Home Dezvăluiri Noua vedetă a Antenei 3, generalul Dumitru Iliescu, ridicat de DNA pentru...

Noua vedetă a Antenei 3, generalul Dumitru Iliescu, ridicat de DNA pentru corupție, a trecut cu blindatele peste baricada de la INTER

DISTRIBUIŢI

21 decembrie 1989 ora 17.30. Primul TAB intră în mulțime. Primii demonstranți mor în fața Sălii Dales. Uciderea demonstranților continuă pe durata a mai multe ore. Baricada de la Inter a fost in cele din urma spulberată. În acea noapte, 49 de oameni au murit, 700 au fost răniți și peste 800 au ajuns în arestul de la Jilava.

Generalul Ion Hortopan este cel care a condus represiunea din 21 decembrie din Capitala. Nu a fost niciodata incriminat pentru mortii de la Universitate. A încetat din viață în anul 2000 și a fost înmormântat cu onoruri militare. Presa a relatat că trei militari au coordonat TAB-urile Regimentului 3 Mecanizat: Dumitru Iliescu(urmărit acum penal de DNA pentru fapte de corupție și noua vedetă a ANTENEI 3), Cătălin Voicu(condamnat și executat o pedeapsă de 7 ani de închisoare tot pentru corupție ) și Gabriel Nagy, fost șef al SPP (urmează și el).

În 1989, ofițerul Dumitru Iliescu a executat ordinul de reprimare sângeroasă a revoluţionarilor, trecând cu blindatele peste revoluţionari, la baricada din faţa Hotelului Intercontinental. Apoi, aceleași TAB-uri au fost folosite de  Dumitru Iliescu începând cu 26 dec ’89 ca taximetre care îi transportau pe Ion Iliescu şi compania. Atunci s-a făcut marea comuniune: Ion Iliescu-Mitică Iliescu-Cătălin Voicu-Gabriel-Nagy. Nu a răspuns pentru faptele respective pentru că procurorul Dan Voinea care a instrumentat vreo 20 de ani dosarele Revoluției și Mineriadei nu a dat nicio soluție până s-a împlinit termenul de prescripție prevăzut de legislația românească.  Asta a fost ori corupție, ori incompetență. Însă recent, CEDO a decis că infracțiunile de la Revoluție și Mineriadă sunt inprescriptibile.

Acum Mitică Iliescu este urmărit penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii
– cumpărare de influenţă de la Hrebenciuc Viorel,

