Acasă Dezvăluiri Trecutul infracțional al lui Dumitru Iliescu și mai vechea sa legătură cu...

Trecutul infracțional al lui Dumitru Iliescu și mai vechea sa legătură cu Hrebenciuc

DISTRIBUIȚI

Legătura dintre Viorel Hrebenciuc și Dumitru Iliescu este una veche și solidă și care începe în anii 90. Una dintre influențele cumpărate de Mitică Iliescu de la Hrebenciuc apare în interceptările DNA
„Cu ocazia întâlnirii din data de 13.08.2014, Iliescu Dumitru i-a solicitat lui Hrebenciuc Viorel să intervină pe lângă funcționari publici pentru a-i determina să îl destituie pe Bontea Vlad, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, din funcția pe care o exercita, cerere acceptată de către Hrebenciuc Viorel.
Această solicitare a lui Iliescu Dumitru a fost făcută in contextul în care, dupa ce a înființat societatea Agenția Română de Securitate S.R.L. și după ce a trecut-o pe numele lui Bontea Vlad și soția sa, Bontea Alina-Loredana, cei doi refuză la momentul actual să îi restituie părțile sociale ale societății, aspecte ce rezultă din urmatorul fragment al discuției dintre cei doi:
ILIESCU DUMITRU: Știți că eu societatea am avut-o pe numele nepoatei mele și al lui Vlad Bontea. Ea e casatorită cu Vlad.
VIOREL HREBENCIUC: Da, da.
ILIESCU DUMITRU: Fata asta este a treia fata a mea, eu am crescut-o de mica.
VIOREL HREBENCIUC: Știu, știu!
ILIESCU DUMITRU: Nu puteam să țin pe numele meu societatea? Cu tot cu terenuri, cu tot, tot, tot, in iulie ma anunță că nu îmi mai dă societatea.
VIOREL HREBENCIUC: Vai!
ILIESCU DUMITRU: De cine credeți că era pusă? De bărbatu-su! Și pe el, nu vă, eu l-am pus vicepreședinte.”
Cu cincisprezece ani în urmă, Dumitru Iliescu ar fi folosit forța să-și recupereze firma de la nepoată și de la bărbatul acesteia. Cu smuls de unghii până semnau. De asta a și făcut firmă pe numele nepoatei că atunci n-ar fi mișcat în front în fața lui, soțul acesteia participând cel puțin la o astfel de acțiune în forță în trecut. Acum, că spălat e ca și nou, a fost plasat de Mitică Iliescu, via PSD, ca Vicepreședinte ANPC.

Dumitru Iliescu folosea tandemul de pumni Gheorghe Rizea – Ciprian Sora

Fostul maior SPP Cornel Donişan a acuzat faptul că doi ofiţeri SPP – Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora – ar fi încercat să-l omoare, la instigarea şi cu complicitatea generalilor Dumitru Iliescu (consilier prezidenţial la acea vreme) şi Dumitru Ciobanu (fost şef al Direcţiei de Contrainformaţii din SIE). „Ghemuit de durere de la coastele rupte, aproape fără cunoştinţă, am fost sugrumat cu antebraţele până aproape că mi-am pierdut răsuflarea. Am fost ameninţat cu moartea, cu distrugerea şi acuzat de «Trădarea generalilor» şi a sistemului pe care ei îl reprezintă, spunându-mi că ei pot face ce vor în România şi că nu pot fi traşi la răspundere cât timp «Tătucul» şi «Bombonel» sunt la putere. În cruzimea lor, aceştia solicitau un patent pentru a-mi smulge unghiile. Ciprian Sora a scos un cuţit din buzunar şi m-a ameninţat că mă omoară. M-am apărat de cuţit ridicând mâna stângă, moment în care am fost tăiat la mână. Din cap îmi curgea sânge, nu credeam că voi supravieţui bătăii şi le-am spus că voi face tot ce-mi cer pentru a-i determina să nu mă omoare“, a povestit fostul maior SPP Cornel Donişan coşmarul prin care a trecut.

