Home Economic-Financiar 10,6 miliarde de euro aruncate in piata de Banca Nationala a Japoniei

10,6 miliarde de euro aruncate in piata de Banca Nationala a Japoniei

DISTRIBUIŢI

Banca Nationala a Japoniei (BoJ) a efectuat cea mai mare injectie de lichiditati pe pietele financiare din istoria sa, pentru a calma evolutia dobanzilor pentru imprumuturile pe termen scurt care au inceput sa creasca: 1.500 miliarde yeni (10,6 miliarde de euro). Este pentru a doua oara intr-o saptamana cand BoJ recurge la acest tip de masura.

Joia trecuta, aceeasi institutie anunta ca a injectat pe piata aproximativ 500 miliarde de yeni pentru a rascumpara de la bancile private obligatiuni overnight.

Interventia de luni a readus rata dobanzii de referinta pentru imprumuturile overnight la un interval cuprins intre 0,07 si 0,08%, dupa ce in cursul zilei rata dobanzii pentru acest tip de imprumuturi a atins pragul de 0,1%.

Potrivit politicii monetare pe care o urmeaza in prezent Banca Nationala a Japoniei, rata dobanzii pentru imprumuturile overnight trebuie sa ramana cat mai apropiata de zero. Analistii explica tensiunile la care este supusa in prezent dobanda pentru imprumuturile pe termen scurt prin decizia BoJ de a pune capat lichiditatilor excesive existente in sistemul monetar nipon ca urmare a celor cinci ani de politica monetara ultra-acomodanta.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.