Acasă Actualitate Pe ultima sută de metri, managerul Spitalului Colțea dublează achiziții de sute...

Pe ultima sută de metri, managerul Spitalului Colțea dublează achiziții de sute de mii

DISTRIBUIȚI

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, ASSMB, derulează în baza unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București, o achiziție centralizată de servicii de reparare și întreținere a instalațiilor pentru spitalele din subordine. Înainte de a începe derularea acestei achiziții, ASSMB a solicitat spitalelor din subordine necesarul de servicii pentru anul 2021.
Managerul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, a transmis ASSMB necesarul dar în paralel a demarat și el o procedură de achiziții pentru respectivele servicii, dorind încheierea unui acord cadru de 24 de luni, licitația fiind împărțită in mai multe loturi:
Lotul 11 – Servicii de întreținere a instalațiilor aferente imobilelor spitalului, componentelor, echipamentelor și subansamblelor tehnice din spital, valoare 391.440 RON.
Lotul 12 – Servicii de intreținere, verificare și reparare – componente din Compartimentul Transplant Medular ș.a., valoare 66.840 RON
Lotul 13 – Servicii de intreținere, verificare și reparare Stație de osmoză, valoare 36.000 RON
Lotul 14 – Servicii de intreținere, verificare și reparare a instalațiilor aferente clădirii valoare 235.200 RON
Lotul 16 – Servicii de intreținere, verificare curățare apă reziduală și spălarea canalizare rețea, valoare 204.000 RON.
Surse bine informate ne-au declarat că managerul Mircea Lupușoru al cărui mandat de interimat expiră pe 21 iulie 2021, a pregătit procedura pentru firma unui apropiat de-al său, Expert Pharma Construct SRL. Firma a primit de la Lupușoru prin încredințare directă, doar în ultimii doi ani, peste 50 de contracte în valoare totală de peste 1,5 milioane lei.

Pentru 21 iulie, concursurile nu mai pot fi organizate iar Legea 95/2006 precizează că pentru managerul de spital, contractul de management poate fi prelungit pe o perioadă de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a postului, respectiv licitație publică, după caz.
Tot mai multe voci confirmă că mandatele managerilor de spitale nu vor mai fi prelungite după 21 iulie, așa că Lupușoru, devenit celebru după ce ziarul Curentul a dezvăluit că acesta muncește oficial 26 de ore zilnic, a zis să mai ofere câteva contracte prietenului său Silviu Micu, Administratorul Expert Pharma care a oferit de-a lungul timpului Spitalului Colțea produse și cu 1500% mai scumpe decât prețul pieței.

Primarul General Nicușor Dan a prelungit de două ori mandatele managerilor spitalelor din subordinea sa deși aceștia făceau de fapt parte din echipa Gabrielei Firea. Nicușor Dan nu a organizat încă niciunul din concursurile transparente promise încă din octombrie pentru cele 19 spitale și rând pe rând, cei 19 manageri și-au aranjat cu mahării din PNL, în special cu Eminența Cenușie – Antonel Tănase, protecția. Așa cum ziarul Curentul a relatat anterior și directorul general interimar al ASSMB, Vasile Apostol, și-a aranjat menținerea în funcție cu PNL-istul Virgil Guran. 
Rămâne de văzut cum va satisface Nicușor Dan cerințele PNL-iștilor de menținere în funcții a fostei camarile PSD-iste vopsită acum în culori liberale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.