Home Dezvăluiri Noi ilegalități la Ministerul Sănătății: fără bibliografii la examene. Și neapărat cu...

Noi ilegalități la Ministerul Sănătății: fără bibliografii la examene. Și neapărat cu Daniela Bartoș în comisie

DISTRIBUIŢI

Anul trecut vă prezentam cum doamna Chivu Marilena, Director General Adjunct la Direcția Generală Resurse Umane, Juridic și contencios din Ministerul Sănătății împreună cu subalternii ei manipulează listele de candidați pentru examenul de medic specialist contra unei sute de EURO luate de doamna Sburlea Violeta de la fiecare candidat doritor, astfel numele devenind prenume, litera B devenind R etc., totul pentru ca medicul să fie examinat de comisia care trebuie.

Acum Ministerul Sănătății organizează în perioada 22 martie-28 aprilie 2017 o nouă sesiune de examen pentru obținerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 30  aprilie  2017. Deși, conform Ordinului 1355/28.11.2016, art.15, aliniat (1), litera j) comisiile de specialitate au obligația alcătuirii tematicilor examenului de medic specialist şi primar şi bibliografiile aferente, doar două specialități, Obstetrică-Ginecologie și ORL au bibliografie recomandată.

Pe site-ul Ministerului Sănătății s-au publicat tematicile (http://www.ms.ro/tematici-examen-specialist/) dar fără bibliografii, cu cele două excepții menționate. Așa că acum e simplu de corectat de către verificatori, nefiind o bibliografie aferentă: piloșii și șpăgarii răspund întotdeauna corect, ceilalți, vedem la fața locului și o fi bine, o fi rău… Dacă nu există bibliografie, nici bareme de corectare stricte nu se pot face, rămânând la latitudinea verificatorului răspunsul corect pentru că simplist vorbind, există nenumărate moduri de abordare medicală pentru o aceeași boală. 

Desigur că vă amintiți cum în anul 2015, așa cum nici pe vremea comuniștilor nu se întâmpla, Dr. Daniela Bartoș și Dr. Razvan Adrian Ionescu au examinat rezidenții și tot ei au rezolvat și contestațiile. Și pentru că medicul a îndrăznit să-și ceară drepturile, în urma contestației i-au scăzut nota, probabil ca un exemplu pentru alți doritori de contestații. Omul s-a revoltat iar Daniela Bartoș a sunat-o pe madam Chivu care a spus ca daca nu-i convine ca aceeași comisie să-i recorecteze lucrarea, atunci să semneze că dorește sa renunțe la acest examen. Chiar așa! Ce atâtea mofturi? Renunță la unsprezece ani de studii superioare și las-o pe doamna ingineră Chivu în pace că e decorată de Ion Iliescu cu Ordinul Sanitar.

Detalii în „Meritocrație”: Daniela Bartoș a examinat rezidenții și tot ea a rezolvat și contestațiile

Doamna Chivu e pe post în continuare iar cei doi medici, Bartoș și Ionescu sunt din nou în Comisia de specialitate,  numiți de tehnocratul Vlad Voiculescu. Deh, a avut și el limitele lui iar Dorel nici prin cap nu-i trece să înlocuiască în vreo funcție somitățile sau pe oamenii lor.

Totul se va nărui când primul medic judecat într-un proces civil de malpraxis va invoca faptul că nu există un reper oficial de abordare a actului medical. Știm de la fizică, din clasa a VI-a, că dacă nu menționăm sistemul de referință, viteza poate avea orice valoare, toate variantele fiind corecte. Dar când vorbești de viața unui om, lucrurile trebuie să fie clare, cu proceduri clare și nu cum spune doamna Bartoș: corectarea se va face conform informațiilor auzite de rezident în cei cinci ani de rezidențiat, adică în limbaj popular, după ureche.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.