Home Dezvăluiri Un nou caz tip Microsoft la Ministerul Sănătății. 22 milioane de EURO

Un nou caz tip Microsoft la Ministerul Sănătății. 22 milioane de EURO

DISTRIBUIŢI

Ieri s-a depășit un prag psihologic: un fost ministru al Sănătății și actualul au fost citați la DNA. Doar în calitate de martori la solicitarea unui inculpat, acuzat de fapte de corupție. La starea sistemului sanitar din România, la „lipsa” banilor din spitale unde bolnavii sunt aproape obligați să dea șpagă medicilor și să-și cumpere medicamentele de care spitalul nu dispune, credem că se impune o analiză a modului în care s-au cheltuit banii din bugetul Sănătății mai ales că întrebat la ieșirea de la DNA de un jurnalist dacă are conştiinţa încărcată de pe vremea când era ministru, Nicolăescu a răspuns: „Aveti o intrebare foarte stupidă”.

Așa că astăzi vom analiza un nou caz de tip MICROSOFT care cu siguranță va da fiori în fața procurorilor, cel puțin fostului ministru Nicolăescu.

Ministerul Sănătății a finanțat din venituri proprii achiziționarea unui sistem informatic IT în valoare de 22 milioane de euro pentru unitățile sanitare din București în anul 2007.
Contractul a fost alocat fără licitație  firmei  germane SIEMENS  BUSINESS SERVICES împreună cu HP ( HEWLETT PAKARD) bazat pe Soluția SAP. Contractul presupunea implementarea unui sistem complet informatizat de gestionare a spitalelor, pacienți, buget bazat pe Soluția firmei SAP.
Surse cuprinse de indignare ne-au relatat că doar două spitale pilot, Fundeni și spitalul județean Târgu Mureș au fost dotate cu câteva calculatoare care au ocupat locul degeaba. Sistemul informatic SAP nu a funcționat niciodată în aceste spitale pilot. Cutiile cu licențele SAP au rămas aruncate sub birouri. Pilotul a fost un eșec.
Eșecul acestui pilot nu a oprit extinderea sistemului și achiziționarea licențelor SAP de 14 milioane de euro în întreg sistemul de sănătate. Eugen Nicolăescu a fost ministrul ce a aprobat aceste achiziții  inutile de licențe adiționale. Prin surse aflăm că a contat foarte mult faptul că Valentin Tomșa, directorul general al firmei germane SAP a jucat și joacă mult tenis cu Eugen Nicolăescu.
Și astfel  Ministerul Sănătății este fericitul posesor al câtorva sute de licențe SAP ce nu au funcționat niciodată. Și statul român a mai plătit câteva zeci de milioane de euro statului german, companiei SAP. Așadar nu numai MICROSOFT a câștigat bani de pe urma unui stat sărac.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.