Hrebenciuc, în calitate de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi întreprins demersuri pentru a obţine informaţii cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie faţă de persoana sa, promiţând în schimb că va determina diverşi funcţionari publici, asupra cărora are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă, să îşi îndeplinească îndatoririle de serviciu în aşa fel încât să obţină pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informaţii diverse foloase necuvenite.
Astfel, anterior datei de 13.08.2014, suspectul Hrebenciuc Viorel i-ar fi solicitat suspectului Iliescu Dumitru, fost şef Serviciului de Pază şi Protecţie (S.P.P.), să obţină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicaţiilor efectuate de el, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum şi instituţia care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcţia Naţională Anticorupţie sau Serviciul Român de Informaţii.
Ulterior, la data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-ar fi precizat lui Hrebenciuc Viorel că are posibilitatea reală de a obţine aceste informaţii prin intermediul unui angajat care activează în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Cu aceeaşi ocazie, Iliescu Dumitru i-ar fi spus lui Hrebenciuc Viorel că i-a cerut angajatului să obţină astfel de informaţii, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc Viorel a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Totodată, Iliescu Dumitru l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc Viorel că, prin intermediul angajatului D.N.A., poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicităţii.
În contrapondere cu serviciile acordate, Iliescu Dumitru i-ar fi cerut lui Hrebenciuc Viorel sprijinul pentru angajarea fiicei sale, sens în care Hrebenciuc Viorel i-a promis că, prin intermediul fiului său, va determina funcţionari publici să o angajeze într-o instituţie publică.
Tot în schimbul informaţiilor furnizate de către angajatul D.N.A, prin intermediul lui Iliescu Dumitru şi la cererea acestuia din urmă, Hrebenciuc Viorel i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente (printre care şi un funcţionar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă), pentru a le determina să menţină în funcţie o anumită persoană, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.
În acelaşi context, Hrebenciuc Viorel i-a promis lui Iliescu Dumitru că va interveni pe lângă un funcţionar în cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, astfel încât să ajute persoana să înregistreze, la Registrul Comerţului, drepturile asupra unei societăți comerciale.
Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcţionari publici pentru a-i determina să îl destituie pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din funcţia pe care o exercita (din cauză că persoana respectivă avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel.
Legătura dintre Viorel Hrebenciuc și Dumitru Iliescu este una veche și solidă și care începe în anii 90. Una dintre influențele cumpărate de Mitică Iliescu de la Hrebenciuc apare în interceptările DNA
„Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcționari publici pentru a-i determina să îl destituie pe Bontea Vlad, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, din funcția pe care o exercita, cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel.
Această solicitare a lui Iliescu Dumitru a fost făcută in contextul în care, dupa ce a înființat societatea Agenția Română de Securitate S.R.L. și după ce a trecut-o pe numele lui Bontea Vlad și soția sa, Bontea Alina-Loredana, cei doi refuză la momentul actual să îi restituie părțile sociale ale societății, aspecte ce rezultă din urmatorul fragment al discuției dintre cei doi:
ILIESCU DUMITRU: Știți că eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele și al lui Vlad Bontea. Ea e casatorită cu Vlad.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: Fata asta este a treia fata a mea, eu am crescut-o de mica.
VIOREL HREBENCIUC: Știu, știu!
ILIESCU DUMITRU: Nu puteam să țin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot, in iulie ma anunță că nu îmi mai dă societatea.
VIOREL HREBENCIUC: Vai!
ILIESCU DUMITRU: De cine credeți că era pusă? De bărbatu-su! Și pe el, nu vă, eu l-am pus vicepreședinte.”
Cu cincisprezece ani în urmă, Dumitru Iliescu ar fi folosit forța să-și recupereze firma de la nepoată și de la bărbatul acesteia. Cu smuls de unghii până semnau. De asta a și făcut firmă pe numele nepoatei că atunci n-ar fi mișcat în front în fața lui, soțul acesteia participând cel puțin la o astfel de acțiune în forță în trecut. Acum, că spălat e ca și nou, a fost plasat de Mitică Iliescu, via PSD, ca Vicepreședinte ANPC.

Iliescu îl avertiza pe Hrebenciuc că este interceptat

Dumitru Iliescu: V-am spus că dumneavostră sunteți pe mandat.

Viorel Hrebenciuc: Mh! Da.

Dumitru Iliescu: Pur și simplu asta e tot ce am aflat.

Viorel Hrebenciuc: Da, da. da. Dar Acum pentru care dosar?

Dumitru Iliescu: Nu știu, nu m-am băgat mai mult și vă spun și de ce. El a spus de ce: Domle dacă pun întrebări, șefa mea știe, că a văzut la mine în bibliotecă și știe.

Viorel Hrebenciuc: Corect, corect! Da, da, da.

Dumitru Iliescu: Dacă mă apuc acum să întreb…

Viorel Hrebenciuc: El unde este acum, că am și uitat?

Dumitru Iliescu: El este acum la sectorul de poliție judiciară și lucrează pe partea judiciară și pe partea de DNA.

Viorel Hrebenciuc: Mh.

Dumitru Iliescu: MI-a spus: Dom’le lucrez la…

Viorel Hrebenciuc: În sfârșit, nu contează!

