Acasă Actualitate Vicepreședinte PSD pus politic șef la Apele Române trimis în judecată de...

Vicepreședinte PSD pus politic șef la Apele Române trimis în judecată de DNA

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a vicepreședintelui PSD Mureș, BRATANOVICI CRISTIAN, la data faptei director general adjunct al Administrației Naționale Apele Române, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită și a două persoane fizice, administratori ai unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită (autorat și complicitate).

Ziarul Curentul a dezvăluit pe larg escrocheriile comise de Bratanovici de-a lungul timpului. click AICI.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
La data de 8 noiembrie 2019, inculpatul Bratanovici Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit pe raza municipiului Târgu Mureș, de la unul din cei doi oameni de afaceri, suma de 100.000 lei.
Banii respectivi ar fi fost primiți de directorul general adjunct în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, referitoare la asigurarea finanțării astfel încât să fie plătite lucrările efectuate de societatea celor doi oameni de afaceri în cadrul a trei contracte încheiate cu Administrația Bazinală de Ape Mureș, respectiv:
– „Regularizare pârâu Gurasada pe teritoriul comunei Gurasada, lot nr. 3 pârâu Boiu, jud. Hunedoara”,
-„Amenajarea râului Arieș și afluenți pentru apărarea împotriva inundațiilor a localităților Câmpeni, Baia de Arieș, Lunca Arieșului și aval acumulare Mihoiești, jud. Alba, etapa II, rest de executat. Obiect 5 – apărarea localității Bistra”
– „Amenajare complexă Canalul Morii și afluenți la Reghin, jud. Mureș”.

În vederea asigurării confiscării sumei reprezentând obiectul mitei, în cauză s-a dispus poprirea, de către Administrația Bazinală de Apă Mureș, a veniturilor obținute cu titlu de salariu de către Bratanovici Cristian respectiv o treime din venitul lunar net până la concurența sumei de 100.000 de lei și consemnarea acestora la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

2 COMENTARII

  1. Lucrarile de la pr. ALBUIA, comuna DOLJESTI, pr. TIGANCA comuna ION CREANGA il vor face colegi de celula cu MARCOCI VLAD si MICHY POPESCU, combinatorul, fosti directori ” parati” de la A.B.A. SIRET, adisi de BENEA DRAGOS „parlamentarul ” in combinatie cu ARSENE zis „soseta”de la C.J. NEAMT!! Hai DNA succes !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.