Home Dezvăluiri Stenogramă: ministrul „fă, Doina” Pană o face pe prostul în legătură cu...

Stenogramă: ministrul „fă, Doina” Pană o face pe prostul în legătură cu salariile din ANAR și recunoaște că pădurile îi ocupă 90% din timp; apele – la coadă

DISTRIBUIŢI

Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat va diminua de la 1 ianuarie 2018, salariile nete cu aproximativ 21%, în funcție de deducerile personale ale fiecăruia. Astfel că majorările promise de 25% pentru o parte dintre salariații de la stat vor fi de fapt de maxim 4% în buzunarele oamenilor.

Un lider de sindicat din Federatia Sindicatelor Democratice AQUAROM din Apele Române, a reușit să o prindă la o discuție pe Ministrul Apelor si Padurilor-Doina Pană la cabinetul parlamentar al acesteia. Discuția a fost purtată la data de 10.11.2017, ora 15:45, durând 22 minute și 13 secunde. Stenograma discuției a ajuns în posesia noastră și v-o prezentăm în continuare fără alte comentarii.

Lider : Buna ziua dna. Ministru, am venit la dumneavoastra in calitate de lider al
Sindicatului….. De aceasta intalnire stie atat presedintele Federatiei Aquarom-dl. Dorel Negrea cat si toti liderii de sindicat care fac parte din aceasta federatie. Am o scrisoare cu patru puncte, pe care vreau sa le atingem.
Ministru: (Citeste scrisoarea). De unde ati scos dumneavoastra ca, trecerea contributiilor de la angajator la angajat va absorbi cresterea salariala de 25 %.
Lider : Ii explic ca, in loc sa beneficiem de 25 % crestere salariala vom obtine, vorba lui Iohannis “fix 3 lei”. Dansa spunea de brut, pe net mi-a dat dreptate. Ii expun primul punct si ii explic cum un muncitor de utilaj ia in mana 1300-1400 lei. Ii spun ca nu putem compara un electrician de la un baraj cu unul dintr-o scoala. Ne pleaca oamenii, nu mai sta nimeni pe acesti bani. Ministru: Ma intrerupe si imi spune ca a avut o intalnire cu “ sindicatul mare de la ANAR”, seful de personal,”presedintele ANAR-ului, toate acestea le-am discutat, nu sunt noutati.
Lider: Da, dna. Ministru, dar nu s-a intamplat nimic.
Ministru: La pct. 1 nu va pot raspunde nu sunt ministrul Muncii, nu tine de mine.
Lider: Ii solicit o marire salariala cu 25 % pentru cei cu studii SSD, P, M si G.
Ministru: Nu se poate, credeti ca avem un sac, il deschidem si dam la toata lumea, aici sunt niste proceduri, de aceea va zic ca m-am intalnit cu seful de personal si i-am cerut sa faca o fundamentare, sa se vada ca intra in anvelopa salariala, adica nu trebuie sa vina cu alti bani de la buget, ca nu-ti da nici dracu.
Lider: Ii explic ca noi ne autofinantam.
Ministru: Pana nu se face fundamentarea nu se poate fac nimic.
Lider: Ii explic ca ANAR-ul ii rau intentionat, ii spun de grilele transmise in batjocura, etc.
Ministru: De ce sunt rau intentionati?
Lider: Nu stiu! Dar cu siguranta nu vor binele oamenilor. De aceea am venit la dvs. sa ii trageti de maneca(se enerveaza un pic).
Ministru: I-am tras, dar nu pot face calcule in locul lor.
Lider: Ii cer sa urgenteze constructia noilor grile. Ii explic ca muncitorii, conform noii legi a salarizarii unitare sunt sub grille.
Ministru: saltul la astia(muncitori) va fi mult mai mare in prima etapa, poate si cu 200% vor creste salariile la astia cu salarii foarte mici.
Lider: Ii explic ca la noi ANAR-ul vine cu tot felul de grile in defavoarea oamenilor. Ii spun despre ultima grila, care aducea salarii mai mici pentru cei cu studii superioare.
Ministru: Am pregatit un memorandum pentru ANAR, in sensul sa mai faca niste angajari de muncitori, doar de muncitori pentru ca sunt utilaje castigate in urma unor proiecte europene si nu are cine le manevra. Acum sunt in avizare.
Lider: Pe aceste salarii nu o sa vina nimeni. Ii aduc aminte de importanta apei si cum angajatii ANAR spun ca va ocupati numai de paduri si de ape va aduceti aminte doar cand sunt inundatii.
Ministru: Ce sa fac? Ce sa fac? Eu intr-adevar poate m-am ocupat 90% de paduri si mai putin de ape. M-am ocupat sa se termine cu furtul din paduri, am scos radarul padurilor, noul cod silvic, iar legat de salarii nu le-am dat. Cu ce m-am implicat, a fost sa treaca amnistia.
Lider: O sa vina si amnistia, e la punctual 4.
Ministru: Sper ca nu ma tineti pana diseara, aici.
Lider: Nu dna. Ministru le rezolvam repede, numai sa le aprobati(rade).
Ministru: Sper ca nu facem sedinta de sindicat aici. Pentru punctul unu am cerut sa vina cu calcule exacte, eu inclusiv vreau sa regandim o constructie a ANAR-ului, sa fie mai putine functii de conducere si sa dai la baza mai mult.
Lider: Trecem la urmatorul punct, regulamentul de sporuri.
Ministru: Am initiat o Hotarare de Guvern, am trimis-o spre avizare exact ieri si chiar ieri i-am dat raspunsul catre Ministerul Dezvoltarii, in sensul ca ei trebuie sa faca HG-ul.
Lider: punctul 3, ii explic ca pierdem bonurile de masa, ca un muncitor pierde cca. 30% dintr-un salariu cat e ponderea bonurilor. Anul 2018 ramane descoperit (parea surprinsa, nu stia acest lucru).
Ministru: Asta trebuie prinsa intr-o sedinta de dialog social, asta nu s-a discutat niciodata.
Lider: SANITAS a obtinut acordarea normei de hrana incepand cu 1 ianuarie 2018.
Ministru: la sanatate toata lumea e speriata ca ramanem fara doctori si asistente.
Lider: Am rugat-o sa urgenteze aprobarea amnistiei, spanandu-i, ca tot cei amarati au de dat mai mult.
Ministru: Pentru punctul 3 (norma de hrana) sindicatul “National” sa vina cu o solicitare de discutii intr-un dialog social la minister. Ce pot sa va garantez e ca aceia foarte amarati vor avea o crestere foarte mare. Inainte de 1 ianuarie nu se da nici un leu. Eu pot sa va mint frumos dar nu imi sta in caracter. Ce e realizabil ma zbat, nu imi place sa va mint.
Lider: Ii explic cum ca e tensiune maxima in randul oamenilor si ca vor sa iasa in strada.
Ministru: E dreptul lor, nu ma opun, dar nu au ce iesi nici la ANAR, eventual la ministerul Muncii sau al Finantelor.
Lider: Vor sa vina in fata la Minister la dumneavoastra.
Lider: A mai facut o scrisoare Federatia si nu a primit nici un raspuns.
Ministru: Cum nu ati primit nici un raspuns? Am dirijat-o catre dna. Petcu, care este secretarul de stat pe ape si este si in consiliul de conducere al ANAR-ului.
Lider: Da si este si om de ape si cu atat mai mult nu a facut nimic pentru cei care lucram la ape.
Ministru: Nu exagerati, s-a batut foarte mult pentru exonerare, asta va spun sigur.
Lider: Ii spun si ca Federatia noastra e reprezentativa, ca avem 6000 de membrii.
Lider: Deci, dna. Ministru, sa astept un raspuns?
Ministru: Ce raspuns sa va dau, sa va scriu scrisori!
Lider: De ex. ne puteti scrie la punctual 1 ca nu puteti sa ne acordati o marire salariala cu 25 %, pentru ca nu ne permite legea.
Ministru: Atunci stiti ce va rog, faceti o noua hartie si mi-o trimiteti la minister, pentru ca aici e birou parlamentar, o dirijez spre dna. Petcu si o sa primiti un raspuns.
Lider: Multumesc mult!
Ministru: nu ma asteptam sa port discutii sindicale, dar sunt importante si astea.!

