Acasă Actualitate Iohannis a decorat mai multe spitale: E nevoie rapid de măsuri...

Iohannis a decorat mai multe spitale: E nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, marţi, mai multe instituţii medicale şi medici din Bucureşti şi din ţară, context în care a subliniat că este nevoie rapid de măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor cronice ale sistemului sanitar românesc.

„Când vorbim despre viitor, vorbim despre tineri medici, cărora le revine datoria de a duce mai departe numele predecesorilor lor şi reputaţia spitalelor în care s-au format, dar şi despre proiectele şi obiectivele pe care ni le-am asumat în plan extern. Viitorul înseamnă acces universal la actul medical şi un nou concept bazat pe prevenţie
, medicină personalizată, inovare şi sustenabilitate. Pentru atingerea acestor obiective, este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar românesc”, a spus şeful statului la ceremonia de decorare.

El a subliniat că pentru români 2018 este un moment de mare însemnătate, în care „celebrăm trecutul şi vorbim despre viitor, despre viziune, despre cum va arăta România peste 100 de ani. Când evocăm trecutul, ne gândim la medici de excepţie, care au făcut cunoscut numele ţării noastre peste hotare, la promotori ai unor specialităţi medicale precum urologia sau chirurgia plastică şi reconstructivă, la spitale care le poartă numele în semn de profundă consideraţie şi recunoaştere a meritelor lor. Ne referim, totodată, la spitale care, în pofida greutăţilor cu care se confruntă sistemul de sănătate din România, au reuşit de-a lungul deceniilor de existenţă şi reuşesc şi în continuare, prin devotamentul şi efortul cadrelor medicale şi echipelor de management, să ofere servicii de calitate tuturor românilor. Cu medici de excepţie, cu echipe de management animate de determinare şi abnegaţie, precum cele din care faceţi parte şi dumneavoastră, vom avea spitale în care să păşim cu încredere. Sunteţi exemple de profesionalism, responsabilitate, dăruire şi efort continuu în slujba unei cauze nobile, aceea de a avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Am certitudinea că veţi contribui la acea schimbare a sistemului medical românesc pe care ne-o dorim cu toţii”, le-a transmis preşedintele Iohannis medicilor prezenţi la ceremonie.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, marţi, în semn de „apreciere pentru întreaga activitate de asistenţă medicală, precum şi pentru rezultatele obţinute în perfecţionarea actului medical”, mai multe unităţi medicale.

Astfel, au primit Ordinul „Meritul Sanitar”, în grad de Comandor, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Miercurea Ciuc şi Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting din municipiul Bucureşti, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Ofiţer Spitalul Clinic „profesor dr. Theodor Burghele” din Bucureşti şi Spitalul Clinic de Pediatrie din municipiul Sibiu, Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Spitalul Militar de Urgenţă „profesor dr. Agrippa Ionescu” din Bucureşti, Centrul Naţional Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii „dr. Nicolae Robănescu” din Bucureşti şi Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Vaslui.

De asemenea, preşedintele Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, medic, membru de onoare al Academiei Române, şi Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler lui Nicolae Fotin, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.