Home Social Centenarul Unirii, în dezbatere la București

Centenarul Unirii, în dezbatere la București

DISTRIBUIŢI

Declarațiile recente ale ambasadorului Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, cu privire la unirea României cu Republica Moldova, îi reunesc pe reprezentanți ai lumii academice de la București și Chișinău pentru o analiză serioasă a mijloacelor prin care s-ar putea înfăptui Reîntregirea. Conferința „Basarabia 1918-2018. Provocări la adresa României privind Unirea” se va desfășura vineri, ora 12:00, la Facultatea de Istorie a Universității din București, în Amfiteatrul Iorga (etajul I).

În cadrul conferinței, universitarii Marius Diaconescu (București) și Ion Negrei (Institutul de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei) vor susține prelegeri legate de contextul Marii Unirii de la 1918. De asemenea, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 George Simion le va vorbi studenților despre momentele semnificative ale anului 1918 și oportunitățile pentru 2018.

La eveniment vor participa și lideri ai societății civile din România și Republica Moldova.

Conferința este organizată de Asociația Studenților la Istorie „Dacia” – ISHA Bucharest, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina și alte asociații membre ale Alianței pentru Centenar.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.