Fă, Doino, îți meriți apelativul!

Citește și Vor da PSD și ALDE amnistie fiscală pentru angajații ANAR ca USL în 2014 sau salariații vor da înapoi sporurile declarate ilegale?

 

Foto:timponline.ro

 

 

4 ARII

  1. Vad ca imi stergi comentariile. Sper sa te cotropeasca bubele leproase si sa te pisi sange, pentru toate minciunile pe care le-ai pus in articolele pe care le semezi cu acest pseudonim. Te blestem sa se lipeasca de tine toate bolile cele mai urate pentru fiecare cuvant scris tendentios si neverificat. Sper sa faci holera si lepra!

    • Iti dai seama ce cretin poate fi asta care posteaza blesteme? Dar si adminul care a validat comentariul nu-i cu toate acasa. Era unul la Iasi sef pe la ABA care posta rugaciuni dupa rugaciuni pe Facebook. Acu o fi trecut si la blesteme. Intelectuali, ce mai! Iti vine greata ce oameni bantuie prin unele institutii ale statului pe la conducere.

  2. Ce poti cere unei doamne care habar nu are cu ce se ocupa Apele Romane, a lasat sa se dezvolte mafia din ANAR cu camarilla directorilor corupti care dirijau spagile din cotizatiile din balastiere! ce sa faca PETCU ADRIANA ea care lua bani din „proiecte”, ori este director la stat ori „faci proiecte” cu data furate din sistem! Este o cloaca care de ani de zile se acopera unii pe altii si promoveaza acte de functionare a sistemului numai in interesul lor!Poate DNA va destructura din temelii acest clan mafiot!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.