Acasă Dezvăluiri MAE lansează pe șest pentru beizadele programul de internship: Președinția României la...

MAE lansează pe șest pentru beizadele programul de internship: Președinția României la Consiliul UE

DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe a lansat programul de internship pentru Președinția României la Consiliul UE fără a emite un comunicat de presă în acest sens. 45 de locuri sunt puse la dispoziție dar pe șest. MAE a publicat joi, 29.11.2018 un anunț pe site dar acesta nu apare în prima pagină. Înscrierile se pot face de duminică până joi.
Foarte convenabil aleasă perioada cu minivacanța de 1 Decembrie în interior, având în vedere că informații suplimentare pot fi solicitate, în perioada de înscriere, la telefon 0374.344.034, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 11:00 – 15:00, ora României. Adică doar începând de luni, 3.12.2018. Ziarul Curentul a dezvăluit în urmă cu două săptămâni cum încă o genială din Teleorman: absolventă de particulară și a unui curs de machiaj, fata unui director general din MAI a fost angajată la MAE pe bază de contract.

Facem public conținutul integral al comunicatului pentru a se putea înscrie cât mai mulți tineri. Comunicatul poate fi accesat AICI.

Programul „InternshipRO2019EU” – București
În contextul procesului de pregătire a României pentru preluarea și exercitarea Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, din primul semestru al anului 2019, Ministerul Afacerilor Externe lansează Programul „InternshipRO2019EU” – componenta București.

Pe parcursul derulării programului, 45 de persoane vor avea oportunitatea să se implice în planificarea, organizarea și desfășurarea activităților de protocol din cadrul evenimentelor prilejuite de deținerea de către România a Președinția Consiliului Uniunii Europene.

Participanții la acest program își vor desfășura activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și vor beneficia de prevederile Legii nr. 176/2018 privind internshipul, inclusiv de dreptul de a primi o indemnizație de internship. Indemnizaţia lunară pentru internship va fi în valoare de 3000 lei brut. Ministerul Afacerilor Externe nu va suporta alte cheltuieli implicate de participarea internilor la acest program.

Durata programului va fi de 6 luni de la data semnării contractului de internship. Programul de lucru al internilor va fi de maximum 40 de ore de prezenţă în fiecare săptămână, program flexibil, fără a depăși durata maximă prevăzută de legislația în vigoare. Perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă.

Selecția candidaților se va face în conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea și desfășurarea Programelor de Internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, și va cuprinde următoarele etape:

etapa depunerii și selecției dosarelor;
etapa interviului.
Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ criteriile prevăzute în Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Programelor de Internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Pentru Programul „InternshipRO2019EU” – componenta București candidații trebuie să îndeplinească și următoarele criterii specifice:

sunt studenți sau absolvenți de studii universitare de licență, într-unul din următoarele domenii de licență: Drept, Științe administrative, Științe ale comunicării, Relații internaționale și studii europene, Științe politice, Sociologie, Științe militare, informații și ordine publică, Administrarea afacerilor, Economie și afaceri internaționale, Management, Limbi moderne aplicate, Istorie, Studii culturale;
cunosc, la nivel avansat, două sau mai multe limbi oficiale ale UE, dintre care una trebuie să fie limba engleză
Perioada de înscriere: 2.12.2018 – 6.12.2018

Condiții tehnice și instrucțiuni de înscriere:

dosarele de candidatură vor fi transmise la adresa de email internship2019.bucuresti@mae.ro, într-un singur mesaj, cu dimensiunea de maximum 4 MB;
documentele din dosarul de candidatură, prevăzute la art. 19 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea Programelor de Internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, vor fi scanate în format pdf., în documente separate;
înainte de transmiterea electronică a dosarului de candidatură, vă rugăm să vă asigurați că:
ați citit cu atenție prevederile Regulamentului privind organizarea și desfășurarea programelor de Internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe;
aveți toate documentele necesare înscrierii;
ați citit cu atenție, ați completat corect și ați semnat cererea-tip de înscriere, precum și declarația pe proprie răspundere;
documentele au fost scanate, individual după original, în format pdf.; în cazul documentelor cu pagini multiple, toate paginile se vor scana într-un singur document pdf. (de exemplu CV-ul).
Este de reținut faptul că existența tuturor documentelor în forma cerută este unul dintre criteriile de selecție ale primei etape. De aceea, responsabilitatea întocmirii și transmiterii complete a dosarului revine exclusiv candidatului.

Informații suplimentare pot fi solicitate, în perioada de înscriere, la telefon 0374.344.034, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 11:00 – 15:00, ora României.

Regulamentul privind organizarea și desfășurarea programelor de Internship în cadrul Ministerului Afacerilor Externe;
Formular cerere-tip de înscriere;
Formular curriculum vitae;
Formular declarație lipsă antecedente penale;
Bibliografie.

Comunicatul poate fi accesat AICI.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.