Fostul administrator al firmei de pe numele nepoatei a fost bătut cu bestialitate

Gheorghe Tiron, fost administrator al Agenţiei Romåne de Securitate SRL (firma unde acţionar unic era nepoata generalului Dumitru Iliescu), a depus la råndul său plångere penală la Secţia 1 Poliţie, pentru un caz asemănător.
Redăm, în continuare, fragmente din plångere:
„Am fost administrator la S.C. Agenţia Romånă de Securitate SRL (…) Am fost acuzat (de doamna Elisabeta Iliescu – sora domnului general, care nu are nicio funcţie sau împuternicire pentru societate, şi de noul asociat – Bontea Alina Loredana – nepoata generalului Dumitru Iliescu) că am administrat prost societatea, fapt ce s-a soldat cu un control din partea Gărzii Financiare Centrale, care a întocmit o notă de constatare. (…) Cåt timp am fost la sediu, le-am pus la dispoziţie acte ale societăţii pentru efectuarea expertizei. Cåteva zile am lipsit de la sediul societăţii şi, cånd am venit la sediu, mi s-au întâmplat următoarele:
Astăzi, 22.11.2002, în jurul orelor 14.15 – 14.30, mă aflam la sediu şi au intrat în holul clădirii Elena Iliescu, Elisabeta Iliescu, Vlad Bontea (soţul asociatului), Stochiţă Dumitru (fiul Elisabetei Iliescu), Carmen Preda (fina Elenei Iliescu) şi cu încă trei bărbaţi solizi. Femeile au început să strige să le dau actele, iar conducătorul bărbaţilor mi-a pus în vedere că-mi acordă cinci minute, din care a trecut unul, ca să le dau actele. Au intrat în biroul în care eram şi au început să-mi ia actele din dulap, fără discernămånt, la grămadă, împreună cu alte documente care se aflau acolo, documente care aparţin SC Arcadia International SRL, unde sunt asociat unic. Conducătorul bărbaţilor a început să mă ameninţe cu bătaia, cu distrugerea, pe mine şi familia mea, copiii mei şi tot neamul meu. M-a tras de geacă într-o cameră alăturată, a închis uşa şi printre uşoare lovituri la cap şi gåt (era de faţă şi Elena Iliescu) a repetat ameninţările menţionate. Arăt că în acele momente mi-a fost foarte teamă în ceea ce priveşte integritatea mea personală şi arăt ca şi în acest moment siguranţa mea, cåt şi a familiei mele o consider nesigură, cunoscånd foarte bine cine se află în spatele acestor acţiuni de control şi acţiuni de forţă – generalul Dumitru Iliescu, consilier prezidenţial. Corneliu Petrescu, care se afla în sediu şi pe care, de asemenea, l-au ameninţat, a chemat poliţia. La sosirea reprezentanţilor Poliţiei Secţiei 1, cei trei s-au retras (doi priveau permanent pe geam) şi chiar la solicitarea expresă a poliţiştilor au refuzat să se legitimeze, fapt ce a dus la evacuarea celor trei bărbaţi de către poliţişti spre a fi identificaţi. Tot în momentele cånd erau în biroul în care mă aflam, poliţiştii s-au simţit jigniţi de refuzul obraznic al conducătorului bărbaţilor de a se legitima, conducătorul acestora cerea protecţie la telefon şi chiar a înmånat telefonul lui mobil unui domn de la poliţie pentru a vorbi cu cineva «înalt» care îl protejează. Nu ştiu dacă cei trei bărbaţi au fost legitimaţi sau nu, cert este că erau acolo (…) după care am plecat la Secţia 1 Poliţie pentru a depune prezenta plångere“.
În audierile ulterioare, martorii au arătat că doi dintre cei trei agresori sunt lucrătorii SPP Gheorghe Rizea şi Ciprian Sora. Martorul Corneliu Petrescu l-a indicat pe Gheorghe Rizea ca fiind bărbatul care conducea grupul.
Astfel de plångeri au mai urmat, dar Rizea spune că în toate a primit neînceperea urmăririi penale.

