Home Dezvăluiri Șefii de la Apele Române încearcă să acopere cu falsuri folosirea mașinii...

Șefii de la Apele Române încearcă să acopere cu falsuri folosirea mașinii instituției pentru campania PSD

DISTRIBUIŢI

În urma articolului în care prezentam două fotografii realizate de doi mureșeni cu mașini care făceau campanie electorală pentru PSD am primit un drept la replică de la directorul SGA Mureș, Cristian Bratanovici, care mai bine se abținea. Să analizăm, așadar dreptul la replică al lui Bratanovici. Omul susține că ne răspunde „la acuzațiile nefondate” apărute în Curentul „cu referire la adresa persoanei” sale.
Prima „acuzație” pe care el consideră că i-o aducem este „prima fotografie este din curtea sediului central al PSD Tg-Mures, din P-ta Trandafirilor, unde mașina MS 44 ABA, proprietatea ABA Mureș, a fost folosită la distribuirea ziarelor de campanie Telegraful”. Deși nu-i pomenim numele nici al lui și nici al instituției pe care o conduce, respectiv SGA Mureș, Bratanovici susține că îl acuzăm nefondat. Treaba lui!
A doua „acuzație” pe care Bratanovici susține că i-am adus-o nefondat este „a doua fotografie reprezintă mașina SGA Mureș, MS 43 DAM, folosită de directorul instituției, Cristian Bratanovici, consilier local al PSD, la căratul afișelor”. Aici, într-adevăr i-am folosit numele și de aceea vă vom prezenta, doar parțial, dreptul său la replică, deoarece dl. Bratanovici susține că nu are nevoie de imagine așa că îi respectăm dorința:
„Autoutilitara cu nr. de înmatriculare MS-43-DAM a transportat 4 buc. mese de lemn cu ocazia (…) pentru care nu vă pun deocamdată la dispoziție pozele doveditoare evitând prezentarea unor clip-uri nevinovate într-o acțiune de defăimare și calomnie grosolană, pentru că prin acest gest umanitar nu am nevoie de imagine. Cu toate acestea vă pun la dispoziție documentele legale privind închirierea mijlocului de transport cu aprobările și facturile aferente în copie anexă.”

Și Bratanovici anexează cererea sa adresată conducerii SGA Mureș, adică lui însuși, cerere aprobată de Atelierul Mecanic, câteva foi de parcurs și nicio factură. Asta pentru că în josul cererii stă scris „se vor factura 3 l motorină. În așteptare pt facturare până la semnarea noului CCM”. Să vedem acum de ce am spus că mai bine Bratanovici se abținea să ne trimită acest drept la replică sau după cum se spune, „dacă tăcea, filozof rămânea” (în cazul lui, a se înlocui filozof cu director).
Contractul Colectiv de Muncă din Apele Române a expirat la începutul anului 2016 și până astăzi nu s-a semnat unul nou. În CCM-ul expirat, era un articol, 68, care prevedea că „salariatii pot solicita inchirierea unor mijloace de transport si utilaje aflate in dotarea angajatorului cu plata carburantului.” Cum acest articol nu mai e în vigoare, Bratanovici nu mai putea închiria mașina doar cu plata carburantului. În al doilea rând, cererea de închiriere trebuia adresată conducerii ABA Mureș și trebuia aprobată de directorul Ioan Blaga și nu de subalternul lui Bratanovici de la atelierul mecanic. Persoana de la atelier care a semnat, în mod evident nu are în atribuții de a dispune de mașinile și utilajele ABA Mureș, cu atât mai mult cu cât SGA-urile nu au personalitate juridică.

Între timp am cerut un punct de vedere de la Directorul General al Apelor Române, Nicolae Bărbieru care ne-a răspuns prompt după ce a verificat cele semnalate de noi: „autoturismul înmatriculat cu nr. MS 43 DAM a fost închiriat pentru două zile (există acte doveditoare în acest sens – factură și chitanță)”.
Așadar dubița este închiriată pentru două zile cu doar 7,5 lei pe zi, adică 15 lei, contravaloarea a 3 l de motorină?
Acum e clar că ceva e putred în Târgu-Mureș: Bratanovici face o cerere către el însuși pe care o aprobă un subaltern de-al său deși trebuia să o trimită șefului său care să o și aprobe. Așadar cererea și aprobarea sunt ilegale, adică false conform Codului Penal. Apoi vine cineva și scrie de mână că se va factura după semnarea CCM deși Codul Fiscal obligă la întocmirea facturii maxim până pe 15, luna următoare. Și dacă până atunci nu se semnează noul CCM? O altă mână scrie pe cerere că se va factura doar motorina ceea ce nu corespunde cu procedurile în vigoare. Bratanovici spune că ne-a atașat și factura dar ea nu există. Iar în final, însuși directorul general al ANAR spune că există factură și chitanță dar nu se referă la vreun contract de închiriere așa cum e procedura.  Dacă mașina avea daună totală în timpul ăsta? Dacă era vătămată vreo persoană, cine răspundea?
Să fii filantrop cu bunurile instituției nu se numește mărinimie, ci ilegalitate. Iar când distanța pe care au fost cărate cele 4 mese, între strada Barajului și Piața Trandafirilor unde se află sediul PSD, este de 3 km te întrebi cât a economisit față de un taxi, Bratanovici? 10-15 lei?

Actualizare ora 22.30.: Am aflat din surse locale că cele 4 mese „tip set berărie” mutate cu dubița aparțin de fapt tot ABA Mureș și fac parte din sistemul de apărare al Apelor Române iar acestea nu pot fi scoase din instituție decât în cazuri de urgență bine precizate și niciodată pentru uz privat. Oare mâine ne va trimite Bratanovici și o cerere de-a lui din data de 6 decembrie pentru închirierea meselor cu pricina aprobată de vreo tanti de la cantina întreprinderii?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.