Dumitru Iliescu: Și a venit cu infomația asta, știa și de Ponta, și de toți. Știa cine are dosare, știa de cei personal urmăriți ș.a.md.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Știa de Băsescu, de 27 de milioane, că a stabilit un plan anul ăsta și mandatele pe care să le ia.

….

Viorel Hrebenciuc: Da, nu, nu. Eu am pus-o pe chestii din astea, că el nu îmi răspunde.

Dumitru Iliescu: Ce se întâmplă? De ce a venit uțin speriat la mine atunci? A fost o discuție cu procuroarea și procuroarea a întrebat la ce e…Știți că v-am spus de atunci, că l-am ajutat pe soțul ei într-o perioadă.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Și vâzând chestia asta el a rămas blocat. El a crezut inițial că dosarul acela este al dumneavostră.

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Dumitru Iliescu: Și pe urmă și-a dat seama că, de fapt, erau mai mulți în dosarul respective și erați și dumneavoatrsă printre ei.

Viorel Hrebenciuc: Da.

Dumitru Iliescu: Și el mi-a spus c nu a putut…

Viorel Hrebenciuc: Când vorbii cu el la telefon…

Dumitru Iliescu: Acum a  rămas prietena lui.

Viorel Hrebenciuc: Nu mă deranjează.

Dumitru Iliescu: E un tip din ăsta foarte correct, muncește ult.

Viorel Hrebenciuc: Foarte bine!

Dumitru Iliescu: Nu se lasă până nu termină materialul.

Viorel Hrebenciuc: Foarte bine!

Dumitru Iliescu: Și ea are nevoie, că sunt cauzele ei, dar ea probabil. știind, că o relație între noi noi și dumneavistră, nu i-a dat dosarul.

Viorel Hrebenciuc: Da, da.

Dumitru Iliescu: În general, îi dă toate dosarele. De fapt el îi ține dosarele în fișet El le ține acolo, are cheia de la fițetul ei.

Viorel Hrebenciuc: Perfect!

Dumitru Iliescu:  El le pune în ordone, le cercetează, el e conexiunea cu poliția pentru diverse acte.

Viorel Hrebenciuc: Frumos, bravo lui! Excelent!

Dumitru Iliescu:  Asta e!

Viorel Hrebenciuc: Singurul lucru! Să stea liniștit după aia.

Dumitru Iliescu: Eu v-am spus exact cum e. Nu pot să vă spun ceea ce nu știu, nu cunosc. De fapt, să vă spuun sincer, am vrut să vin s ă văd cu dumneavostră numai pentru treaba asta.

Viorel Hrebenciuc: Haideți să ne vedem puțin mai des, așa, cam la două, trei săptămâni. Eu sper că până dup mijlocul lui septembrie, încolo să mă reglez puțin, așa că sunt și eu pe aici, dar din toate prțile vin.

Dumitru Iliescu: Da, știu.

Viorel Hrebenciuc: Dar din toate prțile vin și chestiuni care trebuie să se întâmple.

 
Dumitru Iliescu folosea tandemul de pumni Gheorghe Rizea – Ciprian Sora

Fostul maior SPP Cornel Donişan a acuzat faptul că doi ofiţeri SPP – Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora – ar fi încercat să-l omoare, la instigarea şi cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu (consilier prezidenţial la acea vreme) şi Dumitru Ciobanu (fost şef al Direcţiei de Contrainformaţii din SIE). „Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fără cunoştinţă, am fost sugrumat cu antebraţele până aproape că mi-am pierdut răsuflarea. Am fost ameninţat cu moartea, cu distrugerea şi acuzat de «Trădarea generalilor» şi a sistemului pe care ei îl reprezintă, spunându-mi că ei pot face ce vor în România şi că nu pot fi traşi la răspundere cât timp «Tătucul» şi «Bombonel» sunt la putere. În cruzimea lor, aceştia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cuţit din buzunar şi m-a ameninţat că mă omoară. M-am apărat de cuţit ridicând mâna stângă, moment în care am fost tăiat la mână. Din cap îmi curgea sânge, nu credeam că voi supravieţui bătăii şi le-am spus că voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina să nu mă omoare“, a povestit fostul maior SPP Cornel Donişan coşmarul prin care a trecut.

