DISTRIBUIŢI

Tudorel Toader se implică în jocurile politice din stânga Prutului prin propunerea și asumarea realizării unei extensiuni universitare a Universității „Cuza” din Iași în municipiul Orhei față de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentantul partidului pro-rus ȘOR, condus de oligarhul Ilan Șor, fără ca această inițiativă să fi fost dezbătută în comunitatea academică sau fără să fi fost consultați alți factori decizionali de la nivel local. Gestul lui Toader vine în susținerea scorului electoral al partidului ȘOR în contextul posibilelor viitoare alegeri parlamentare anticipate din Republica Moldova, dar și în direcția consolidării monopolului politic al aceluiași partid la nivel local. Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă ferm aceste acțiuni de implicare politică a rectorului Toader și îi solicită acestuia să dezbată viitorul universității în cadrul comunității academice și să nu mai pericliteze interesele strategice românești în Basarabia.

Deschiderea unei extensiuni universitare a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) la Orhei (municipiu cu doar 20.000 locuitori) cu sprijinul ȘOR nu este susținută de nicio analiză și reprezintă o schimbare în politica Universității „Cuza”, având în vedere că nu s-au mai făcut eforturi serioase, umane și financiare, în direcția dezvoltării extensiunii deja existente la Chișinău (care are circa 700.000 locuitori) sau a colaborării cu Universitatea de Stat a Moldovei (USM). Totodată, Liga Studenților consideră că atenția conducerii executive a instituției ar trebui să fie în direcția investițiilor solicitate de studenți și dezbătute în comunitatea academică, nu a celor celor asumate politic și fără consultare.”, scriu studenții de la Liga Studenților din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Citește continuarea AICI.

5 ARII

  1. Era de asteptat din partea filorusului Tudorel Toader sa vina cu aceasta propunere. Este rusinos ca Senatul Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi nu a luat nicio atitudine fata de aceasta initiativa si felicit Liga Studentilor ieseni ca a tras un semnal de alarma.

  2. Cheliosul de VRANCEA lui Mrian Oprisan continuua politica de MAFIOTIZARE A STATULUI ROMAN…….implicit a SISTEMULUI JUDICIAR romanesc.
    ACESTI STRIGOI AI NEAMULUI TREBUIE CAZATI PE VIATA LA BALACEANCA cat mai curand.
    DOAMNE AJUTA POPORUL ROMAN SA RAMANA PE DRUMUL CEL BUN.

  3. Lucrurilw sunt clare. T Toader iese basma curata din toate matraplasmacurile ce le are la indemana si de unde poate roade un os cu multa carne. Evident toate sesizarile facute Universitatii din Iasi raman vorbe goale. O mana de fosti si inca comunisti conduc aceasta institutie universitara fara jena si de capul lor tinand acest as al nedreptatii juridice din Romania bine mersi in postul inalt de rector. Cat mai avem rabdare sa lasam acesti jegosi sa-si faca de cap. Ar trebui iesit in strada protestat si gonit(goniti) toate lichele pe posturi inalte. Hai sa vedem ce se intampla!!!

  4. Ilan Sor este un mafiot comunist rus-evreu(la fel ca si Brucanimea lui Iliescu-FSN)Ultima data cand Plutin s-a dus in vizita in Israel a constatat ca populatia are peste 50% rusi si deci in consecinta capitala ar trebui mutata la…….Moscova.Hahaha stupid people

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.