest Aramis al Iasilor, crescut de RELUTU FENECHIU!! COSTEL ALEXE, lipitorul de afise electorale ! citeste si abordeza ce i se pune in fata de cantaretul cu chitara ORBAN!!

  4. Verificați numirea de la Sga Mureș făcută de acest Butiulca… Acolo e cea mai mare meritrocratie la cea mai mare subunitate a A ar-ului din tara… Verificați CV-urile… O mare surpriza… Sunt făcuți pași imenși pt România Normala a celui mai mare și bun Președinte de Stat

  5. Desi a primit conform legilor in vigoare si drepturilor constitutionale PETYITII directe noul Ministru al Medilui si Apelor refuza sa dea curs acestora si tine ascuns de peste 60 de zile aceste PETITII!! RUSINE COSTEL ALEXA!!! faceti de rahat acest partid PNL care spunea ca va respecta LEGILE si nu va proceda ca PSD!!!!!!!!!! Domnule Ministru faceti controale numai la paduri dar pe cursurile de apa NU I!!!!vi s-a recomandat sa mergeti ca sa cunosteti cursurile de apa ca la IASI nuBAHLUIUL este mai reprezentativ!! deci mergeti la TUPILATI, COTU VAMES, ADJUDENI, TAMASENI , SUCEAVA,CAMPULUNG MOLDOVENESC, ADJUD, sa vedeti DEZASTRUL cursurilor de apa de ani de zile facut cu niste aprobari tampite de avize si autorizatii de gospodarire a apelor senate de catre directorii corupti dein APELE ROMANE!!!De ce nu vreti sda faceti o campanie de apri cest DEZASTRU in UE nu se exploataeaza de zeci de ani din cursurile de apa !! nu mai este flora , fauna este distrus TOT!cu complicitatea de ani de zile si a partidelor politice dar si a coruptiei din acest minister !!OPRITI ACEST DEZASTRU !!OPRITI INCONSTIENTII!!

  6. Si la SGA Cluj a fost organizat de curand un examen ptr inginer la Exploatare Lucrari si singurul care a trecut proba scrisa este actualuL director de investitii de la ABA Cluj pus de PNL si care a vrut sa-si asigure postul. Ghici cine a fost presedintele comisiei de examinare? RELU ADAM.

  7. Ciuma roșie era mic copil pe lângă ce se întâmplă la ora aceasta in ANAR. Hămesiți și dornici de a fura cât mai mult posibil atât cât rămân la putere, aceasta este impresia lăsată de când au preluat frâiele puterii cei din PNL. Păcat!!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.