Fostul administrator al firmei de pe numele nepoatei a fost bătut cu bestialitate

Gheorghe Tiron, fost administrator al Agenţiei Romåne de Securitate SRL (firma unde acţionar unic era nepoata generalului Dumitru Iliescu), a depus la råndul său plångere penală la Secţia 1 Poliţie, pentru un caz asemănător.
Redăm, în continuare, fragmente din plångere:
„Am fost administrator la S.C. Agenţia Romånă de Securitate SRL (…) Am fost acuzat (de doamna Elisabeta Iliescu – sora domnului general, care nu are nicio funcţie sau împuternicire pentru societate, şi de noul asociat – Bontea Alina Loredana – nepoata generalului Dumitru Iliescu) că am administrat prost societatea, fapt ce s-a soldat cu un control din partea Gărzii Financiare Centrale, care a întocmit o notă de constatare. (…) Cåt timp am fost la sediu, le-am pus la dispoziţie acte ale societăţii pentru efectuarea expertizei. Cåteva zile am lipsit de la sediul societăţii şi, cånd am venit la sediu, mi s-au întâmplat următoarele:
Astăzi, 22.11.2002, în jurul orelor 14.15 – 14.30, mă aflam la sediu şi au intrat în holul clădirii Elena Iliescu, Elisabeta Iliescu, Vlad Bontea (soţul asociatului), Stochiţă Dumitru (fiul Elisabetei Iliescu), Carmen Preda (fina Elenei Iliescu) şi cu încă trei bărbaţi solizi. Femeile au început să strige să le dau actele, iar conducătorul bărbaţilor mi-a pus în vedere că-mi acordă cinci minute, din care a trecut unul, ca să le dau actele. Au intrat în biroul în care eram şi au început să-mi ia actele din dulap, fără discernămånt, la grămadă, împreună cu alte documente care se aflau acolo, documente care aparţin SC Arcadia International SRL, unde sunt asociat unic. Conducătorul bărbaţilor a început să mă ameninţe cu bătaia, cu distrugerea, pe mine şi familia mea, copiii mei şi tot neamul meu. M-a tras de geacă într-o cameră alăturată, a închis uşa şi printre uşoare lovituri la cap şi gåt (era de faţă şi Elena Iliescu) a repetat ameninţările menţionate. Arăt că în acele momente mi-a fost foarte teamă în ceea ce priveşte integritatea mea personală şi arăt ca şi în acest moment siguranţa mea, cåt şi a familiei mele o consider nesigură, cunoscånd foarte bine cine se află în spatele acestor acţiuni de control şi acţiuni de forţă – generalul Dumitru Iliescu, consilier prezidenţial. Corneliu Petrescu, care se afla în sediu şi pe care, de asemenea, l-au ameninţat, a chemat poliţia. La sosirea reprezentanţilor Poliţiei Secţiei 1, cei trei s-au retras (doi priveau permanent pe geam) şi chiar la solicitarea expresă a poliţiştilor au refuzat să se legitimeze, fapt ce a dus la evacuarea celor trei bărbaţi de către poliţişti spre a fi identificaţi. Tot în momentele cånd erau în biroul în care mă aflam, poliţiştii s-au simţit jigniţi de refuzul obraznic al conducătorului bărbaţilor de a se legitima, conducătorul acestora cerea protecţie la telefon şi chiar a înmånat telefonul lui mobil unui domn de la poliţie pentru a vorbi cu cineva «înalt» care îl protejează. Nu ştiu dacă cei trei bărbaţi au fost legitimaţi sau nu, cert este că erau acolo (…) după care am plecat la Secţia 1 Poliţie pentru a depune prezenta plångere“.
În audierile ulterioare, martorii au arătat că doi dintre cei trei agresori sunt lucrătorii SPP Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora. Martorul Corneliu Petrescu l-a indicat pe Gheorghe Rizea ca fiind bărbatul care conducea grupul.
Astfel de plångeri au mai urmat, dar Rizea spune că în toate a primit neînceperea urmăririi penale.

