Home Dezvăluiri Refugiatul irakian care a bătut un polițist nu a fost căutat o...

Refugiatul irakian care a bătut un polițist nu a fost căutat o săptămână de poliție. Un român care a jignit un polițist pe Facebook a fost luat cu cătușe imediat

DISTRIBUIŢI

Poliția Română e deosebit de îngăduitoare cu refugiații infractori. Pe data de 19 iulie la centrul de refugiați deschis din Sectorul 2 București, un irakian care fuma în clădire a fost avertizat de un polițist că nu are voie să facă asta. Irakianul a sărit cu picioarele și pumnii pe polițist după care a fugit. A doua zi când s-a întors în centru, nici vorbă să fie reținut deși polițistul își scosese certificat medico-legal, ci i s-a spus că nu mai poate locui acolo și chiar i s-a înmânat o hârtie în acest sens. Irakianul a umblat pe străzile din jur în timp ce poliția susținea că îl caută. Ba chiar atunci când ploua venea și se ruga de angajații centrului să-l primească înăuntru pentru că nu are unde să stea. Abia ieri acesta a fost reținut după ce jurnaliștii, în special echipa Antenei 3, au urmărit îndeaproape cazul și autoritățile nu au mai avut încotro. Vă reamintim că Boureanu stă în arest preventiv de două luni iar șoferul de TIR care a jignit un polițist pe Facebook a fost luat cu cătușe. Autoritățile au vrut să mușamalizeze incidentul ca și la Timișoara unde un timisorean a depus plangere la politie pentru că pe drumul de intoarcere de la serviciu a fost agresat de 5 arabi, unul dintre ei vrand sa-i fure trotineta pentru adulti pe care se deplasa: : give it to me, give it to me!(dă-mi-o mie, dă-mi-o mie!) Timisoreanul i-a spus: I’ll call the police, perhaps! (poate sun la poliție) Ceea ce i-a infuriat si i-a facut sa se repeada spre el: what did you say man?(ce-ai spus, bărbate?) Omul s-a dus direct la politie unde a depus o plangere. Poliția a confirmat depunerea plângerii și a început cercetările: “La Inspectoratul de Politie Judetean Timis a fost inregistrata plangerea unei persoane, care a reclamat faptul ca, vineri seara, in timp ce se deplasa pe strada, a fost atacata de un grup de cetateni straini. Plangerea a fost repartizata la Sectia 1 Politie, unde au fost demarate procedurile specifice pentru identificarea si tragerea la raspundere a agresorilor” a declarat Ancuta Morariu, purtatorul de cuvant al Politiei Timis. Ulterior, timișoreanul și-a retras plângerea și în presa centrală au apărut articole în care se spunea că incidentul a fost inventat deși exista declarația purtătoarei de cuvânt. Detalii AICI.

Și afganul care ar fi violat un adolescent din centru a fost lăsat în libertate.

Vezi AICI cum activiștii Cătălin Berenghi și Călin Marincuș discută cu un medic egiptean care are și cetățenie română și care se ocupă cu adusul refugiaților în România.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.