Acasă Economic-Financiar 28 de societati si-au achitat integral datoriile

28 de societati si-au achitat integral datoriile

DISTRIBUIȚI

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a recurs la blocarea conturilor in cazul televiziunii din Pache Protopopescu, PRO TV Bucuresti, pentru recuperarea unei creante comerciale.

Potrivit AVAS, PRO TV Bucuresti avea o datorie catre AVAS de 20.546 RON reprezentand penalitati pentru nerealizarea unor investitii. Dupa comunicarea titlurilor executorii si a somatiilor de plata in intervalul 12.04 – 18.08.2005, societatea a achitat suma de 12.850 RON. Diferenta a fost recuperata in urma blocarii tuturor conturilor bancare ale debitoarei la data de 20 martie.

Numarul societatilor asupra carora Autoritatea a instituit poprirea conturilor este de 111, dintre care 28 si-au achitat integral datoriile. Printre acestea se numara si societatea Atelierele CFR Grivita SA ce avea datorii de 690.026 RON, rezultate din neachitarea la termen a dividendelor cuvenite Autoritatii. Masura popririi conturilor a fost luata dupa comunicarea titlurilor executorii catre societate si identificarea bunurilor impozabile, in vederea eventualei valorificari a acestora prin executare silita.

Si in cazul Griro Bucuresti, AVAS a recuperat integral o datorie de 104.228 RON, ca urmare a unei sentinte civile prin care societatea era obligata la plata dividendelor si a unor daune interese moratorii. Semanatoarea Bucuresti inregistra un debit in valoare de 212.012 RON, provenit din neplata catre AVAS a dividendelor datorate. Dupa blocarea conturilor societatilor pe data de 20 martie, unele si-au achitat datoriile, iar altora li s-au luat banii din cont pentru stingerea creantei. Numarul total al debitorilor asupra carora AVAS are astfel de creante este de 2.315. Suma incasata de la acestia prin aplicarea procedurilor de executare silita, se ridica la 7.484.488 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.