DISTRIBUIŢI

În timp ce medicilor li se plătesc gărzile cu câțiva zeci de lei pe oră, banii adevărați se încasează prin fake-uri, un articol de „cercetare științifică” relevând dimensiunea imposturii în sistemul sanitar din România. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila apare printre cei 14 semnatari ai unui articol dubios publicat într-un jurnal finanțat din fonduri europene și coordonat de Ministerul Educației și Cercetării. În total „cercetarea” are 858 de cuvinte. Asta înseamnă că ministrul Alexandru Rafila a contribuit cu 61,29 de cuvinte la darea de seamă publicată pe post de cercetare. Articolul scris cu accente de jurnalist debutant nu se apropie deloc de o cercetare științifică demnă de titlurile semnatarilor, scrie jurnalistul Mircea Azar de la lumeapolitica.ro

„Cercetarea” științifică care poartă semnătura ministrului Rafila a apărut în jurnalul Germs publicat de către Asociația pentru Creșterea Vizibilității Cercetării Științifice și susținut de Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”. Redactorul șef al publicației este doctorul Adrian Streinu Cercel.

Ce i 14 autori sunt: Adrian Streinu-Cercel, Cătălin Apostolescu, Oana Săndulescu, Dan Oţelea, Anca Streinu-Cercel, Ovidiu Vlaicu, Simona Paraschiv, Otilia Elisabeta Benea, Rodica Bacruban, Maria Niţescu, Alexandru Rafila, Amalia Şerban, Adriana Pistol, Daniela Piţigoi

19 milioane de EURO pentru o însăilare ca de pe google

Proiectul a fost finanțat cu 19 milioane de lei cu fonduri europene prin programul POSDRU. Toată afacerea a fost realizată de către același Adrian Streinu Cercel.

Vă prezentăm fragmentul de început care reprezintă contribuția a doi dintre autori

„La data de 26 februarie 2020, România a raportat primul caz confirmat de SARS-CoV-2 (sindromul respirator acut sever coronavirus 2) – un bărbat în vârstă de 25 de ani din județul Gorj, România. O investigație epidemiologică în județul Gorj a fost demarată la data de 25 februarie 2020, după ce s-a aflat că un cetățean italian care se întorsese recent din România fusese diagnosticat cu boala coronavirus-2019 (COVID-19) în Rimini, Italia. Cetățeanul italian (pacientul zero) vizitase România în perioada 18-22 februarie și inițial se considera că a dezvoltat simptome după întoarcerea sa în Italia, unde s-a prezentat pentru prima dată la spital. Cu toate acestea, într-un interviu ulterior, pacientul italian a declarat public că avea deja simptome și febră înaltă în seara primei sale zile în România și că a avut febră pe toată durata șederii sale în România, dar nu a căutat asistență medicală decât după întoarcerea în Italia.” se arată în „cercetarea” publicată de cei 14 autori care menționează că au o contribuție egală.

4 ARII

 1. Numai consolidand instituţiile statului de drept si limitând puterea economică si politica a oligarhilor si impostorilor este posibilă schimbarea in bine a istoriei neamului si a dezvoltarii economice in interesul progresului general al Romaniei. Doar, diminuarea SARACIEI, eliminarea ANARHIEI (a comportamentului discretionar a unor farisei fata de norme) si limitarea PUTERII OLIGARHILOR va face posibila, garantarea diferenţei de opinie şi va asigura in acelasi timp capacitate adevărului de a combate pacatul, greşeala si minciuna precum si conditiile necesare eliminarii riscului de activare a oricarui tip de dictatura.
  Cand vom intelege ca fraiele puterii politice si economice sunt in mana unor persoane fara constiinta si fara scrupule, care nu poseda capacitatea de a-i intelege pe ceilalti, vom privi realitatea intr-o lumina noua fiind vorba de o plaga a raului care se intinde din urma fara dificultati. In conditiile actualei DEMOCRATII ORIGINALE DAMBOVITENE pentru a ajunge sa conduca, un psihopat nu are nevoie de adeziunea majoritatii ci este de ajuns sa fie sprijinit de un grup de interese care poate sa gadile instinctele primare ale disperatilor , sa “orienteze” si sa conduca “populatia” ca pe o turma de animale.
  In Ro EXISTA un mare RISC. Dupa modelul celor aflati la putere toata societatea poate fi contaminata cu sceleratii morali si nu numai!

 2. @cetatene nu mai ai ce sa consolidezi.
  Dupa cele scrise, inca traiesti cu speranta ca totul o sa se corecteze de la sine, ca o sa vina… cineva si o sa indrepte lucrurile. Nu te mai amagii, NU o sa vina nimeni !
  Degradarea si decaderea pe toate treptele sociale or sa continuie.

 3. De fapt, articolul de „cercetare” folosește restului dintre cei 14 „autori”, care se vor prezenta cu un troler plin de asemenea „lucrări” la examenele de promovare în funcții/titluri universitare. Acesta este UMF-istanul…

 4. O rusine de articol. Nu imi puteam imagina ca acesti asa zisi specialisti in ale medicinei,,,savanti ,,autoproclamati pot murdari comunitatea medicala romaneasca de traditie cu atata dezinvoltura si nerusinare. Dl. Cercel ca si dl Rafila indestulati de atatea bonusuri, functii , activitati sustinute pe la universitate, probabil ca simteau nevoia si de stralucire academica. Cu ce obraz ingrosat de atata imbuibare si lacomie soioasa mai pot cere romanilor cumpatare si decenta nu pricepem. Ce modele pot avea tinerii din tara aceasta ,cand coruptia si meschinaria sunt ridicate la nivel de ministri si secretari de stat. Domnule Rafila nu aveti niciodata cosmaruri, nu va apasa constiinta cand indesati in buzunar si in conturi milioane de euro? Domnule Cercel ati uitat Juramantul lui Hipocrate, cinste,onoare ,totul spre binele pacientului? Romanii acestia necajiti va platesc cu sudoarea lor super-bunastarea in care traiti. Si nu primesc nimic,dar nimic domnilor doctori. Pacat ,nu meritam asta!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.