Acasă Dezvăluiri Medicii de la Colțea sunt la capătul puterilor: Domnule Primar Nicușor Dan,...

Medicii de la Colțea sunt la capătul puterilor: Domnule Primar Nicușor Dan, nu îl mai legitimați pe dr. Lupușoru ca manager!

DISTRIBUIȚI

Declarat incompatibil de ANI și de Curtea de Apel București, Mircea Lupușoru este cel mai controversat manager de spital din România. Cu contracte de muncă din bani publici pentru care scriptic muncește 26 de ore pe zi (vezi aici), Lupușoru care inițial a fost kineto-terapeut echivalându-și studiile pentru a deveni medic, este în același timp și prodecan la UMF, și manager la Colțea și medic rezident la Colțea. În plus, același manager Lupușoru l-a numit director medical în urmă cu câteva zile chiar pe șeful secției de Radioterapie unde este rezident, într-o manevră generatoare de conflict de interese penal, de a-l înscăuna ca șef de secție pe locul rămas liber chiar pe îndrumătorul său de rezidențiat, conferențiarul Nicolae Verga.

Într-o încercare disperată, medicii din Colțea i-au adresat o scrisoare lui Nicușor Dan în care se întreabă ce ar trebui să mai facă managerul Lupușoru, dincolo de tot ce a făcut, respectiv ”ilegalități, licitații dublate (vezi AICI), aparatură fără mentenanță, fals în acte, concursuri organizate catastrofal și anulate pentru vicii de toate felurile (vezi AICI), minciuni, compromisuri frică” și lista continuă pentru a nu mai fi numit fără concurs pe funcție:

„Scrisoare deschisa adresata domnului Nicusor Dan, Primar General al Municipiului Bucuresti

Mandatul managerului Spitalului Coltea, dr Mircea Lupusoru, expira pe 21 iulie, dupa a doua prelungire legala. In timpul celor doua perioade de prelungire a cate trei luni era obligatoriu, conform legii Sanatatii 95/2006, sa se organizeze concurs. Ati promis, in campanie, concursuri pentru managerii de spital, ci nu numiri politice sau examene de forma. Stim ca nu se mai poate organiza concurs pentru functia de manager, caci termenul nu mai permite. Dar dati-i Spitalului Coltea sansa ca dl Lupusoru sa participe la concurs dintr-o pozitie exterioara celei actuale din care aranjarea (adica fraudarea) propriului sau concurs ar fi o reusita atat de simpla pentru o persoana antrenata!
Ce oare trebuie sa mai faca managerul spitalului Coltea, dincolo de tot ce a facut? Ilegalitati, licitatii dublate, aparatura fara mentenanta, falsuri in acte, concursuri organizate catastrofal si anulate pentru vicii de toate felurile (concursul de la Achizitii deja este speta la DNA), minciuni, compresiuni, frica, delegare dar nu de atributii ci de raspundere (aviz celor care de teama acopera ilegalitati care nu le apartin), un spital impanzit de afini si favoriti. Peste tot asta se aude: “va fi prelungit pana in decembrie”!
Mult prea mult si mult prea tarziu, domnule Primar Nicusor Dan, intrucat de ce sta mai mult in functie, de aceea abuzurile si ilegalitatile sale vor fi mai mari, iar situatia mai greu de reparat. Cat mai plateste spitalul maruntele sale iesiri in media pentru a-i spala imaginea? Va rugam reparati promisiunile din campanie. Asteptam de un an reprezentantul PMB in Consiliul de Administratie al Spitalului Coltea; tot asteptam sa actionati in conformitate cu rezolutia Corpului de Control al Primarului privitor la mandatul managerului: “incompetenta manageriala”.
Nu il mai legitimati pe dr Lupusoru ca manager si nu il numiti la incheierea termenului de prelungire, caci stiti prea bine, mult prea bine, cine este acest personaj!
Va multumim,
Dr Ilinca Savulescu-Fiedler,
Dr Adriana Gurghean,
Dr Dan Spataru,
Dr Roxana Siliste,
Dr Ioana Tudor,
Dr Corina Homentcovschi,
Dr Ana Maria Vintila,
Dr Raluca Ciomag,
Dr Anca Mihailescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.