SPP-ul condus atunci de Gabriel Naghi s-a spălat pe mâini de bătăuşi

Referitor la atitudinea ofiţerilor SPP care făceau ordine cu pumnii în firmele familiei Iliescu, purtătorul de cuvånt al instituţiei, lt. col. Constantin Dobre, a avut, la vremea aceea, o declaraţie cel puţin halucinantă:
„Instituţia nu a început nicio anchetă administrativă împotriva celor doi, pentru că e treaba organelor abilitate. Cei doi au fost întrebaţi şi au spus că nu e nimic adevărat din acuzele ce li s-au adus“. Întrebat dacă SPP nu este interesat să verifice ce căutau cei doi ofiţeri la sediile unor firme de pază, ziua în amiaza mare, cånd puteau foarte bine să figureze la serviciu ca aflaţi într-o misiune, Constantin Dobre a precizat că nu s-a considerat încă utilă o asemenea cercetare. Trebuie precizat că la vremea aceea, în 2002, şeful SPP era Gabriel Naghi, prieten la cataramă cu Radu Timofte, cu care a şi pus de-o firmă de pază şi securitate în 2006.
De altfel, în timpul mandatului lui Naghi la şefia SPP, au înflorit ofiţerii bătăuşi. A fost celebru în vremea aceea cazul bătăuşilor SPP care l-au agresat pe secretarul de stat Şerban Pretor de la CNA, doar pentru că acesta conducea un Trabant. Cazul a scos la iveală deficienţe majore existente în cadrul serviciului condus de Naghi. S-a dovedit că indivizi cu cazier erau primiţi cu braţele deschise în SPP dacă ştiau să lovească bine. Deşi erau vinovaţi şi trebuiau, firesc, să răspundă pentru gestul lor, cei doi bătăuşi au fost apăraţi de Naghi.

Creşterea şi descreşterea „consilierului“ Rizea

Directorul SPP Lucian Pahonţu a primit în decembrie 2005 un memoriu de la un fost director de marketing, Nicolae Bara, memoriu în care acesta reclama sistemul şi stilul de lucru al lui Gheorghe Rizea şi al acoliţilor săi.
La începutul anului 2006, presa vremii relatează că Gheorghe Rizea, şef al Secţiei Contraterorism SPP, a intrat într-un alt conflict, de data aceasta cu poziţia a doua în SPP, Gabriel Creţu. Acesta şi-a impus stilul de lucru, şi-a dus oameni de la ACVILA în SPP, situaţie total neplăcută pentru Rizea&comp. Se spune chiar că într-una din multele discuţii dintre cei doi, Rizea l-a şi pocnit pe Creţu. S-ar fi bătut, dar Creţu a învins: Rizea a plecat după 15 ani din SPP, odată cu cei doi veri, luptători de K1, Ciprian Sora şi Daniel Ghiţă.
Ulterior, în 2008, a înfiinţat o firmă de protecţie şi pază, Black Wolf Security Consulting. Astfel, după ce a deţinut diverse funcţii în SPP fără să aibă studii superioare, după ce a împărţit pumni oriunde era nevoie, a ajuns să dea consultanţă pe probleme de pază, protecţie, intervenţie anti şi contra teroristă. Firma a avut viaţă scurtă pentru că, în acelaşi an, Rizea a devenit consilierul personal al cui credeți? Al lui Viorel Hrebenciuc. Doar o mână spală pe alta.

Dumitru Iliescu a fost de fiecare dată scos basma curată de sistemul neo-comunist păstorit de cancerul Ion Iliescu. Acum, DNA l-a înfundat pe el iar el va înfunda pușcăria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.