Home Dezvăluiri Văcăroiu a protejat fraude de 1,958 miliarde de EURO sau minte cu...

Văcăroiu a protejat fraude de 1,958 miliarde de EURO sau minte cu nerușinare

DISTRIBUIŢI

După ce ani de zile a fost sluga lui Sorin Ovidiu Vântu, pesedistul Nicolae Văcăroiu numit politic în fruntea Curții de Conturi distruge pas cu pas credibilitatea instituției. În urmă cu câteva săptămâni, prezent la Europa FM cel supranumit și Votcăroiu a declarat, în calitate de președinte al Curții de Conturi, că „bugetul public din România a fost fraudat în ultimii 10 ani de 2,1 miliarde de euro. Toată România s-a indignat, pe bună dreptate. Dar ce să vezi? Procurorul General al României a centralizat toate sesizările trimise de Curtea de Contrui în ultimii 10 ani către DNA, DIICOT și unitățile Parchetului General și după adunarea prejudiciilor a rezultat suma de 142 milioane de EURO, sub 10% din suma anunțată de Văcăroiu deși legea prevede că sesizarea organului penal se face deîndată.

Așadar există două posibilități: ori Curtea de Conturi a dosit dosare cu prejudicii de 1,958 miliarde de Euro, ori Văcăroiu minte cu nerușinare, ceea ce nu ne-ar mira. Ani de zile acesta a negat cu nesimțire că ar fi fost sluga lui Vântu făcându-i plângere penală pentru calomnie pe acest subiect lui Petre Mihai Băcanu care a și fost condamnat la amendă penală. Justiția PSD l-a condamnat pe Băcanu iar România a pierdut procesul la CEDO din cauza lui Văcăroiu. După câțiva ani a apărut în presă și contractul încheiat de Văcăroiu cu SOV pe 657.000 de EURO pentru un an.

Așa că Văcăroiu ar face bine să demisioneze din locul unde e cocoțat că nu mai vrem să ne mintă cu nesimțirea caracteristică.

Iată integral comunicatul PÎCCJ:

„Având în vedere informaţiile vehiculate în  spaţiul public referitoare la multiplele sesizări adresate Ministerului Public de către Curtea de Conturi a României, în intervalul 2005 – 2015, Biroul de informare şi relaţii publice este împuternicit să facă următoarele precizări:

Procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au întocmit o situaţie la nivelul Ministerului Public (care include şi structurile specializate: Direcţia Naţională Anticorupţie şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) cu privire la stadiul de soluţionare al cauzelor ce au avut ca obiect sesizările anterior menţionate, din care au rezultat următoarele:

1.      numărul total al cauzelor penale înregistrate – 1073;

2.      numărul total al cauzelor penale soluţionate – 531 (6 cauze fiind înregistrate în anul 2004), din care 78 de rechizitorii şi 453 de soluţii de netrimitere în judecată;

3.      valoarea totală a prejudiciilor reţinute se cifrează la peste 142 milioane euro;

4.      numărul total al cauzelor penale aflate în curs de soluţionare – 248 (înregistrate în perioada 2010 – 2015).

Pe măsura soluţionării cauzelor aflate în lucru, vom informa opinia publică.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.