Home Actualitate Rotația cadrelor la conducerea spitalelor: UMF-istanul nu vrea să piardă puterea

Rotația cadrelor la conducerea spitalelor: UMF-istanul nu vrea să piardă puterea

DISTRIBUIŢI

Plin de bune intenții, primarul general a început lupta cu sistemul implementat de fosta administrație condusă de familia Firea-Pandele. Una din direcțiile anunțate de Nicușor Dan a fost organizarea de concursuri pentru funcțiile de manageri ai spitalelor din subordinea Primăriei Capitalei. Actualii manageri, cărora mandatele le-au expirat în luna ianuarie și care au fost numiți interimar pentru încă trei luni, și-au căutat sprijinul în PNL, la Antonel Tănase sau la Cătălin Cîrstoiu. Antonel Tănase nu mai are nevoie de nicio prezentare (detalii AICI) și după cum ziarul Curentul a dezvăluit AICI, managerul Spitalului Universitar de Urgență București, SUUB, Cătălin Cîrstoiu, actual Decan al UMF, dorește ca la următoarele alegeri din Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” să devină rector și promite acum instalări pe funcții de manager și director medical de spital, cadrelor universitare care îi vor putea acorda ulterior, votul dorit. Cătălin este finul lui Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu care a fost 8 ani deputat PD de Argeș, fost director la ITA Argeș înainte de 1989 și după 1990, vașnic FSNist local, prefect și primar al Piteștiului. Cu bunele sale conexiuni în PNL, Cîrstoiu a reușit să îi ia în 2020, în timpul mandatului PNL-istului Nelu Tătaru, funcția de director al SUUB amantei lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, o profitoare a relațiilor din PSD. Cîrstoiu a devenit medic primar înainte de a-și termina rezidențiatul, după cum ziarul Curentul a relatat în urmă cu un an.

Dezideratul de menținere a puterii la UMF nu e greu de atins de vreme ce în consiliile de administrație ale spitalelor din coordonarea ASSMB sunt încă oamenii puși de Firea și care răspund la comenzile coordonatorilor lor. Să nu uităm că Firea i-a făcut parlamentari la ultimele alegeri pe profesorii UMF Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel.

Cazul Spitalului Colțea

Cele mai proaspete informații din sistemul medical o dau drept viitor manager al Spitalului Colțea pe cumătra lui Firea, Diana Ionescu, în prezent director medical al Spitalului Gomoiu. Ionescu va fi secondată de conferențiarul Șerban Berteșteanu care va fi noul director medical al spitalului. Informația deja circulă și între cadrele medicale din Colțea.
Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea este neschimbat din timpul mandatului lui Firea care deține astfel cel puțin 3 din 5 voturi așa că nu va fi nicio problemă în desemnarea unei comisii de concurs care să facă exact ce trebuie. Surse bine informate din ASSMB ne-au declarat că la momentul numirii în CA la Colțea, cele două reprezentante ale ASSMB au fost alese chiar de prietena lui Firea, fosta directoare medicală a instituției, Turcheș Ablachim.
Situația este identică și la alte spitale și astfel, managerii puși de Firea sunt relocați la alte spitale unde vor face ceea ce au făcut și până acum: nimic.

2 ARII

  1. Chiar este adevarat? Catalin Carstoiu este finul lui Basescu si fiul fostului PD-ist I. Carstoiu? Atunci e vai de capul nostru! Nu mai exista mari sperante de schimbare in Romania! Este greu in Romania de „Cloacas Augeae purgare”( A curata grajdurile lui Augias). Ar fi necesar ca in tara noastra sa apara un nou Hercule.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.