SPP-ul condus atunci de Gabriel Naghi s-a spălat pe mâini de bătăuşi

Referitor la atitudinea ofiţerilor SPP care făceau ordine cu pumnii în firmele familiei Iliescu, purtătorul de cuvånt al instituţiei, lt. col. Constantin Dobre, a avut, la vremea aceea, o declaraţie cel puţin halucinantă:
„Instituţia nu a început nicio anchetă administrativă împotriva celor doi, pentru că e treaba organelor abilitate. Cei doi au fost întrebaţi şi au spus că nu e nimic adevărat din acuzele ce li s-au adus“. Întrebat dacă SPP nu este interesat să verifice ce căutau cei doi ofiţeri la sediile unor firme de pază, ziua în amiaza mare, cånd puteau foarte bine să figureze la serviciu ca aflaţi într-o misiune, Constantin Dobre a precizat că nu s-a considerat încă utilă o asemenea cercetare. Trebuie precizat că la vremea aceea, în 2002, şeful SPP era Gabriel Naghi, prieten la cataramă cu Radu Timofte, cu care a şi pus de-o firmă de pază şi securitate în 2006.
De altfel, în timpul mandatului lui Naghi la şefia SPP, au înflorit ofiţerii bătăuşi. A fost celebru în vremea aceea cazul bătăuşilor SPP care l-au agresat pe secretarul de stat Şerban Pretor de la CNA, doar pentru că acesta conducea un Trabant. Cazul a scos la iveală deficienţe majore existente în cadrul serviciului condus de Naghi. S-a dovedit că indivizi cu cazier erau primiţi cu braţele deschise în SPP dacă ştiau să lovească bine. Deşi erau vinovaţi şi trebuiau, firesc, să răspundă pentru gestul lor, cei doi bătăuşi au fost apăraţi de Naghi.

Creşterea şi descreşterea „consilierului“ Rizea

Directorul SPP Lucian Pahonţu a primit în decembrie 2005 un memoriu de la un fost director de marketing, Nicolae Bara, memoriu în care acesta reclama sistemul şi stilul de lucru al lui Gheorghe Rizea şi al acoliţilor săi.
La începutul anului 2006, presa vremii relatează că Gheorghe Rizea, şef al Secţiei Contraterorism SPP, a intrat într-un alt conflict, de data aceasta cu poziţia a doua în SPP, Gabriel Creţu. Acesta şi-a impus stilul de lucru, şi-a dus oameni de la ACVILA în SPP, situaţie total neplăcută pentru Rizea&comp. Se spune chiar că într-una din multele discuţii dintre cei doi, Rizea l-a şi pocnit pe Creţu. S-ar fi bătut, dar Creţu a învins: Rizea a plecat după 15 ani din SPP, odată cu cei doi veri, luptători de K1, Ciprian Sora şi Daniel Ghiţă.
Ulterior, în 2008, a înfiinţat o firmă de protecţie şi pază, Black Wolf Security Consulting. Astfel, după ce a deţinut diverse funcţii în SPP fără să aibă studii superioare, după ce a împărţit pumni oriunde era nevoie, a ajuns să dea consultanţă pe probleme de pază, protecţie, intervenţie anti şi contra teroristă. Firma a avut viaţă scurtă pentru că, în acelaşi an, Rizea a devenit consilierul personal al cui credeți? Al lui Viorel Hrebenciuc. Doar o mână spală pe alta.

Dumitru Iliescu a fost de fiecare dată scos basma curată de sistemul neo-comunist păstorit de cancerul Ion Iliescu. Acum, DNA l-a înfundat pe el iar el va înfunda pușcăria.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.