Home Dezvăluiri Site-ul guvernamental respectpentrumedici.ro e deținut de o persoană fizică și nu e...

Site-ul guvernamental respectpentrumedici.ro e deținut de o persoană fizică și nu e acurat

DISTRIBUIŢI

Deși nu se grăbesc să oprească exodul medicilor români, miniștrii Muncii și al Sănătății au lansat un site unde doctorii își pot calcula singuri câți bani vor primi din gărzi după 1 octombrie 2016 și câți bani primesc în prezent. Ei pot accesa aplicația la adresa respectpentrumedici.ro.
Guvernul României a decis că plata gărzilor suplimentare efectuate de medici se va face pornind de la baza salarială crescută prin intermediul Ordonanței de Urgență 20 / 2016, începând cu data de 1 octombrie anul acesta.
Cu toate acestea sunt manageri de spitale (cum e cel din Caransebeș) care au semnat chiar de la 01 august plata gărzilor la nivelul salariului din 2016 și nu la cel din 2009. Aplicația ministerelor desigur că nu prevede și această posibilitate, după cum ne-a semnalat unul dintre medicii care au încercat să-l utilizeze. Un alt medic ne-a spus că nu este prevăzut sporul de secție în aplicație.
Cu siguranță că cei doi miniștri proveniți din mediul economic privat unde nu există sisteme mafiote pe la resurse umane și prin conduceri și unde angajații nu-și văd doar interesul propriu ca în ministere, ci au interesul și ca firma să funcționeze, au fost orbiți de funcționarii din ministere pe sistemul „domnule ministru, s-ar putea ca mâine să aveți o scamă dar am luat toate măsurile ca ea să nu apară”. Altfel nu văd cum ar fi scris mândri chiar în capul paginii „Guvernul României consideră respectul pentru personalul medical şi grija pentru pacienţi o prioritate a mandatului său.” iar medicul când își introduce datele să i se afișeze un rezultat diferit de cel care va fi înscris pe fluturașul de salariu. Mai bine nu făcea aplicația decât să se mai enerveze oamenii și cu asta.
În plus respectpentrumedici.ro este deținut de o persoană fizică conform datelor oficiale de la ROTLD al cărei nume nu poate fi făcut public(vezi foto). Mâine, poimâine o să vedem anunțuri google sau alte reclame pe pagina pe care vor intra cele câteva zeci de mii de medici din România precum și alte persoane când site-ul se va dezvolta. Să ne spună miniștrii cine e persoana fizică proprietara site-ului promovat de Guvernul României? Și de ce nu s-a făcut pe ms.ro acest calculator?

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.