Home Dezvăluiri Ca să-i organizeze concurs de director la care să fie singurul candidat,...

Ca să-i organizeze concurs de director la care să fie singurul candidat, un vicepreședinte PSD a oferit trei mașini 4×4 șefilor de la Apele Române

DISTRIBUIŢI

Administrația Natională Apele Române este o instituție publică de interes național, aflată în coordonarea autoritătii publice centrale din domeniul apelor și finanțată de la bugetul de stat. Prin urmare, începând cu 01 ianuarie 2018, prin ordonanța 90/2017, ANAR are interdicție de a achiziționa, de a prelua în leasing sau de a închiria autoturisme (art.13), precum și de a organiza ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituție (art.14), cu excepția posturilor aprobate de guvern prin memorandum anterior datei de 01 ianuarie 2018.

În 6 decembrie 2017, fostul premier de tristă amintire Mihai Tudose a aprobat prin memorandum organizarea de concursuri pentru două posturi de directori la Administrațiile Bazinale Mureș și Argeș-Vedea. Cele două posturi scoase la concurs sunt dedicate unul actualului Director General al ANAR, Victor Sandu, care și-a organizat singur un concurs pentru a deveni director la ABA Argeș Vedea, urmând a fi evaluat de subalternii lui, pentru că el nu a demisionat din funcție iar cel de-al doilea vicepreședintelui PSD Mureș, Cristian Bratanovici, celebru după ce și-a mințit în față șeful că a plătit folosirea activelor ANAR în campania electorală a PSD.
Dar la cât pot minți PSD-istii, minciuna lui Bratanovici pare acum chiar neînsemnată.
Ce e însemnat însă este cum a cheltuit aproximativ 600.000 de lei din bani publici acest Bratanovici, achiziționând trei mașini scumpe, un Mercedes X și două VolksWagen Amarok, justificând achiziția prin necesitatea modernizării parcului de autoutilitare de teren 4×4 pentru accesul mai facil, în zone accesibile, pentru conducerea ABA Mureș, respectiv conducerea SGA-urilor teritoriale. Achiziția a fost aprobată de ANAR care a și decis după achiziționare să rechiziționeze cele trei mașini la București printr-un contract de comodat între ABA Mureș și ANAR. Cele trei mașini sunt folosite prin București că dau bine, sunt de șmecheri și n-au costat nimic. Pe cei care le conduc, adică, eele fiind luate din bani publici.

La schimb, Sandu i-a oferit lui Bratanovici oportunitatea unui concurs la care acesta să fie singurul candidat. Ce bine!
L-am rugat pe Victor Sandu să comenteze informația că vineri, 30 martie 2018, un om de încredere al lui Cristian Bratanovici, unicul candidat pentru funcția de director al ABA Mureș, s-a deplasat la sediul ANAR din capitală unde s-a întâlnit cu directorul general adjunct, Gheorghe Constantin Rusu, care i-ar fi înmânat plicul cu subiectele de la concursul ce urmează a avea loc mâine, 18 aprilie 2018.
Sandu a răspuns că nu are cunoștință de această întâlnire și că Rusu nu are calitatea de membru în cadrul Comisiei de examinare pentru funcția de director la ABA Mureș. Păi nici nu era nevoie să fie în comisie dacă subiectele s-au dat înainte. Ce nu ne-a spus Victor Sandu este dacă măcar l-a întrebat pe Rusu de sănătate.
Dar dacă ești singurul candidat și ai nevoie înainte de subiecte înseamnă că nu poți să iei nici măcar notă minima de trecere, nu? L-am întrebat pe Sandu și cum asigură confidențialitatea subiectelor pentru concurs, dacă respectă o procedură, având în vedere că onorabilitatea și integritatea dlui Rusu sunt îndoielnice, având în vedere că acesta mințit în CV că e profesor deși era doar conferențiar, după cum am arătat AICI.
Sandu ne-a asigurat că se respectă Anexa la HG 286/2011 cu Regulamentul-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale.
Vom reveni cu amănunte de la desfășurarea celor două concursuri cu câștigătorii cunoscuți: directorul general Sandu care vrea o retrogradare la Argeș și Bratanovici care vrea o avansare la Mureș.
Surse din PSD ne-au explicat că Sandu vrea la Argeș pentru că e pe punctul de a-și pierde propteaua, trezorierul PSD Mircea Drăghici care e aproape cu un picior în închisoare, Inalta Curte urmând să se pronunțe în dosarul de corupție în care este judecat și în care procurorii DNA i-au cerut 7 ani de închisoare iar dacă Sandu reușește să obtină un post prin concurs nu mai poate fi inlăturat din funcție chiar dacă-i cade propteaua. Ce calde sunt posturile de la stat și profitabile, desigur, că altfel cine le-ar vrea?

1 COMENTARIU

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.